Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kjaszuk96

Problemy u 9 miesiecznego niemowlaka

Polecane posty

Gość Kjaszuk96

Witajcie mamy, szukałam dość długo przyczyn problemów z moją już 9 miesieczną córeczką. Otóż od urodzenia jest karmiona sztucznie - jako że strasznie się prężyła, wyginała, nóżki prostowała i kurczyła, więc doktor alergolog stwierdziła, że to kolka i zapisała Bebilon Pepti 1 DHA, piła to przez 6 miesięcy bez żadnej poprawy, a alergolog cały czas pisała w kartach, że widoczna poprawa, po czym zapisała Nutramigen po którym córka dodatkowo dostała strasznej wysypki i odstawila, po czym znów napisała, że widoczna poprawa. W miedzy czasie byliśmy z córką dwa razy u Neurologa-wszystko prawidłowe, miała 2 razy usg brzucha - również w porządku. Po 6 miesiącach lekarka stwierdziła, że już nie zapisze recept na to mleko, że mogę jej inne podać - mimo że tłumaczyłam że dalej jej zachowanie się nie zmieniło. I zostałam z niczym, przy mleku krowim strasznie wymiotowala i po testach wyszło uczulenie na białka mleka krowiego dostała mleko kozie Capri Care 2, sytuacja dalej się nie zmieniła. Prezenia ma mniejsze, ale za to strasznie kręci się w nocy, a w szczególności nad ranem, przy jedzeniu i gdy usypia w pozycji leżącej. Byliśmy już u kilku specjalistów i rozkładają ręce - albo im się nie chce leczyć i powtarzają kolka kolka kolka, alergia, alergia nawet słyszałam, że ma napięcie mięśniowe ale Neurolog tego nie potwierdził i refluks. . Ostatnio byliśmy u Gastroenterologa i stwierdziła, że córka jest już tak duża że nie musi pić mleka (ma 9 miesięcy) i że ona nie wie co jej jest. Córka je jeszcze o 22 przez sen butle mleka. Przybiera na wadze prawidłowo, rozwija się również. Jest bardzo pogodna i energiczna. Drogie mamy, czy któraś miała podobnie? Proszę o pomoc.

Gość Kjaszuk96
Dodam, że wszelkie kropelki na kolke nie pomagają, a debridat ją uczula gdyż ma uczulenie na pomarańcze, a tam jest aromat pomarańczowy. Również probiotyki nie pomagały. Herbatki z rumianku nie lubi, a na koper jest uczulona. Domowe sposoby również nie bardzo pomagają

Gość gość
Próbować u innych lekarzy...9 miesieczne dziecko kolki juz nie ma.9 na 10 dzieci z alergia na mleko krowie ma tez alergie na mleko kozie. Mój syn pil neocate lcp.Nawet gdybys chciala kupic to bez recepty to drogo to wychodzi. Jednak to juz jest wysokospecjalistyczna mieszanka.Jak z glutenem?Jak sie zalatwia?

Gość Kjaszuk96
Na gluten nie ma uczulenia, załatwia się prawidłowo. Codziennie rano jak wstanie i dodatkowo 1-2 razy w ciągu dnia.

Gość Kjaszuk96
Moja córka nie chce pić żadnego gorzkiego mleka - nawet poslodzonego, że nawet ja bym wypiła. Mój brat Cioteczny miał kolki do 8 miesiąca, a druga siostra do 2 lat i piła już Nutramigen Puramino-same aminokwasy. U mojego męża na wsi sąsiadki dziecko miało rok jak się kolki skończyły. Więc chyba jednak kolki są dłużej.