Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki yasmin czy to skutek uboczny?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Dziś wzięłam 2 tabletkę antykoncepcyjna yasmin. Po upływie 30 min miałam uczucie "ciężkiej" głowy. Czy to możliwe? Może zaczynam sobie coś wymyślać? Są to moje pierwsze tabletki.

Gość gość
Też tak miałam przez kilka dni, ale później brałam tabletki przed pójściem spać i żadnych skutków ubocznych nie mam.

Gość gość
Niestety pierwszą tabletkę wzięłam o 16 więc póki co nie mam możliwości przesunięcia na godziny w których kładę się spać. Tylko przez pewnien czas miałaś takie uczucie? Czy nadal jest?

Gość gość
Już nie, bo w nocy po prostu przesypiam ewentualne skutki uboczne. Ale spokojnie można przesunąć godzinę, np. codziennie bierz tabletkę o pół godziny później, aż dojdziesz do godziny, o której idziesz spać. Nie musisz brać dokładnie co do minuty :)

Gość gość
Nie boisz się, że coś się stanie? Jakiś zakrzep albo coś w tym rodzaju? Niby jak są skutki uboczne to niestety nie służą... Mam takie mieszane uczucia i nie wiem czy jutro brać następna :/

Gość gość
Jak masz wątpliwości, to zawsze możnesz zgłosić to do gina. Ja czuję się dobrze, nie przytyłam, także biorę je dalej.

Gość gość
Jasne, jeśli będzie tak dalej to zgłosze to ginekologowi. Minęły ponad 4 godziny i jest już ok, może po prostu świruje...

Gość gość
nie pojmuje jak mozna sie truc tabletkami, czy zdajecie sobie sprawe z tego jak to obciaza wasz organizm??

Gość gość
Ja już raz zaszłam w nieplanowaną ciążę, także wolę się teraz zabezpieczyć, chociaż nie chciałam niszczyć sobie organizmu sztucznymi hormonami. No ale co zrobić?

Gość gość
Ja mam już dziecko i nie chce więcej, trzeba brać zamiary na swoje możliwości. Wolę jednemu wszystko dać niż dwójce prawie nic. Po za tym, psychicznie nie wytrzymała bym drugiej ciąży, porodu itp.

Gość gość
ale sa np spirale po co odrazu hormony???

Gość gość
Nie pojmuję tego żeby truć się jakimś syfem dla paru chwil przyjemności... Głupota ludzka jest nieskończona

Gość gość
Spirali nie ufam, znam przypadki, że się przesunęła, koleżanka zaszła w ciążę

Gość gość
Spirale czasem wypadają, jak ktoś ma bolesne i obfite miesiączki to również nie są wskazane.