Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cOOle at home R_

Każdy sędza w koszulce z napisem Konstytucja powinien zostać ...

Polecane posty

Gość gość
ale gdybym zobaczył siędziego na gejowskiej paradzie i ten sędzia miałby później sądzić kogoś za "homofobię" czy coś w tym stylu to też miałbym wątpliwości co do jego bezstronności. to chyba jest oczywiste. x aha i uważasz ze jakikolwiek sędzia na swiecie, nie tylko w polsce zyje w szklanej kuli od urodzenia i nie ma żadnych poglądów, na nic. Na małżeństwo, na to czy pijani kierowcy są bardzo be, czy tylko tak sobie, czy świadek na poziomie jest bardziej czy mniej wiarygodny od zula. Sa jednocześnie wierzący i to we wszystkie religi i niewierzący, zeby było po równo, nie maja zasad i pogladów wyniesionych z domu i nabytych w trakcie życia. I oczywiście sedziowie związani z PIS są bezstronni i maja w głowie taka cudowną pustke- brak wspomnień, przemysleń, pogladów:D Zabawne, wiesz:)

Gość gość
"I nie mów mi ze nagle wszyscy sędziowie niezależnie od wieku sa z PO. " x nie mówię. przecież nie wszyscy sędziowie robią cyrk na ulicach, tylko niektórzy. i tak, owi "niektórzy" są politycznie zaangażowani po stronie PO czy jakiegoś innego "antypisu".

Gość gość
Moja ziomalka sędzina nosi z napisem PROSTO, Red is Bad i w takich im wolno chodzić. Sędzia wg konstytucji ma być niezawisly i apolityczny. x heh, to co ma na koszulkach to jak raz sie nie zgadza z konstytucją, a sedzina to żona sędziego

Gość gość
nie mówię. przecież nie wszyscy sędziowie robią cyrk na ulicach, tylko niektórzy. i tak, owi "niektórzy" są politycznie zaangażowani po stronie PO czy jakiegoś innego "antypisu". x ok, a sędzia bez kwalifikacji do sądu wysokiej rangi, który awansował bo zna sie z kimś z PIS jest wg ciebie apolityczny i bezstronny?

Gość gość
" Na małżeństwo, na to czy pijani kierowcy są bardzo be, czy tylko tak sobie, czy świadek na poziomie jest bardziej czy mniej wiarygodny od zula." x ale konstytucja nie mówi nic o światopoglądzie jaki może albo nie może mieć sędzia. natomiast o zakazie działalności politycznej której nie da się pogodzić z zasadą niezależności sądów i niezawisłości sędziów mówi. i właśnie po to są te przepisy żeby nie dochodziło do takich sytuacji jak ta w procecie kaczyński - wałęsa, że sędzia jest ewidentnie związana politycznie z jedną ze stron. więc trochę z d**y są te twoje argumenty.

Gość gość
"ok, a sędzia bez kwalifikacji do sądu wysokiej rangi, który awansował bo zna sie z kimś z PIS jest wg ciebie apolityczny i bezstronny?" x a na podstawie czego stwierdziłeś/as że to "sędzia bez kawalifikiacji"?

Gość gość
ale konstytucja nie mówi nic o światopoglądzie jaki może albo nie może mieć sędzia. natomiast o zakazie działalności politycznej której nie da się pogodzić z zasadą niezależności sądów i niezawisłości sędziów mówi. x heloł, działalność polityczna to nieco więcej niż tego typu zachowania, no niestety, działalność polityczna to kandydowanie do organów władzy, bycie członkiem partii- z legitymacją i opłacajacym składki, serio myslisz ze gdyby takie noszenie ku=oszulek było zakazane to PIS by ich nie szurnał dyscyplinarnie i byłoby po sprawie. A tak to co najwyżej wzywaja ich na wyjaśnienia i sprawa sie kończy. Nawet jak ogladasz tylko TVP to rób to uważnie i kojarząc fakty.

Gość gość
a na podstawie czego stwierdziłeś/as że to "sędzia bez kawalifikiacji"? x na podstawie tego, zę zeby awansować do sądu wyższego szczebla to trzeba spełniać określone kryteria, takie tam zapisy w ustroju sądów powszechnych itp przepisach, jak ktoś to przeskakuje to?

Gość gość
"Nawet jak ogladasz tylko TVP to rób to uważnie i kojarząc fakty. " x znaczy twierdzisz że sędzia w procesie swojego kolegi "z protestów" (wałęsy) któremu proces wytoczył ten przeciw któremu sędzia i pozwany razem protestowali (kaczyński) gwarantuje że proces będzie obiektywny a wyrok sprawiedliwy? i takiego sądownictwa będziesz bronił?

Gość gość
" takie tam zapisy w ustroju sądów powszechnych itp przepisach, jak ktoś to przeskakuje to? " x konkrety proszę a nie takie pierdzielenie.

