Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To chore, że 80 proc ludzi w Polsce ma cyfrę 2 na początku wynagrodzenia na rękę

Polecane posty

Gość gość

A ceny mamy takie jak na zachodzie. Zarobki rosną o 80 złotych rocznie a koszty życia o 300.

Gość gość
To zalezy ile zer po teh dwojce

Gość gość
z czegoś trzeba opłacić 500+ i straty handlu w niedzielę, myślałaś ze budżet jest z gumy?

Gość gość
Nie znam nikogo, kto tak mało zarabia. Ja samych rachunków mam więcej niż 2 tys.

Gość gość
Nie znam nikogo, kto tak mało zarabia. Ja samych rachunków mam więcej niż 2 tys. x no to brawo ty, ale są odpowiednie statystyki i tyle zarabia większość zatrudnionych

Gość gość
Ty nie znasz, ale 80 procent ludzi w kraju tyle zarabia. Oficjalne dane są takie że mediana zarobków netto nawet nie liże 3000 zl. Twoi znajomi to nie cały kraj. Ja zarabiam 4000-5000 na rękę i uważam że to g****o a nie pieniądze. Na nic mnie nie stać. Co mają powiedzieć ci którzy zarabiają medianę?

Gość gość
W Warszawie mam trójkę ale co z tego jak: raz: wszystko drogie, dwa: pełno lewactwa trzy: brzydkie miasto cztery: warszawianki to niesamowite ku'rwy

Gość gość
To jak Ty żyjesz za trójkę w Warszawie? Ja mam 4000-5000 w zależności od miesiąca na prowincji, nie pije, nie palę, nie mam wysokiego standardu życia, a nie stać mnie na nic. Nie mogę odłożyć na mieszkanie i nawet samochód ,którym jeżdżę to stary trup, bo ceny są tak wysokie, że nie mogę prawie nic odłożyć, paliwo, żarcie, rachunki. Bez kredytu g****o zrobisz i właśnie o to chodzi, żebyś całe życie miał g****o i był zmuszony zapieprzac do szescdziesiatki.

Gość gość
Ja mam 2500 w Poznaniu. Ceny tu podobne do Wawy, z wyjatkiem wynajmu. Ja odkladam ok. 600 zl, ale zyje po dziadowsku

Gość gość
Nie wierzę, że można odłożyć 600 zł miesięcznie mając w Poznaniu 2500. Jakim cudem? Chyba mieszkasz w ośrodku dla bezdomnych. Nie chce nikogo deprecjonować, ale zarobki w Polsce to g****o

Gość gość
Normalnie. Oszczedzam na jedzeniu i jezdze do pracy komunikacja miejska :(

Gość gość
Ale dlaczego zgadzacie się robić za takie pieniądze?

Gość gość
Ty nie znasz, ale 80 procent ludzi w kraju tyle zarabia. Oficjalne dane są takie że mediana zarobków netto nawet nie liże 3000 zl. Twoi znajomi to nie cały kraj. Ja zarabiam 4000-5000 na rękę i uważam że to g****o a nie pieniądze. Na nic mnie nie stać. Co mają powiedzieć ci którzy zarabiają medianę? Bbb Tylko te twoje 4-5 tys na rękę kosztuje pracodawcę dwa razy tyle. Tu jest problem. Państwo nas okrada. W dodatku daje nierobom nieopodatkowane 500plusy i inne zapomogi

Gość gość
Jestem w tych 20% mam 1600zl a podwyzka unas to doliczenie stazu pracy do stawki wiec z 11zl/godz bede mial 13zl/na godz + 10% premi ,wynika ze zadnej podwyzki niedostaniemy ,zyskają ci co mają staz po 30 lat .mozna to bylo przewidziec ze tak bedzie podwyzka wyglądac w naszym zakladzie:-(

Gość gość
Powinniśmy wyjść na ulicę jak Francuzi. Teraz PSL chce skrócić rodzicom dzień pracy do 7 godzin. Zarobki mają mieć takie same jak za 8. Wiadomo, że bezdzietni będą musieli zapieprzać za 2 osoby.

