Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje imie jest moim koszmarem

Polecane posty

Gość gość

Mam na imię Maria .... najgorsze imię na świecie !! Nigdy nie usłyszałam żeby ktokolwiek mówił do mnie Maria , tylko Marysia i Maryśka :( :( :( Nawet jak prosiłam żeby mówili do mnie Maria , to to jest silniejsze od nich :( Bardzo chciałabym mieć imię które nie ma pospolitych zdrobnień i jest mało pospolite - moim wymarzonym imieniem jest Aurora. :( Bardzo chce zmienić imie i tata mówi że ładne jest Aurora, ale mama mówi ze przestanie sie do mnie odzywać :( mam juz dość tego życia z tym imieniem. I nie to nie jest żart !!!!

Gość gość
aurora :-d:-d:-d ale z ciebie idiotka auroro :-d:-d:-d:-p

Gość gość
wciąż lepsze niż maria mądralo :) zalosny jesteś .

Gość gość
Lecz sie ,psychiatra konieczny

Gość gość
Nie przejmuj sie. Aurora przepiękne imię, moim zdaniem. Zmienisz sobie i mama przywyknie :) Ja mam na imię Dolores i jest o. k.

Gość gość
Jesteś pełnoletnia ? Imię można zmienić. Nie patrzysz na rodziców, składasz wniosek w urzędzie miasta/gminy, podajesz uzasadnienie, być może jest od tego jakaś drobna opłata, czekasz na akceptację i potwierdzenie i już możesz zmieniać dokumenty.

Gość gość
A nie możesz po prostu przedstawiać się jako Aurora a nie Maria ? Swojego prawdziwego imienia używaj tylko w sprawach urzędowych, a dla znajomych i rodziny niech będzie ksywka. Na czole nie masz wypisanego swojego imienia, więc nikt nie będzie się ciebie wypytywał czy to twoje prawdziwe imię... Poza tym ja nie wiem, czego ty chcesz, Marysia to ładne imię :)

Gość maczu piczu
Rozumiem bo mnie sie to imie tez wyjatkowo nie podoba. Juz zawsze. No jeszcze jakas Maryla to ujdzie ale Maria to juz no go. Sorry, ale tak mam. Nie ma to z toba zwiazku.

Gość gość
U kierownika urzędu stanu cywilnego składa się wniosek, konkretnie.

Gość gość
Omg,przecież Maria to piekne imie szczególnie wyjątkowe dla młodej dziewczyny. Ja mam na imię Marta różni się jedna litera od Twojego,ale je lubię. Osobiście odradzam zmianę imienia i tak każdy mówiły do Ciebie Per Maria,a w dorosłym życiu,w urzędach i pracy miałabyś przechlapane...nie szukaj problemów na siłę.podziekuj rodzicom,że nie nazywasz się Viola, Jessica czy inna Karyna☺

Gość gość
Zawsze się przedstawiam jako Aurora . W zasadzie masz rację .Ale jak trzeba dokument pokazać to już tej Aurory nie ma. I do gościa na gorze - zdrobnienia są moja najwieksza zmorą ! :(

Gość gość
Aurora hahahaha zadużo się bajek naczytałaś dziecko i nie myśl ze jak zmienisz imię to znajdziesz księcia z bajki

Gość gość
znam kilka osob,ktore nie lubia swojego imienia, wiec np jedna Maria ktora znam woli Marylke.Nie jestem fanka Marysi,ale nie jest zle. Pomysl,ze moglabys sie nazywac Józia... :D ale jak ci zle,to zmien

Gość gość
Jesteś pełnoletnia ?

Gość gość
Hahaha Aurora to dopiero obciach nie jesteś księżniczką z bajki dziecko

Gość gość
Rysia przesadzam i to ostro :classic_cool:

Gość gość
Jakich niby problemów ? :( I nikt nie mówi do mnie Maria to jest jakaś porażka ! Czasem to imie tak mnie dobija że mam ochotę zniknąć , zamknąć sie w pokoju i nigdy nie wyjsć :( Już nawet wolałabym mieć na imię Helena Halina cokolwiek !!! Nawet Jessica czy Karina !! :(

Gość gość
*przesadzasz

Gość gość
I przestańcie wypisywać o jakiejś księżniczce , nie ma to nic wspólnego !!!!!

Gość gość
Choroby, fizyczne cierpienie na które nie ma leków, śmierć najbliższych, kredyty, długi, brak pracy.... to są prawdziwe problemy dziecino :(

Gość gość
tak jestem pełnoletnia. nir wypisujcie takich wrednych rzeczy, bo to jest dla mnie przykre :( całe życie sie zmagam z tym koszmarnym imieniem. za jakie grzechy naprawdę nie wiem :( I nie piszcie takich, ze mam głupi problem :( zawsze najłatwiej powiedzieć , ze ktoś ma gorzej. a pomyślcie co ja muszę czuć :(

Gość Do Marii
A to co ty komuś dokumenty pokazujesz ? Po co ? A nawet jak ktoś zobaczy twoje prawdziwe imię to coś się stanie ? NIE. Jak jesteś wierząca, to zawsze możesz powiedzieć, że Aurora to twoje imię z bierzmowania i masz do niego sentyment więc go używasz i tyle. Bez żadnego wytłumaczenia. A jak ci tak naprawdę to przeszkadza, to zmień w urzędzie. Znam laskę o imieniu Karina, wszyscy wołają na nią per Karyna, ale ona ma to w d***e i się nie przejmuje tym, jakoś imienia nie zmienia. Znam też Vanesse, z której łacha drą, więc ty nie masz najgorzej.Przestań robić z igły widły :)

Gość gość
Bzdura, jakbyś się nazywała Karyna czy Jessica to dopiero by po tobie cisnęli :D Dopiero wtedy byś wypisywała na cafe swoje żale.

Gość gość
„do Marii” dziękuje :( ale nie wiem czuję ze kiedyś będzie ze bede musiała pokazać dokument a tłumaczyć sie z imienia będzie głupio. :( widzę ze tutaj na forum z imienia Aurora sie wyśmiewają. A jak powiedziałam moim znajomym , ze chciałabym mieć tak na imie to powiedzieli ze przepiękne imie. jeszcze przejdzie Aurelia :( ale oj tak lepiej mnie jeszcze dobić. róbcie to ludzie jak wam lepiej jak kogos obrażacie i poniżacie. czekam aż ktoś napisze ze nie jestem okrętem żeby aurora sie nazywać :(

Gość gość
Przecież Marysia to piękne imię. Mi Marysie kojarzą się z takimi fajnymi, nieśmiałymi ale za razem seksownymi dziewczynami. Nie wiem czemu. Jeśli kiedyś będę miał córkę to chciałbym jej dać Maria.

Gość gość
Ja dam swojej Wiktoria :) Maria kojarzy mi się z malarią, a Aurora z argentynską prostytutką :/

Gość gość
a mi nie ! ! a do tego to imie jest pospolite jak nie wiem co ! i jeszcze jak byłam mała to naśmiewali sie ze mnie ze gdzie nam rysia :( bo niby „ma-rysia”:(:(:(

Gość gość
Mnie też się podoba.

Gość gość
spoko. maria kojarzy mi sie z największym koszmarem w tym świecie :)