Gość gość
znaczy twierdzisz że sędzia w procesie swojego kolegi "z protestów" (wałęsy) któremu proces wytoczył ten przeciw któremu sędzia i pozwany razem protestowali (kaczyński) gwarantuje że proces będzie obiektywny a wyrok sprawiedliwy? i takiego sądownictwa będziesz bronił? x a gwarantujesz, ze jakby w takiej sprawie orzekał sędzia którego awansował ziobro po znajomości, to obiektywnie bedzie sądził? Takiego sądownictwa bronisz?

Gość gość
Proszę bardzo, Przyłebska- krótki staż, głownie w sądach rejonowych, a jak wyżej to tylko w ramach delegacji i tylko w ubezpieczeniach społecznych, co jest izbą najmniej ambitną, , głownie na zwolnieniach, dyscyplinarki, zaległości i zła ocena pracy. I to wszystko zanim w ogóle związała sie z PIS, wieć trudno mówić ze ktoś ją szykanował

Gość gość
przy czym nawet w PIS wiedzą ze robotą za nią wykonywał w TK Muszyński. Czy jest obiektywna skoro nigdy w zyciu sama by nie doszła do stanowiska w sądzie okręgowym nawet, ani do pensji takiej jaka ma w TK?

Gość gość
no patrz, teraz zarabia 23 tyś, a jako sędzia w rejonie bez żadnej funkcji miałaby z 5, góra na rękę. No nie udało sie kobicie ?

Gość gość
znaczy twierdzisz że sędzia w procesie swojego kolegi "z protestów" (wałęsy) x i uspokoję ciebie, na protesty nie chodzę, nie chodziłam i Wałęsy nie cierpię, bo dla mnie to prostak. Mało mnie obchodzi czy przegra czy wygra, nawet nie wiem o co im obu poszło

Gość gość
"a gwarantujesz, ze jakby w takiej sprawie orzekał sędzia którego awansował ziobro po znajomości, to obiektywnie bedzie sądził? Takiego sądownictwa bronisz? " x no właśnie ja, w odróżnieniu od ciebie chcę kontroli nad sądami a nie obrony "świętej niezawisłości sędziowskiej". nie twierdzę wcale że to co robi pis jest najlepsze z możliwych ale widząc sędziowską bezczelność i widząc latami rażącą niesprawiedliwość w sądach nie chcę "żeby było tak jak było". a ty zdaje się chcesz. bo jakkolwiek "obrońcy konstytucji" wrzeszczą o "zamachu na niezależne sądownictwo" to poza powrotem do tego żeby "było tak jak było" nie mają nic do zaoferowania. więc nie pisz mi tu o tym czego ja niby "bronię" bo ja nie bronię niczego, ja chcę zmiany. gdyby tę zmianę zaproponowali "obrońcy demokracji" i gdyby ona była lepsza od tego co proponuje pis to pewnie bym ich poparł. ale tego żeby "było tak jak było" to nie poprę na pewno. dlaczego w niemczech sędziów mogą wybierać parlamenty landów i nie jest to "upolitycznianie" a w polsce jest? dlaczego w tej chwili sędzią niemieckego trybunału konstytucyjnego został deputowany bundestagu z CDU pan Stephan Harbarth i w niemczech to jest OK a u nas sędziowie wybierają się tylko między sobą i naród nie ma na to żadnego wpływu a jak wpływ chce mieć to jest "zamach na niezawisłość sędziów"?

Gość gość
"Proszę bardzo, Przyłebska- krótki staż, głownie w sądach rejonowych, a jak wyżej to tylko w ramach delegacji i tylko w ubezpieczeniach społecznych, co jest izbą najmniej ambitną, , głownie na zwolnieniach, dyscyplinarki, zaległości i zła ocena pracy. I to wszystko zanim w ogóle związała sie z PIS, wieć trudno mówić ze ktoś ją szykanował " x chyba nie zrozumiałeś pytania. ja nie pytałem co ci się u jakiegoś sędziego nie podoba tylko o kwalifikacje których nie miał ten/ta sędzia do objęcia jakiegoś stanowiska. tu konkretnie: jakie trzeba mieć kwalifikacje do objęcia tego stanowiska których Przyłębska nie ma?

Gość gość
bo jakkolwiek "obrońcy konstytucji" wrzeszczą o "zamachu na niezależne sądownictwo" to poza powrotem do tego żeby "było tak jak było" nie mają nic do zaoferowania. więc nie pisz mi tu o tym czego ja niby "bronię" bo ja nie bronię niczego, ja chcę zmiany. gdyby tę zmianę zaproponowali "obrońcy demokracji" i gdyby ona była lepsza od tego co proponuje pis to pewnie bym ich poparł. x widzisz kotku, gdybyśmiał jakąkolwiek wiedze prawna i ustrojową to byś wiedział, zę pis niczego nei zreformował, to hasła dla prostaków. Zminił ludzi na stołkach, a niczeg, ale to niczego nie zreformował w działaniu sądów jako takich. Powiem wiećej jest o wiele dłużej niż było, ponadto wszelkie zmiany jaki sa proponowane dotyczą tylko podniesienia opłat sadowych, albo utrudnienia ludziom procedury- serio, mozna poczytać na stronie sejmu projekty aktów prawnych. To żadna reforma. A co do tego ze bylo tak sobie to nie musisz mnie przekonywać, bo to każdy wie. ale to co teraz nic nei wnosi. Wiesz jak sie teraz reformuje- wprowadzimy elektroniczny obieg dokumentów, to nie bedzie potrzeba pracowników biurowych w sądzie. No to sie ich nei zatrudnia, tyle ze do systemu elektronicznego ktoś musi wprowadzić każdy papier , pismo i informacje- nie ma pracowników to wszystko spowalnia. Tak to działa

