Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odchudzic psa?

Polecane posty

Gość gość

Brat meza ma psa. Czesto go nam podrzucaja. Pies to jamnik, strasznie upasiony. Je wiecej niz ja, a to przeciez malutki pies. Nie ma dna. Co by przed nim nie postawic, na pewno to wpieprzy :( Chcemy sprobowac go odchudzci, bo ta otylosc mu zaszkodzi. Problem polega na tym, ze brat z zona psa tucza i on biedny nie rozumie, czemu u nas nie dostaje jesc jak zebrze. Czemu tylko okreslone porcje, czemu tylko 3 razy dziennie. Robi sie nerwowy, wali lbem w miche. Jak dostanie pelna miske w 5 sekund ńie ma. To jakies uzaleznienie od zarcia.

Gość gość
Rure od odkurzacza wsadz mu w tylek schudnie w minute:-P :-D

Witaj, 

to niestety straszny problem. Na tej stronie  https://www.wyszczekany.pl/jak-odchudzic-psa/ przypisują jamnika do grupy ras, które bardzo często cierpią na otyłość. Przyczyną są pewnie uwarunkowania genetyczne. Niestety, ale przy takiej rasie trzeba dwa razy bardziej zawracać uwagę na to co i ile je pies. 

Musisz przede wszystkim uświadomić brata i jego żonę, że krzywdzą psa. Nawet jeśli będziecie chcieli go odchudzić to wszyscy wokół muszą trzymać się zasad. Nawet znajomi przychodzący na kolację powinni pamiętać, aby no nie dokarmiać psa jedzeniem ze stołu. No i przede wszystkim musicie zadbać o podawanie mniejszych ale bardziej zbilansowanych posiłków (i oczywiście rzadziej) oraz o aktywność fizyczną. I czekać na efekty. 

Witaj, 

to niestety straszny problem. Na tej stronie  https://www.wyszczekany.pl/jak-odchudzic-psa/ przypisują jamnika do grupy ras, które bardzo często cierpią na otyłość. Przyczyną są pewnie uwarunkowania genetyczne. Niestety, ale przy takiej rasie trzeba dwa razy bardziej zawracać uwagę na to co i ile je pies. 

Musisz przede wszystkim uświadomić brata i jego żonę, że krzywdzą psa. Nawet jeśli będziecie chcieli go odchudzić to wszyscy wokół muszą trzymać się zasad. Nawet znajomi przychodzący na kolację powinni pamiętać, aby no nie dokarmiać psa jedzeniem ze stołu. No i przede wszystkim musicie zadbać o podawanie mniejszych ale bardziej zbilansowanych posiłków (i oczywiście rzadziej) oraz o aktywność fizyczną. I czekać na efekty. 

Gość gość

nam weterynarz zmienił karme na bozita light i pomogło, karmimy dwa razy dziennie i do tego wieczorem spacer trwa zawsze ponad godzinę

Gość Annkana

Hmm. a jak duża była nadwaga i czy podczas takiej typowej wizyty wet zwróciłby mi uwagę że jest coś nie tak z wagą psa?

Gość gość

wez go czesciej na spacer, pobiegaj z nim pobaw sie, poswiec mu wiecej czasu a Tobie tez na pewno wyjdzie to na zdrowie. brak ruchu i zla dieta to najczestrze podowy otylosci zarowno u ludzi jak i u zwierzakow. zacznij moze tez mu troszke gotowac, ale nie zapominaj tez o podstawowym zywieniu karma sucha badz mokra, u mnie sprawdza sie bozita, polecam. odwiedz ich strone na pewno maja rowniez karme ktora posmakuje twojemu zwierzakowi i pomoze w odchudzaniu.

Gość Annkana

Ja po raz kolejny tylko zapytam czy weterynarz tez zwrócił na to uwagę, że trochę za duzo psiak waży? A poza tym to tak jak pisza powyżej odpowiednia karma - zdrowa, z pewnym składem no i duzo ruchu, dużo spacerów.

Gość Jagódka
13 godzin temu, Gość Annkana napisał:

Ja po raz kolejny tylko zapytam czy weterynarz tez zwrócił na to uwagę, że trochę za duzo psiak waży? A poza tym to tak jak pisza powyżej odpowiednia karma - zdrowa, z pewnym składem no i duzo ruchu, dużo spacerów.

A jaka karmę polecasz? My mamy dużo ruchu ale waga nie chce spadać.

Gość Annkana

Może warto kupować zdrową Bozitę z pewnym składem, bez sztucznych dodatków itp. i ustalić/nauczyć że je się dwa razy dziennie, a do tego dodawać stopniowo więcej ruchu.

Gość OlgaOlgaOlga

Moim zdaniem zdecydowanie regularność posiłków - dwa razy dziennie będzie ok, ale przede wszystkim więcej aktywności, spacerów, wycieczek do lasów czy parku.

Gość Goskaaa

U nas sprawdziła się bozita przeznaczona dla psow otyłych .

Gość Anita

u nas ta karma tez się sprawdziła .

Gość sandrulla
Dnia 24.10.2019 o 10:36, Gość Goskaaa napisał:

U nas sprawdziła się bozita przeznaczona dla psow otyłych .

A jest taka? gdzie jej szukać? Ja mam właśnie problem z suczką, wet powiedział, że koniecznie trzeba ją odchudzić..

Gość Serdenka
Dnia 26.10.2019 o 09:21, Gość sandrulla napisał:

A jest taka? gdzie jej szukać? Ja mam właśnie problem z suczką, wet powiedział, że koniecznie trzeba ją odchudzić..

Jest taka możesz spodnie skaldy poczytaj na bozita.pl i zamówić na allezoo albo na krakvecie ja tam zamawiam .

Gość Aga

Moj pies ja je od paru tygodni i widze różnice w jego odchodach i jakosci sierści . Ta karma od bozity naprawdę mu służy .

Gość Pieniacz

Warto też sprawdzić czy pies po prostu nie ma uczulenia na np zboża, albo właśnie konserwanty i sztuczne dodatki sprawiają że tyje. Bozita to fakt bardzo dobre jakościowo karmy i warto na nie zmienić, mają super skład w porównaniu z innymi karmami.

Gość gotfryd de bouillon

pies jest ssakiem tak jak ty czyli dużo ruchu bieganie