Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znajoma nie kapie codziennie poltorarocznego synka...

Polecane posty

Gość gość

Mówi,ze co dwa dni wystarczy Dziecko sie wyciera po ziemi wszedzie wlosami itd a ona go takiego kladzie do lozeczka bo mowi ze czasu nie ma Zebow tez mu nie myje bo uwaza,ze nie wszystkie wyszly wiec nie ma sensu

Gość gość
Dermatolodzy uwazaja, ze normalnie co 2 dni kapiel wystarczy, inaczej narusza sie zbytnio bariere ochronna skory. Co innego, jak dziecko jest brudne. Zeby tez trzeba myc.

Gość gość
Ty już nie pier/r/d/ol o tej florze, bo zwykłym brudasem jesteś. Jakbyś tak czytała uważnie jak próbujesz się mądrze wypowiadać, to byś zauważyła, że mówią o kąpieli, a nie myciu - długa kąpiel szkodzi skórze, szybki prysznic nie więc skończ klepać jeziorem trzy po trzy, bo już się czytać tego nie da.

Gość gość
Jak ona czasu nie ma dziecko umyc to co ona takiego robi?

Gość gość
Przesadzacie , ja sie myje co 3-4 dni to i dziecko moze co 2.

Gość gość
A chuj nas to obchodzi

Gość gość
Niestety, nawet codzienny prysznic dla doroslych jest juz passe. Newralgiczne miejsca pachwiny, krocze powinny byc oczywiscie myte codziennie.

Gość gość
Według ciebie krocze już tej magicznej flory nie posiada? Czy myjesz by mieć czystą psioche? A brzuch, chooy się tak nie brudzi, to można nie myć? Byłaś brudasem, jesteś brudasem i brudasem pozostaniesz. AMEN

Gość gość
Tez kapie co dwa dni, raz ze tak lepiej dla skory, dwa ze mlody ma azs i codzienna kapiel jest niewskazana

Gość gość
Myje sie codziennie. Albo prysznic albo leze w wannie. Dla czystosci i relaksu. Moj syn ma 20mcy i tez myje go codziennie. Zabki tez myje. Ale bylam latem u znajomych na wsi i kumpela mi sie dziwila, ze myjemy sie codziennie. Akurat okres mialam i tez sie dziwila ze sie myje w okresie... Chyba ja brzydzilo ze w jej brodziku. Umylam sie i tak i na koniec poprisilam osrodek do czyszczenia i jej bridzik wymylam. Ona i jej rodzina myli sie co dwa dni. Co tam lato i upal. Wg niej przeciez codziennie chodzilismy nad jezioro i kapuel w jeziorze wystarczy.

Gość gość
Znam osoby co myja codziennie wlosy bo fuj obrzydliwie myc rzadziej,ale zabki tylko wieczorem bo przez noc sie nie zabrudza skoro sie nie je.I takie co kapiel, mycie i ukladanie wlosow, makijaz codziennie do pracy typu sprzatanie czy pakowanie, a w weekend i swieta zebow nie myja, wlosy nie czesane, chodza w jednej pizamie, lozko nie poscielone-to nie singielki tylko zonate i dzieciate tak robia wraz z cala rodzina.zwykle maja zasloniete wszystkie okna zaluzjami cala sobote i niedziele, tylko lampy wlaczone i telewizor

Gość gość
Mam na mysli to, ze takie czysciochy odbijaja sobie gdzie indziej.no i sa takie co sie brzydza dotknac wlasnych stop ale loda zrobia

Gość gość
Bez przesady, jak ktoś bardzo chce, to może się myć co sobota, ale przecież wystarczy na ważniejsze święta kościelne, no jak ktoś się ma za patriotę, to i na państwowe

Gość gość
Ja 13 miesięczną córcie kąpie co drugi dzień, w lecie kąpałam codziennie i uważam że to normalne

Gość gość
u nas kąpiel w wanience/wannie jest tylko raz w tygodniu, bo maly strasznie chlapie i świruje, a tak to codziennie mycie buzi, stópek, pupy i tam z przodu. wy jakies chore jestescie? dziecko zimą nie potrzebuje byc kapane cale co drugi dzien! wy tez sie idiotki kąpiecie całe, nurzacie w wannie całe co drugi dzien zimą? Temat prowokacja, nie wierzę że mozna byc aż takim imbecylem jak autorka i jej pomagierki

Gość gość
Dodam, że mój syn ma ponad dwa lata.

Gość gość
Dzieci sie nie kapie codziennie w wannie. Mozna umyc na przewijaku myjka. Wiekszosc ludzi na calym swiecie tak robi. I nie bardzo rozumiem co masz na mysli, ze sie tarza wlosami? Przeciez w blocie nie lezy, a rodzice sprzataja mieszkanie, odkurzaja i myja podlogi. Dziecio sie nie myje wlosow codziennie. Strasznie przesadzony temat.

Gość gość
Jedynie z czym sie zgodze to ze powinna myc mu zeby, albo chociaz przecierac gaza, bo na pewno daje mu cukry w posilkach w tym wieku.

Gość gość
Kapanie dziecka co drugi dzien jak najbardziej w porzadku. Ale zeby powinna mu juz regularnie myc.

Gość gość
Na przewijaku myjka? Ja wkladam dziecko do wanienki , jak nie ma czasu to doslownie na 3 minuty, myje szybko, wycieram i przebieram w swieza pizame.

Gość gość
Chlop musi jebać potem i chojem

Gość gość
29:57- wyobraz sobie ze ja biore codziennie prysznic rano i wieczorem. Nawet zima. Prysznic rano to kilka minut. Na pewno szybciej mi idzie niz to wasze mycie na raty dupska w misce.

Gość gość
Tak myjka. Nie cale tylko buzia, szyja, pupa, rece. Miejsca gdzie sie zbieraja nieczystosci (jedzenie, smarki, slina, mocz, kupa), no a rece to standardowo bo przeciez nimi je i wszystkiego dotyka. Jak chodzi boso to stopy tez oczywiscie. W lecie myje sie wiecej, bo wiecej odkrytej skory, dochodzi piaskownica, krem z filtrem do zmycia, pot w upaly itd. Ale przez wiekszosc roku to nie na potrzeby. To jest kilka minut roboty i nie trzeba wody lac, wanny czyscic. Szybko i wygodnie. Szczegolnie zima sie nie wychladza dziecka, bo nie jest cale mokre.

Gość gość
Na uj prysznic 2 razy dziennie, rozumiem wieczorem ale rano?? w czasie spania tak się strasznie brudzisz?? https://cutt.ly/ywXd9

Gość gość
Kapiel dwa razy dziennie, a potem grzybice pochwy w TV przy obiedzie. Smacznego

Gość gość
Taka znajoma jak Ty to skarb... :/

Gość gość
W jaskini mieszkasz, że ci się dziecko zima w kąpieli wychladza?? Tobie się zwyczajnie nie chce myć ani siebie ani dziecka.

Gość gość
W jaskini nie, ale na noc termostat obniza temperature. A takie dziecko nie bedzie przeciez lezec pod koldra rozgrzane po myciu, tylko zanim usnie jeszcze cos robi, lazi, bawi sie troche.

Gość gość
Nie w kapieli, tylko po kapieli.

Gość gość
20:35 doucz się tumanie skąd bierze się grzybica, a później się wypowiadaj na forum.