Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość Gość Gość

Kto miał podobnie?

Polecane posty

Gość Gość Gość Gość

Od prawie roku staramy się o dziecko, jestem po poronieniu, które miało miejsce ok 3 lata temu. Mam chorobę Hashimoto - zdiagnozowano ją u mnie ok 2 lata temu, obecnie poziom tsh jest prawidłowy. Od dwóch miesięcy chodzę na monitoring cyklu. W pierwszym jajeczko urosło ale nie pękło. W obecnym cyklu lekarz zauważył kilka jajeczek i stwierdził, ze rosną słabo, jednak monitoring odpuściliśmy w połowie cyklu, gdyż miałam pilny wyjazd. Obecnie jestem w 41 (!) dniu tego właśnie cyklu. Zwykle mam 34 dniowe cykle. W tym cyklu, gdy miesiączka nie przyszła w terminie zrobiłam test - negatywny. Obecnie miesiączka powinna się już kończyć, a tu nic! No, prawie nic -w 36 dniu miałam lekkie, jasnobrązowe plamienie, które przekształciło się w żółte, mało widoczne, jest tego minimalna ilość. To minimalne plamienie było do wczoraj - dziś zauważyłam białą wydzielinę. Dziś zrobiłam też test - negatywny. Oczywiści jutro dzwonię do lekarza i umówię się pewnie na najbliższy możliwy termin, jednak być może ktoś miał podobnie? Acha w tym cyklu zaczęłam brać castagnusa, 1 dziennie. Pozdrawiam wszystkich starających się.

Gość gość
Ktoś się wypowie?

Gość gość
motherfuckers. gdzie oni są, nie chcę ich szukać. Dick, on wie, gdzie podziali, czopy. kurwa, zdecydowanie tam są. gdzie. gdzie jest kurwa gdzie? Więc co, kurwa, śmierdzi? gdzie jest ta cholerna rzecz? kurwa, co słychać, coś pata jakiegoś konia. gdzie on jest, gdzie on jest, nie wiem, kurwa. Kurwa pochowam cię, jedna paskudna rzecz. kurwa. kurwa, miau, kurwa. co do cholery, co do cholery, kurwa, co do cholery sobie wyobrażasz. Zapalę cię, pieprzę w kotle, będzie zupa, kurwa, chodź tu, chodź tu, powiem ci coś, kurwa. Co mi powiesz, kurwa. i masz kurwa. och, ty, paskudny, kurwa, niebieski spray. kurwa, zobaczysz teraz, kurwa. Kurwa, zostaw go. zostaw go. kurwa, pieprz nas szybciej niż ten gargamel, kurwa. kurwa, kurwa, kurwa kurwa. kurwa, kurwa. co się, kurwa, stało. Nie wiem, kurwa, kurwa. coś, kurwa, zrobiłem imbecyl, kurwa, zobaczysz, że nie dostaniesz nic do jedzenia. teraz musisz ich szukać. ale mam problem, mam problem, kurwa. spokojnie, przetestuję cię tutaj. ale boję się, kiedy pomoc wyjdzie. widzieliśmy gargamelę, był tak okropny. Powiedziałem ci lamy końskie, że nie pójdziesz do lasu. ale był taki straszny. ale to był ostatni raz, kiedy skurwysyniecie, bo ja was pierdolę.

Gość gość
jest tu kto?

Gość gość
Zaznaczająca się stopniowo przewaga Medów nad Asyrią zaznaczała się nie tylko słabnięciem Asyrii. Złożyła się też na nią nowa taktyka bojowa wyniesiona przez Medów z czasów ich wędrówki, taktyka masowego użycia konnicy zbrojnej w łuki i dziryty. Dzięki zastosowaniu tej taktyki Medowie odnieśli zwycięstwo nad Asyryjczykami. Pod uderzeniem wojsk medyjskich i sprzymierzonych z nimi babilońskimi runęła potęga Asyrii. Zdobycie Asur i Niniwy zgniecenie resztek Asyryjczyków w Harranie znaczyło pochód zwycięskich Medów, którzy za to przytłaczające zwycięstwo otrzymali raczej skromną część. Przyapadła im w udziale właściwei tylko Asyria, tereny dawnego Urartu. Sukcesy odniesione w walce z Asyrią zachęciły Medię do dalszej ekspansji w kierunku zachodnim. Z Babilonią, bowiem, niedawnym sojusznikiem w walce z Asyrią , utrzymała Babilonia stosunki pokojowe , wskutek tego uderzenie medyjskie skierowane zostało przeciw państwu lidyjskiemu , tymczasem zaś wyrósł Medom konkurent w postaci Persów którzy zaczęli teraz dążyć do wydarcia im zwierzchnictwa nad plemionami irańskimi.