Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ribomunyl

Polecane posty

Gość gość

Witam. Podałam córce Ribomunyl pierwszy raz w życiu.pierwsza dawkę dostala w sobotę, druga w niedzielę i od poniedziałku zaczął się kaszel. We wtorek czestszy i dziś też. Córka kaszlala sporadycznie, często chorował ale w sobotę i niedzielę z kaszlem było ok a typowo po ribunylu bardzo kaszle. Nie jest to taki typowo suchy kaszel. To kaszel z takim wydzwiekiem od środka. Często, raz, nawet dwa razy na pół minuty. Nic więcej jej nie dolega. Gardło nie boli, kataru, gorączki brak. Osluchowo ok. Czy mam jej w sobotę podać druga dawkę czy nie bo już nie wiem. Macie mamy doświadczenie z tą szczepionka?

Gość gość
Podawalam synkowi jak mial 4 lata. Jeden raz mial w nocy goraczke. Ale u nas poskutkowala , nie chorowal.

Gość gość
Nie ma to jak kontakt z lekarzem ... polecam :)

Gość gość
Teraz kaszle raz za razem i to nie raz kaszel tylko trzy cztery kaszlniecia w jednym ciągu. Nie będę już tego podawać i jutro idę do lekarza. Będę nalegac na skierowanie do laryngolog. Kaszle bo swędzi ja w gardle mówi. Nie boli, tylko swędzi, do tego w nocy chrapie i oddycha buzia. Boczne migdały ma duże, na początku września były malutkie. Trzeci migdal nie wiem bo to musi lekarz sprawdzić