Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰drejsy

problemy emocjonalne, a psychiatra

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰drejsy

zapisa艂am si臋 do psychiatry na nfz. Czeka艂am na wizyte p贸艂 roku. Zbli偶a si臋 termin i chodzi o to, 偶e wzgl臋dnie mi si臋 poprawi艂o. Nadal cierpi臋, ludzie mnie z艂oszcz膮, niekt贸rzy nie szanuj膮 inni rywalizuj膮. Czasami nie sypiam, czasami si臋 masakrycznie z艂oszcz臋, potem p艂acz臋. Totalna hu艣tawka nastroj贸w. Odstawi艂am alkohol, oraz papierosy, my艣la艂am, 偶e to wystarczy i b臋d臋 mia艂a umys艂 czysty,艣wie偶y i niewinny jak dziecko, ale wcale tak nie jest, nie ma dnia, 偶eby mnie nie skr臋ca艂o od 艣rodka. Jednak przewiduj臋, 偶e zostan膮 mi przepisane leki. Nie chc臋 bra膰 psychotrop贸w, nie chc臋 maskowa膰 lekami jakie艣 emocje, uczucia i pod wp艂ywem leku czu膰 si臋 lepiej. Poza tym s艂ysza艂am, 偶e psychotropy pogarszaj膮 stan psychiczny... nie wiem czy jest sens i艣膰 na t膮 wizyt臋, nie wierz臋, 偶e doktor mi pomo偶e.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
pojsc zawsze warto, choc licz sie z tym ze jak to psychioatra na nfz to cie szybko wygoni, i ebdzie mowil czego pani wlasciwie cjhce itp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
CO? P贸艂 roku jesli potrzebowa艂 a偶 pomocy od razu. Idz na ta wizyt臋 porozmawiaj ze specjalist膮 na pewno dostaniesz leki ale ja polecam psychoterapi臋 + leki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzi臋ki za rady. W zasadzie nie zaszkodzi p贸j艣膰 i powiedzie膰 jak si臋 czuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰drejsy
dzi臋ki wielkie za rady. Faktycznie co mi szkodzi p贸j艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Id藕. Nic nie tracisz, a lek贸w nie musisz koniecznie wykupowa膰 je艣li nie b臋dziesz chcia艂a. Wsp贸艂czuj臋 Ci bo sam ostatnio mam problem z psychik膮. Wszystko dla mnie wydaj臋 si臋 bez sensu.. Nawet samo 偶ycie. Dok艂adnie jest tak jak piszesz - wszyscy rywalizuj膮 i jeden chce by膰 lepszy od drugiego.. Nawet ja sam 艂api臋 si臋 na tym 偶e robi臋 co艣 tylko po to 偶eby zaimponowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰drejsy
18:32 i wszyscy zamiast przyja藕nie si臋 do siebie nastawia膰 to widzimy w sobie robak贸w do zdeptania 偶eby przez chwil臋 dla przyjemno艣ci triumfowa膰 jeden nad drugim. Smutne. Ca艂y czas kto艣 udawadnia, ze ma bardziej racje, kto艣 inny nas obra偶a, alb wymusza na nas co艣. Trudno jest by膰 szcz臋艣liwym kiedy ludzie s膮 tacy:( chyba jedyne szcz臋艣cie jakie jest to to odnalezione w nas, niezale偶ne od tego co na zewn膮trz. Niby to rozumiem, a i tak mam 偶al, 偶e ludzie s膮 jacy s膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgadzam si臋 z Tob膮 ca艂kowicie. Ale tak by艂o zawsze, jest i b臋dzie. Trzeba to zaakceptowa膰. Nie ma innego wyj艣cia, ludzie raczej si臋 nie zmieni膮. Nie wiem co mam Ci napisa膰 偶eby Ci臋 pocieszy膰 bo sam nie potrafi臋 si臋 cieszy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak mo偶na wyj艣膰 z depresji np , jak s膮 wiecznie problemy . Leki nic nie dadz膮, moim zdaniem to tylko daje sw贸j 艣wiat , a problem ten sam dalej jest , dajmy na to samotno艣膰 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
s艂ysza艂am, 偶e samotno艣膰 zaakceptowana ca艂kowicie, ca艂ym sob膮, daje poczucia bycia samemu, wyzwala i sprawia, 偶e si臋 dobrze zaczynamy czu膰 z sob膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰drejsy
19:31 i tak mi艂o us艂ysze膰 s艂owa wsparcia i 偶e kto艣 rozumie co czuj臋. Tak ode mnie z troski, jak okres smutku ci si臋 przeci膮ga (nie 偶eby z uczuciem smutku bylo co艣nie tak, lepiej czu膰 to co si臋 czuje ni偶 udawa膰 np, 偶e sie jest sczesliwym) to mo偶e warto poj艣膰 do lekarza, bo smutek mo偶e si臋 przerodzi膰 w alhedonie, a to ju偶 jak bycie martwym za 偶ycia. Ja si臋 jeszcze ciesz臋 muzyk膮, dobrym jedzeniem,wzgl臋dnie sam膮 prac膮, dobrym filmem - takie pocieszacze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ren

My艣l臋, 偶e warto sie uda膰 do dobrego psychiatry. Ja by艂am w spess medica w Piotrkowie Trybunalskim i tam Pani by艂a 艣wietna. Serdecznie polecam 馃槈

Udost臋pnij ten post