Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia paderpolska

Skurcze twarzy u niemowlaka

Polecane posty

Gość Kasia paderpolska

Kochane byłam wczoraj u pediatry na kontroli wszytsko z moim synkiem wporzadku , mamy 7mc i mała nadwagę ale nie o tym;) od tygodnia zaobserwowałam ze mały wzdryga się i dziwnie wygina buźkę w grymas, wiem ze podczas siusiania mu się zdarza ale nie tylko, pani doktor powiedziała ze to normalne (wizyta prywatna) dziś nad ranem zaczął się mocniej wyginać i jeszcxe bardziej na buzi jakby miał skurcz twarzy wyglada to tak jakby chciał coś powiedzieć rusza mocno i szeroko ustami , do tego główka leci na lewy bok do ramienia , po drzemce znów to się działo i jeszcze kilka razy,niewiem co robić szukam info w internecie i nic konkretnego nie znalazłam, bardzo sie martwię wyglada to bardzo nie naturalnie i jak to mama czuje ze coś się dzieje czy któraś z mam wie może o czym mowa??pozdrawiam mama antosza

Gość gość
Idź do innego lekarza

Gość gość
Raczej nie jest to naturalne. Nie szukaj porad w internecie tylko idź z dzieckiem do neurologa.

Gość gość
To częsty NOP po szczepieniach Nic dobrego

Gość Kasia paderspolska
Dziecko jest nie szczepione , tylko na gruźlicę i żółtaczkę w pierwszych dobach życia po urodzeniu zastal zaszczepiony w szpitalu także minęło już prawie 7mc nie brałam pod uwagę tego ze może to być NOP

Gość gość
Skoro szczepiłaś w szpitalu bcg i wzw b to jest szczepione. Nie daj sobie wmówić ze no to tylko 4 tyg. po szczepieniu. Udaj sie do neurologa

Gość gość
Nagrywaj te skurcze. Pokażesz później lekarzowi.

Gość gość
Żaden NOP, przestań pisać bzdury. Albo kwestia nie do końca dojrzałego układu nerwowego albo jakieś zmiany neurologiczne zupełnie niezwiązane ze szczepieniem. I piszę to jako osoba, która choruje na epilepsję. Pierwsze ataki zaczęły się w wieku 15 lat i co, miałabym twierdzić, że to NOP? Bzdura.