Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szampony z olejkami?

Polecane posty

Gość gość

Cześć :-) kończy mi się opakowanie szamponu i tym razem chciałabym przetestować coś nowego. zastanawiam się nad szamponem, który w składzie ma olejki. myślicie że to ma sens? podobno dają fajne rezultaty na włosach (wiadomo że nie tak intensywne jak odżywka, ale zawsze coś). ale mam obawy czy taki szampon nie będzie za ciężki? wlosy nie będą przeciążone? w końcu olejki są raczej tłuste...

Gość halszka82
Mysle, ze ma to sens, bo chyba wiele szamponow ma w skladzie olejki. Jesli dobrze go zmyjesz to raczej wlosy nie beda tluste, tylko dociazone.

Gość jose91
Inoar ma dobre szampony. Również te z olejkami. Mój ulubiony to chyba Kalice. Masz w nim olejke migdałowy, jaśminowy, rozmarynowy, mirrowy, arganowy i jeszcze kilka innych. Ja akurat lubię taki skład, bo z natury mam cienkie i takie wiotkie włosy.. Po takim szamponie są właśnie dobrze dociążone, fryzura lepiej wygląda i dłużej się trzyma

Gość gość
wow, nie wiedzialam ze szampon moze miec tyle olejkow:D myslalam, ze takie skladniki sa glownie w odzywkach maseczkach

Gość gość
żałosny spam... :O

Gość goscik91

Kalice to ogólnie dobra seria, tam masz oprócz szamponu, również maskę i klasyczny olejek.

Gość wlosomaniaczka

A co oprócz Kalice możecie mi polecić z Inoaru z olejkami? Chciałam przetestować coś nowego 🙂

Gość MaRok

A jaki masz typ włosow?? bo ja na przyklad widzialam, ze seria absolut daymoist ma sporo olejkow w skladzie (makadamia, argan, kielki pszenicy). Uzywalam tego szmaponu i odzywki, jak mialam suche szorstkie wlosy od rozjasniania. i pomoglo.

Gość Wiki201

No proszę, nie wiedziałam, że można używać szamponu z olejkiem. Jeśli chodzi o Inoar to używam klasycznego oleju- arganowego, nakładam kilka kropel na suche włosy, żeby je nabłyszczyć. Efekt super, włosy mięciutkie.

Gość megggie

A ile ten olej kosztuje? bo ja to jakis sobie kupilam, ale taki uniwesralny z drogerii do twarzy ciala wlosow, ale z efektami kiepsko... nie wiem czy nie lepiej kupic taki typowy do wlosow wlasnie

Gość gość

Nie ma sensu, bo szampon ma oczyszczać. Od odżywiania są maski/odżywki, szampon napakowany składnikami aktywnymi zawsze będzie obciążał i zwiększał przetłuszczanie (i o to chodzi producentom: będziesz musiała używać go częściej, więc częściej kupować). Szampon ma mieć skład jak najprostszy.

Gość gość
Dnia 8.02.2019 o 20:37, Gość Wiki201 napisał:

No proszę, nie wiedziałam, że można używać szamponu z olejkiem. Jeśli chodzi o Inoar to używam klasycznego oleju- arganowego, nakładam kilka kropel na suche włosy, żeby je nabłyszczyć. Efekt super, włosy mięciutkie.

TO NIE JEST olej!!! To są silikony ze śladem oleju!!! CO za ...a reklamuje to jako olej???

Gość anonimus
Dnia ‎09‎.‎02‎.‎2019 o 21:28, Gość megggie napisał:

A ile ten olej kosztuje? bo ja to jakis sobie kupilam, ale taki uniwesralny z drogerii do twarzy ciala wlosow, ale z efektami kiepsko... nie wiem czy nie lepiej kupic taki typowy do wlosow wlasnie

Wiesz co, masz dwie pojemności tego olejku. Mniejsza, to zaledwie 7 ml, więc dobra opcja, żeby sobie wypróbować produkt. Kosztuje niecałe 16 zł jakoś 🙂 A ten większy, to już masz 60 ml za ok. 100 zł. Niemniej jednak, produkt godny polecenia.