Gość gość
chyba nie zrozumiałeś pytania. ja nie pytałem co ci się u jakiegoś sędziego nie podoba tylko o kwalifikacje których nie miał ten/ta sędzia do objęcia jakiegoś stanowiska. tu konkretnie: jakie trzeba mieć kwalifikacje do objęcia tego stanowiska których Przyłębska nie ma? x choćby to ze nie powinna być karana dyscyplinarnie, a poza tym powinna posiadac wiedze merytoryczną której nie ma, bo wielokrotnie żle oceniano jej pracę. To wynika z mojego postu i serio średnio rozumny by to wyczytał, naprawdę trzeba tłumaczyć jak krowie na rowie? wiesz , może douczaj sie we własnym zakresie, to zwsze ci sie przyda w zyciu.

Gość gość
Lepiej niech noszą koszulki z napisami typu: prosTYtucJA, denuncJAcja lub kolaboracJA, sędziokracJA. Będzie równie śmiesznie, co żałośnie lecz chociaż zgodnie ze stanem faktycznym.

Gość gość
Lepiej niech noszą koszulki z napisami typu: prosTYtucJA, denuncJAcja lub kolaboracJA, sędziokracJA. Będzie równie śmiesznie, co żałośnie lecz chociaż zgodnie ze stanem faktycznym. x e to już było słabe i niemerytoryczne. Spadam spać, bo nudno się robi

Gość gość
widzisz, piesku, skoro pis niczego nie zreformował to przeciwko czemu są te protesty? kogo ty chcesz piesku oszukać? chcesz mi wmówić że sędziowie tak się o nas troszczą że wyszli protestować bo opłaty w sądach pis podniósł :) bardziej się postaraj. mamusię oszukasz, tatusia oszukasz ale życia nie oszukasz. x "To wynika z mojego postu i serio średnio rozumny by to wyczytał, naprawdę trzeba tłumaczyć jak krowie na rowie? " x to co z twojego postu "wynika" mnie nie interesuje. Ja pytam o fakty a tych faktów nie ma. Nie podałeś żadnych kryteriów których przyłębska by nie spełniała a chciałbyś jej to zarzucić bo ci się jej kariera nie podoba. To mnie nie interesuje.

Gość gość
no to co konkretnie zreformował w pracy sądów powszechnych, ale teraz daj konkrety skoro tak lubisz fakty? No wymień

Gość gość
heloł, napisałam ze planuje podnieść, anie podniósł, ktoś tu nie umie czytać ze zrozumieniem, albo za bardzo sie emocjonalnie podnieca rozmową

Gość gość
"no to co konkretnie zreformował w pracy sądów powszechnych" x a czy ty piesku teraz próbujesz mi wmówić że ci którzy łazili ze świeczkami czy w koszulkach z napisem konstytucja to protestowali przeciw zmianom w sądach powszechnych? oj nieładnie piesku, nieładnie.

Gość gość
a czy ty piesku teraz próbujesz mi wmówić że ci którzy łazili ze świeczkami czy w koszulkach z napisem konstytucja to protestowali przeciw zmianom w sądach powszechnych? oj nieładnie piesku, nieładnie. x zmiana dotyczy cąłego sądownictwa przecież, przynajmniej Ziobro tak twierdzi, a skoro twierdzi to chyba wie co robi, uważasz ze kłamie?

Gość gość
i ponawiam pytanie, co konkretnie poprawiło sie po tych 3 latach w działaniu sądów powszechnych?

Gość gość
i nie wychylaj sie z twierdzeniem ze wybór sędziuw w nimczech jest lepszy, bo teraz Niemcy to wróg, który nam bruździ, wszystko co robi jest złe i sprowadza islamistów.

Gość gość
"zmiana dotyczy cąłego sądownictwa przecież, przynajmniej Ziobro tak twierdzi, a skoro twierdzi to chyba wie co robi, uważasz ze kłamie? " x może i tak twierdzi, niech se twierdzi na zdrowie. jednak pani prezes gersdorf nie paliła świeczek w obronie sądów powszechnych przez wzrostem opłat. troszkę się już ośmieszasz w tych swoich próbach manipulacji.

Gość gość
Przecież sejm uchwalił ziobry zmiany w Prawie o sądach powszechnych wiec powiedz co tam tak sie na lepsze zmieniło, tak wiesz z praktyki