Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pęcherzyk 23mm na jajniku a tabletki anty

Polecane posty

Gość gość

Witam, Wczoraj byłam na usg u ginekologa, odkrył pęcherzyk na prawym jajniku wielkości 23mm i był mocno zdziwiony, pytał czy nie było błędu w przyjmowaniu tabletek. Tabletki jakie przyjmuje to belara i biorę je już od 2 lat. Wszystkie cykle regularne itd. Czy ten pęcherzyk to ciąża?

Gość gość
Naprawde nikt nic nei wie?

Gość gość janina
Powiem tak skoro bylas u lekarza to on powinien ci powiedzieć czy to ciaza czy nie? Sama stosuję belarę od dłuższego czasu i jeżeli sie stosuje tabletki regularnie to nie m takiej możliwości aby zajść w ciąże. Wyjątek może być wtedy gdy brałas przykładowo antybiotyk który osłabił działanie antykoncepcji albo jeszcze gdybyś miała biegunkę właśnie po antybiotyku. Jeżeli była taka mozliwość to możliwe ze jesteś w ciąży. Ale mniemam ze lekarz dał ci skierowanie na badania w takim przypadku?

Gość gość
Mam przyjmować dalej antykoncepcje. I po okresie zrobić kontrolne usg. Ciąża to nikłe prawdopodobieństwo chyba że ppzamaciczna bo pęcherzyk jest na jajniku a nie w macicy. Lekarz niekoniecznie chciał coś mówić a i ja byłam w szoku i z tego tytułu nie dopytalam...

Gość gość
gość janina--> najpierw się dokształć a później wypowiadaj.Tabletki nawet przyjmowane bardzo regularnie,bez wymiotów,biegunek ,innych leków itd dają zabezpieczenia 99,8%.Nawet na głupiej ulotce od anty jest napisane,że nie chronią w 100% bo żadna antykoncepcja tak nie chroni

Gość gość Amelia
Ja osobiście nie znam osoby która by regularnie przyjmowała antykoncepcję i zaszła w ciążę. Może pisać 99,9% ale jeżeli sie zajdzie to tylko w przypadku nieregularności stosowania a tu nie czarujmy się to jest najczęstsze. A niestety jak sie decydujemy na antykoncepcję to należy ją stosować regularnie bądż się dodatkowo zabezpieczyć. Cudów nie ma. A doskonale znam dziewczyny które zapomniały wziąć pigułkę rano pobiegły do pracy i zażyły później i potem "och zaszłam" To tak nie działa. Wszystkie leki należy przyjmować zgodnie z ulotką i antykoncepcję również.