Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza po poronieniu, jak przezwyciężyć strach

Polecane posty

Gość gość

Jestem w drugiej ciąży, pierwszą straciłam. Codziennie budzę się z poczuciem lęku, że ten dzień będzie ostatnim... jak z tym walczyć?

Gość gość
Musisz uwierzyć, że to, że lekarze mowią, że jedno poronienie nie jest wskazaniem do dalszej diagnostyki z czegoś wynika. Wynika z tego, że tak bywa bez przyczyn chorobowych ze strony rodziców. To, że zdazy się to w kolejnej ciązy jest mało prawdopodobne. Sprobuj się choć trochę odstresować. Ja poroniłam trzecią ciążę. Bylo mi łatwiej, bo juz miałam dwoje dzieci, ale tez i trudno, bo po dwóch niezagrozonych ciązach jakos bylam bardzo pewna losów kolejnej. Pozbieralam się i w sumie zrezygnowalam z dalszych planów macierzyńskich. Jednak stało się inaczej. Jestem w kolejnej ciąży, początkowo bardzo się obawialam i nadal obawy są, ale na razie ciąża dobrze sie rozwija. Tobie przydarzylo się w 1 ciazy, mnie w 3, ale to nic nie oznacza i o niczym nie przesądza. Uszy do góry!

Gość gośćooo
Chciałabym byc juz w kolejnej ciazy. Jakos nie wychodzi nam to od momentu poronienia. Jedno poronienie sie często zdaza, az 80 % szans jest na to ze kolejna ciaza będzie zdrowa. Gdzie statystycznie przy pierwszej ciąży jest 50% Glowa do góry bedzie dobrze :)

Gość gość
Ja straciłam moje jedyne wtedy dziecko w 7 m-cu ciąży i to po wielu latach starań. Kolejna ciąża była jednym wielkim pasmem nerwów, urodził się wcześniak, ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze.