Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ma czym smażyć najlepiej?

Polecane posty

Gość gość

na maśle, oleju? jeśli olej to na jakim? Co jest najbardziej zdrowe i najmniej tuczące, wiem, że najlepiej nie smażyć, ale jeśli się już to robi to co najlepsze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeśli już smażę, to na maśle klarowanym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nikt nie wie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na maśle klarowanym, na smalcu, na oleju kokosowym. W zależności co smażę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marawstala
Nie wiem, u nas jest to olej rzepakowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zasada jest taka, ze produkty roslinne smazymy na tluszczach roslinnych ( najlepszy olej ryżowy i rzepakowy), a produkty zwierzęce na tluszczach zwierzęcych.Najlepszy smalec gęsi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mara oglada the voice of poland :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Też oglądam i co w tym smiesznego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najzdrowiej na maśle klarowanym, oleju kokosowym, smalcu, tłuszczu gęsim. Zasada jest prosta. W tłuszczach nasyconych nie ma wolnych wiązań, do których przyczepiają się wolne rodniki w wyniku wysokiej temperatury. A wolne rodniki są jak wiadomo rakotwórcze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najpopularniejszy jest ostatnio z awokado, ale jest jeszcze drogi (pewnie z czasem potanieje). Ja smaze na 2 w zaleznosci od dania: wszystko co na byc do makaronu to na oliwie, a cala reszte na rzepakowym. Kokosowy w tym roku okazal sie nie taki zdrowy jak dotychczas sadzono (duzo tluszczow nasyconych) i rzadko uzywam (glownie tylko do tego co ma isc do curry).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nasycone zwiekszaja ryzyko wiencowki. Moze nie tak jak transy, ale jednak tez.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×