Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dbacie o bliznę po cc czy macie ja przyrośnieta czy byliście u fizjo

Polecane posty

Gość gość

Minęło 6 miesięcy po cc a ja wgl o nia nie dałam wgl zero kremów zero pielęgnacji dodatkowo mam problem z goleniem bo mam ja we włosach masakra. Zawsze zostawiam pasek a teraz włosy są tak twarde ze nie wiem jak je ogolic. Moja blizna jest czerwono różowa. Sprawdzałam czy jest przyrośnieta do powłoki brzusznej ale nie wiem chod******ażdą stronę czuje ze mnie te włosy ciągną. Wybieram się do fizjoterapeuty żeby ją obejrzał. A wasze blizny? 1

Gość gość
Ja mam podwójna bliznę po dwóch cesarkach, ale są już dość stare i nigdy z nimi nic nie robiłam. Teraz miałam jakis dziwne plamienie które utrzymywało sie już długo jak lekarz mnie zbadał to powiedział ze to właśnie krwawienie z blizny po cesarce i nic się z tym nie da zrobic

Gość gość
Miałam 3cc, nic nie robiłam, blizny prawie nie widać, cieniutka biała linia.

Gość gość
Z rana pooperacyjna postepowalam zgodnie z zaleceniami. Jak już się zabliznilo to była lekka kreska różowawa, w tym momencie jest biała (5lat po operacji). Co masz na myśli z tymi włosami mnie cieli na szybko (bo cc wyszło w trakcie). Ale akurat na bliznie włosy nie rosną. Pod tak ale nie ma kłopotów z ich usuwaniem(były ale jak rana była świeża bo ból) a cięcie mam standardowo lekko poniżej linii bikini. O blizne jakoś specjalnie nie dbalam (olejki i/balsamy przy okazji tzn co rano i co wieczór po prysznicu, a mam tak bo mam dość wrażliwa skórę więc u mnie to jiz rutyna że coś nakładam. Natomiast bardzo dbalam o ranę do momentu zabliznienia żeby nie papralo się i ładnie zaroslo. Blizna jest mała, boleć nie boli (choć jakoś czas blizna swedzialaale bardzo krótko po zagojeniu ), mała kreska mi Joe przeszkadza. Blizny takiej w 100%sie nie pozbedziesz.

Gość gość
Włosy nie rosną na bliźnie tylko kolo a blizna jest tak jakby wypukła. Może to bliznowiec? Po dotykaniu blizny teraz boli mnie brzuch. Czuje ze jest coś nie tak. Pietwszy okres dostałam ok miesięc temu karmie piersią

Gość gość
Pół roku to świeża blizna może być tkliwa tak mi się przynajmniej wydaje....skoro obok to teraz wydepilowac delikatnie tak naprawdę delikatnie chyba jest jakaś możliwość . Czy może być wypukłe hmm moja nie była tzn wiadomo lekkie zgrubienie tj ta kreska która jest blizna. Ale każdy organizm jest inny najlepiej jak Cię martwi udaj się do specjalisty. Moja oceniał lekarz ginekolog a też u mnie jakichś specjalnych nie wzbudzala podejrzeń.

Gość Mama 2 plus 2
Moja jest ok. Nie zwracam na nią uwagi, nie oglądam, nie smaruje. Jest po 2 cc, drugie 1,5 roku temu. Byłam na kontrolnej wizycie u ginekologa po porodzie i ja oglądała, nie miała żadnych zastrzeżeń :)

Gość gość
Jestem po 3 CC.Nie dbałam o Blizne wogóle i mam pięknie wygojoną.Lekarz myślał,że to odciśnięta gumka od majtek a ja mówię że jestem po 3 cięciach:D