Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny, poleccie jakis nawilzajacy krem, skora mi sie normalnie luszczy

Polecane posty

Gość gość

Mam skore mieszana, ostanio uzywalam kremu z retinolem i teraz mam na twarzy masakre - normalnie jaszczurka. Tylko nie oleje, bo mi nie sluza

Gość gość
Polecam Dermikę Hydrain 2.

Gość gość
Kup sobie dowolny krem z kwasem hialuronowym. On bardzo dobrze nawilża. Unikaj w składzie oleju bo paradoksalnie wysusza, parafiny, wazeliny itp.

Gość gość
Dermedic hydrai hialuro.

Gość gość
Nive care - polecam bardzo.

Gość gość
Ja jak tylko zrobi sie zimno mam straszny problem z czerwona, sucha, luszczaca sie skora na twarzy.. Ostatnio w akcie desperacji posmarowalam przesuszone miejsca kremem Bepanthen I wreszcie doznalam ulgi.. Po kilku smarowaniach skora zaczyna przypominac pupe niemowlecia ;-)

Gość gość
Nierafinowane maslo shea na noc. Na dzien lekki krem z mocznikiem w skladzie Poszukaj w Resibo, Make me Bio..

Gość gość
Wpis z 15.10! Właśnie to. Ja mam skórę bardzo sucha, AZS. Na noc zawsze używam masła shea. Bardzo odżywia, łagodzi podrażnienia. Mam problem z suchymi skórkami. Na codzień używam kremów sylveco, najlepiej mi służy lekki krem nagietkowy. Nie kupuj kremów z chemia w składzie. Z masą konserwantów, parafina, alkohol też wysusza. Powiem od razu, że kremy z vianka (ten sam producent co sylveco) to był dla mnie dramat, w sekundę się wchlanialy i zostawiły po sobie tłusty nieprzyjemny film

Gość gość
Albo coś dla atopikow, albo clarena krem ze slimakiem, mi się teraz twarz luszczy po klasach i ani jednej skorki nie widac

Gość gość
Podajecie tutaj strasznie zapychacze. Masło shea to gwarantowany wysyp pryszczy na cerze mieszanej, cetaphil zawiera parafinę w składzie. Dziewczyny patrzcie na składy bo proponujecie autorce strzał w kolano

Gość gość
gość dziś Po pierwsze tu jest mowa o skórze po kuracji retinolem, a taka nawet tłusta zupełnie inaczej reaguje na składniki i potrzebuje właśnie dobrej okluzji. A po drugie tu masz skład cetaphilu i pokaż mi parafinę: Aqua (Purified Water/Eau Purifiée), Glycerin, Hydrogenated Polyisobutene, Cetearyl Alcohol (And) Ceteareth-20, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Tocopheryl Acetate, Cyclopentasiloxane, Sodium Pca, Cyclopentasiloxane (And) Dimethiconol, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Panthenol, Sodium Polyacrylate, Farnesol, Stearoxytrimethylsilane (And) Stearyl Alcohol, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Citric Acid, Sodium Hydroxide

Gość gość
18:28 uważaj bo ci żyłka pęknie ze złości. Naucz się najpierw czytać analfabetko. Ona używała kremu z retinolem jakich pełno w drogeriach a nie była to jak napisałaś „kuracja retinolem”. Jak nie wiesz czym to się różni to się doedukuj zanim rozedrzesz gębę na forum. Poza tym tak, przyznaje ci racje ze w składzie akurat tego wybranego kremu który podałaś (a jest ich sporo tej firmy) nie ma w składzie parafiny za to ogromnie zapychajaca gliceryna. Tak wiec podpisałaś się jak Maryna na wiejskiej potupajce.

Gość gość
gość dziś Podajecie tutaj strasznie zapychacze. Masło shea to gwarantowany wysyp pryszczy na cerze mieszanej, cetaphil zawiera parafinę w składzie. Dziewczyny patrzcie na składy bo proponujecie autorce strzał w kolano xx Bzdury ! Maslo shea nie jest zapychaczem,myslisz chyba o masle kakaowym,ktore na twarza nie jest polecane. Zaden krem,ktory zrobilam niekogo nie zapchal,a maslo shea jest bazowym tluszczem w kazdym moim kremie.

Gość gość
Hydrogenated Polyisobutene xx Prosze was.. toz to taki sam syf,syntetyczny olej,jak parafina ! Gliceryna zapycha ? hm.. Pierwsze słysze.. przeciez to alkohol.. Powyzej 5 % w kremach to wysusza..