Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waszym zdaniem łatwiej jest wychować córkę czy syna szczególnie w tych czasach?

Polecane posty

Gość gość

Według mnie łatwiej jest wychować syna finansowo też taniej wychodzi. Ale to tylko moja opinia. :-) a wy jak sądzicie, jakie są wasze doświadczenia?

Gość gość
Też tak myślę i ,że łatwiej z wychowaniem syna ale za to kiedyś ta nieszczęsna synowa , boję się że syn źle trafi bo takich byle co dziewczyn jest na pęczki noi żeby nie patrzyła na jego gruby portfel,po prostu by był szczęśliwy

Gość gość
Płeć nieważna tylko charakter dziecka. Może byc łatwo i synem i corka albo bardzo trudno i drogo. Zalezy tez w jakim wieku sa dzieci, jakie mają pasje, zajecia dodatkowe.

Gość gość
mam dwoch synow i nie widze,by mi bylo finansowo lzej,nic nie robie tylko ciuchy kupuje i za zajecia place :D ale to chyba nie ma znaczenia, wychowanie dzieci to ciezka praca, a chlopcy tez musza umiec sie zachowac, posprzatac, zrobic jedzenie i td. Dziecko trzeba zachecac do czytania i nauki.

Gość gość
Mam syna, moja siostra ma corke. syn ma 12 lat, a siostrzenica prawie 8. ona to maly potworek. jest bardzo rozpieszczona a rodzice przegapili moment, by ukrocic je wymagania I zachowanie I maja problem, ale sie nie przyznaja do tego. a maja, bo widze jak ona sie zachowuje przy mamie I tacie, a jak bez nich. mnie np sie boi chyba ;) moj syn nie jest idelany, potrafi niezle zapyskowac, ale generalnie szanuje nas, jak trzeba to z glebokimi westchnieniami popsrzta sowj pokoj, a np pomoc wyniesc smieci I szklo I plastik, czy obrac warzywa do obiadu, czy pomieszac ocs na patelni jak ja lub maz nie mozemy itd, zero problemu. syn nigdy nie bil nas, nie gryzl, no chyba tylko ja mial 2 lata. siostrzenia nadal czasem to robi mamie, jak np moja siostra moiw nie nie dam ci teraz telefonu do zabawy, to mloda podbiega I mocno uderza mame w ramie, albo szczypie! jest zdrowa, nie ma problemow ani jakis zaburzen. ona rzadzi w domu. u mnie jak byla na kilak godizn chciala ciastko. dostala, mowila ze lubi te ciastka. wziela gryza I mowi nie, tych nie lubie I bach do smieci! podnioslam glos co robisz? ona ze chce inne ciastko! a ja na to nie bo tez wyrzucisz . nie nie wyrzuce.wziela inne, tez nie smakuje. powiedizalam ze ma zjesc albo nie pozwole jej ogladac filmu tak jak obiecalam. powiedziala "mama mi nie kaze" a ja na to " ja nie jestem twoja mama". chciala jesc kanapke z dzemem na kanapie- u mnie jest zasada ze na kanapie to tylko cos jak krakersy, popcorn, nic z dzemem kremem zadne owoce. tupnela ze chce! nosz kuuurrr.... dodam, ze ozywiscie, ciagle ma wszystko nowe I drogie itd. np kurtke wiosenna ma Calvin Klein. osmiolatka. I wiem, ze spala z mama do 5 roku zycia, bo tak chciala, a potem byl wielki problem by przestac. no I jak ona sie obudzi w sobote o 7 rano to idzie budzic rodzicow I maja robic o ona chce! a moj syn od kiedy mial 6 lat wie, ze jak sie budzi przed osma, to ma sovie cyztac lub cos robic cicho, jak chce jesc to wie gdzie sa jogurty, wiec sobie czasem wezmie I zje jogurt, no teraz to sma sobie kanapki robi lub idzie do piekarni kupic I nam kawe robi nawet!

Gość gość
Charakter dziecka jest kluczowy.. mam syna i corke, juz byli nastolatkami ;) Syn aniol, corka garbaty aniolek :P

Gość gość
To chyba odwieczna kwestia tego że syna nie trzeba tak pilnować, Ochla się, dostanie w mordę i ok, a córka zaraz z brzuchem wróci.

Gość gość
jak to było...jak masz syna to pilnujesz tylko jego ;-) a jak córki to musisz calego osiedla :-p

Gość gość
Lepiej mieć córkę ,bonie będziesz miała synowej

Gość gość
Sa plusy i minusy. Corke jak jest ładna moze facet szybciej z domu porwac.

Gość gość
Lepiej mieć córkę ,bonie będziesz miała synowej xx ale będzie miała zięcia, którzy nienawidzą teściowych bardziej niż synowe. całe tomy kawałów były o relacjach zięć -teściowa. W druga stronę nie.

Gość gość
jak to było...jak masz syna to pilnujesz tylko jego oczko.gif a jak córki to musisz calego osiedla jezyk.gif xxx może niech matki synów pilnują tych synów, żeby się nie rooochali z kim popadnie? to byłby najlepszy pomysł

Gość gość
Z tych którzy się kręcą koło córki trzeba złapać największego cwaniaczka i wyjaśnić mu że zrobię to samo z nim co on z moją córka (czytaj. Zerzne tyłek) tak by w to uwierzył, sam będzie pilnował osiedla by nie było na niego...

Gość gość
to chłopcy są: mordercami, gwałcicielami, psycholami, pedofilami, transwestytami, mają problemy psychiczne, częściej autyzm, problemy z nauką, porzucają rodziny lub nie biorą za nie odpowiedzialności; kobiet w tym zestawieniu jest znikoma ilość, to mówi samo przez się w dodatku, drogie panie, same jesteście "dziewczynki", trochę szacunku do własnej płci a nie od razu nastawianie się na rywalizację z teściową/synową

Gość gość
w tym szatanskim swiecie nic nie jest latwe dla synow izraelskich poniewaz caly swiat jest pod kontrola zlego i synagogi szatana, rozumiecie

Gość gość
Zdecydowanie syna.

Gość gość
Mam 2 synow i corke ale jeszcze male sa. Mysle, ze nie da sie tego tak generalizowac ale duzo doroslych kobiet mowilo, ze woli miec 3 dziewczyny niz 3 chlopakow. Ja nie lubie skrajnosci. Gdybym miala 3 chlopakow to bym sie zaplakala i jak bym miala 3 dziewczyny to tez. Zaplakala w sensie prznosni zeby zaraz kogos nie ponioslo

Gość gość
Jak córka zajdzie w ciążę to albo będzie ją można przekonać do aborcji albo chociaż pomóc w wychowaniu wnuka jak tak zdecyduje. Za syna w tej sytuacji można najwyżej płacić alimenty ;)

Gość gość
Niestety to baby mają najwięcej chorób psychicznych,najwięcej kłamią,manipulują i robią wszystko by kogoś zgnoić.W dodatku są agresywniejsze od męzczyzn.A nawet taka 40 latka ma mentalnosć 3-letniego dziecka i nie ma o co się sprzeczac,tyaka jest prawda.A i zawiścią oraz sadyzmem to przewyższają nawet najbardziej zwyrodniałego męzczyznę.