Gość gość
Bezdzietni lub rodzice dzieci, które skończyły 15 lat.

Gość gość
W TVPPiS puścili nagranie z Francuzem, który mówi, że za 1500euro nie da się normalnie żyć. My mamy już mentalność niewolniczą. Z Polakami wszystko można zrobić. Mój znajomy pracował w firmie gdzie nie uznawali L-4 i urlopów. Myślicie, że zgłosił to gdzie trzeba? Z zapaleniem płuc zapierdzielał do roboty bo szef tak chciał.

Gość gość
Powinniśmy wyjść na ulicę jak Francuzi. Teraz PSL chce skrócić rodzicom dzień pracy do 7 godzin. Zarobki mają mieć takie same jak za 8. Wiadomo, że bezdzietni będą musieli zapieprzać za 2 osoby. XXXX Coo? A firmom niech w takim razie zmniejsza zus i koszty prowadzenia działalności, które nie zmniejszą się a pracownicy będą przynosić mniejsze dochody. Oni chcą ubić wszystkie małe firmy Czas się zawijać z tego komunistycznego kraju.

Gość gość
dziś Niestety ale to prawda, polacy to niewolnicze frajerzyny. mentalność chłopa panszczyznianego

Gość gość
Życie w tym kraju to g****o. Tu jak ktoś zarabia 3000 to cud i czuje, że Boga za nogi złapał. Nie wiedzą frajerzyny Polaczki, że ceny mamy już takie jak w Europie, a zarobki 3 razy niższe.

Gość gość
Ja na rękę zarabiam 1510 zł. Za pełny etat. Mieszkam sama, nie mam męża, rodziców, nie ma mi kto pomóc. Skończ 2 kierunki studiów, mam tytuł doktora. Albo opłaty albo jedzenie, jedno i drugie przekraczać wypłatę.

Gość gość
Bo zawsze w pracy znajdzie się kilku frajerów którzy będą robić za takie ochłapy. Weźmy jakiegokolwiek prywaciarza który zatrudnia np 10 osób płaci im niecałe dwa tys i większość nie ma umowy, sam wyciąga z 35 tys. Wystarczy iść powiedzieć że rzadacie 1000 podwyżki inaczej nie przyjdziecie jutro do roboty, na drugi dzień by dzwonił i zgadzał się na wszystko bo ma zobowiązania a firma nie pracuje. Tyle że na 10 czterech przyjdzie do pracy, on zadzwoni jeszcze do dwóch i obieca 100 premi, czterech wyrzuci i w ich miejsce przyjmie 2 nowych.

Gość gość
ja zarabiam sobie 1600 okolo na umowie zleceniu, a mam magistra, nie mam meza, jestem zdana na siebie, nie mam skladek emerytalnych zycie jest cudowne.

Gość gość
Sami sobie takie zarobki tworzycie, gdyby jeden z drogim odmówił roboty za taką stawkę place poszły by w górę.

Gość amBrożyk
jak to się mogło stać, że OGROMNA część polskiej gospodarki i polskiego przemysłu została sprzedana przez P0srańców za 'grosze' dla kapitalistów z Zachodu i NIE było w Polsce żadnych strajków z tego powodu lub manifestacji albo PETYCJI do rządu P0srańców ? zwyczajnie P0srańce każdego dnia sprzedawali polski dorobek narodowy za bezcen , do firmy dobrze prosperującej i działającej normalnie przysyłali LIKWIDATORA firmy i firmę likwidował albo doprowadził do upadłości, ponieważ FIRMA była konkurencyjna z podobną FIRMĄ w Hiszpanii lub we Włoszech a wieloletni pracownicy lądowali na bruku z niczym , P0srańce zdewastowali Polskę i polską gospodarkę, ludzi mieli głęboko w zadach , oby tylko głosowali na P0srańców , liczył się elektorat a dzisiaj fachowców i specjalistów brakuje, P0srańce wyrzucali z pracy najlepszych fachowców i specjalistów , teraz nie ma kto uczyć nowych techników mechaników, elektryków, od spraw sanitarnych , dekarzy, szklarzy itd. Komorowski tak zwany PREZYDENT POLSKI namawiał Polaków, wyjeżdżajcie z Polski, w Polsce pracy nie ma i nie będzie , Polacy wyjeżdżali , fachowcy wyjeżdżali, maturzyści wyjeżdżali , na wsiach w Polsce pozostali tylko emeryci i dzieci , Polacy w wieku produkcyjnym wyjechali , na wsiach zbankrutowały małe gastronomie - brak klientów ! Niemiec kupił za grosze polską fabrykę , Francuz kupił za grosze polską hutę szkła lub hutę stali nieżelaznych , Anglik kupił w Polsce firmę wywozu śmieci, Włoch kupił w Polsce wydawnictwa medialne , ktoś tam kupił za grosze POLSKIE NAGRANIA lub matryce MUZY albo PRONIT albo zakłady chemiczne w Oświęcimiu za grosze i teraz zarabia rocznie miliardy NIE odprowadzając w Polsce żadnego podatku, kombinuje z VAT i taki WŁAŚCICIEL firmy kupionej za grosze każdego dnia jest szczęśliwy, że ma roboli i parobków do pracy przy minimalnych kosztach Polacy pracując za grosze wykonują 250 procent normy i przekraczają normy a w Niemczech musiałby zapłacić Niemcowi za taką samą pracę aż 3500 Euro miesięcznie netto ! - co może Morawiecki aby Polacy zarabiali chociaż 50 procent ile zarabia Niemiec w Niemczech ? Morawiecki NIE może NIC ! P0srańce 'sprzedali' Polskę i Polaków , GRUPA P0srańców już się porządnie obłowiła na kilka pokoleń do przodu ! odnośnie zarobków - to być może za 20 lat Polak będzie zarabiał 50 procent tego co ma Niemiec, chyba że zorganizujemy WSZYSCY powszechny STRAJK !

Gość gość
Dziewczyna ktora napisala: " gość dziś Ja na rękę zarabiam 1510 zł." - Napisz o sobie wiecej. Z jakiej dziedziny masz doktorat? Jakie studia mgr skonczylas? Moze ci jakos pomozemy, to nie jest normalne ze tak malo zarabiasz.

Gość Człowiek nikt
gość dziś Witaj w klubie. Jedynie ojciec mnie od czasu do czasu "zatrudnia" jako pomoc hydrauliczna na czarno. Dziś byłem w UP i przełożyli spotkanie z doradcą zawodowym aż na luty.

Gość gość
Strajk dobra rzecz tyle ze wszyscy musieliby wyjsc i nie ma ze ktos sra i zostanie zapirdzielac a zawsze znajda sie tacy co srają w gacie.

Gość gość
Nie wierzę, że można odłożyć 600 zł miesięcznie mając w Poznaniu 2500. Jakim cudem? x ja tez mam około 2500, mieszkam tez w Poznaniu, z dzieckiem. Wydaje ok. 1600 zł, reszte sie staram zaoszczedzic. Nasze wydatki to 550 plus minus wszystkie rachunki, jedzenie ok. 700 zł, a reszta to chemia, hobby i jakies drobne wydatki, ubranie, itp. Jak trzeba dentysty to biore z oszczędnosci. nie mam czynszu, ani samochodu. Ciekawe, ale Wielkopolska to na wielu mapach zarobków b biedny rejon, biedniejszy od Sląsla, lubuskiego, pomorskiego, zaczynamy juz gonic sciane wschodnia i podkarpackie

Gość gość
Na jedzenie 700zl??to czym ty karmisz to dziecko?parowkami za 9.90? O boziu Te parszywe mendy trzeba z nimi wkoncu porzadek zrobic.