Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na jaki kolor ubieracie choinkę w tym roku?

Polecane posty

Gość gość
Na kolorowo choinka musi być kolorowa a nie taka katalogowa jednokolorowa, jakoś mi się nie widzi, mój syn w swoim pokoju ma mala od dwóch lat biala choinkę i raz ubrał ja na fioletowo raz na czerwono to taka smutna ta choinka była. Kiedyś wszyscy ubierali kolorowo w prawdziwe szklane bombki teraz dziwna moda nastała jeden kolor w większości bombki plastik. Do tego białe swiatelka bo kolorowe to wiocha jak choinka w kolorze srebra czy czerwieni. Wolę moja kolorowa wioche niż zerżniętą z gazety nową modę.

Gość gość
P*****lnijcie się choinka niepasujaca do wystroju wnętrza, proponuję zmieniać wystrój pod choinkę. Po za tym choinka ma byś strojna najlepiej kolorowa, pierniczki, cukierki, kolorów powinna mieć troszkę. A gdzie cukierki i pierniki do waszych nowoczesnych wnętrz. Sorry żal mi was jesteście albo puste albo znudzone.

Gość gość
Dziwne sa te jednokolorowe choinki, jak z galerii handlowej. U nas choinka jest zawsze koloroea, z lancuchami robionymi przez dzieci i z ozdobami, krore robimy razem. Ubieranie choinki ma byc wspolna zabawa, radoscia a nie zastanawianiem sie czy bedzie pasowac do wystroju.

Gość gość
Tez uwielbiam kolorowe choinki. Im wiecej tym lepiej a wnetrze mam w stylu skandynawskim. Przed swietami zawsze wyciagam dużo ozdob poduszek, zawieszam lampki itd.

Gość gość
Dziękuje Wam bardzo za podpowiedzi mam jeszcze trochę czasu do ubierania choinki ale nie chce wszystko na ostatnią godzinę czekać!Tak myślę albo na złoto czerwień albo biało srebrna poszukam sobie chyba jeszcze inspiracji na pinteresie

Gość gość
Nie ma czegoś takie że "choinka ma być strojna" albo "musi być kolorowa". Każdy ma taką choinkę jaka mu pasuje. To właśnie te wyzywaczki są puste. Obrażać kogoś bo ma jednokolorową choinkę? Serio wy się uważacie za słuszne i namaszczone do tego typu wyzwisk? Moi znajomi mają różne choinki. Jedni katalogowe inni pstrokate, ja mam żywą z samymi lampkami ale nie wyobrażam sobie żebym miała kogoś wyzywać od pustych, albo mówić im że mają się p*****lnąć w łeb. Serio ta choinka jest najważniejsza w te święta? Tak ważnana, że trzeba aż komuś ubliżać z jej powodu? Wy w ogóle wiecie o co chodzi w te święta? bo mam wrażenie, że tylko dekoracje gadżety was z nimi łączą.

Gość gość
Jak mi starczy kasy to kupie nowe bombki i będzie zielono biała a jak nie to powiesze to co mam.

Gość gość
Ja mam właśnie taką katalogową choinkę, bo taka mi się podoba. Dowiedziałam się tu, że z tego powodu jestem pyerdolnięta, nienormalna, pusta, debilka i co tam jeszcze, bo nie mam kolorowych łańcuchów, pstrych bombek, pierniczków i cukiereczków i to definiuje człowieka czy jest p*****lnięty i pusty czy nie... spoko. Nie zapomnijcie w kościółku głośno kolęd śpiewać i przeżywać narodzin Jezusa, a potem obowiązkowo na kafe powyzywać ludzi, bo mają nie takie choinki

Gość gość
Poprostu nie mają wiekszych problemów niż ubiór choinki,samotne,zdewociałe lub niedorhane przez facetów wiec muszą sie czegoś uwiesić,ja mam wieksze problemy niż ubieranie i obgadywanie kto jaką powinien miec choinke,ja se postawie kolorowe kwiatki doniczkowe i zrobie z tego oaze małą,bo tak mi sie podoba,teraz odezwa sie niedj****e ze jak tak mozna?a mozna czytac biblie,chodzic do kosciola,a potem klamac i traktowac ludzi jak zera?

Gość gość
9.57 hehe napisaliśmy\łyśmy w ten sam deseń ,cos w tym jest

Gość gość
gość dziś nie, nie do końca w ten sam deseń, bo ja tych pań o czytanie biblii nie podejrzewam, nie jestem człowiekiem aż takiej wiary :P :*

Gość gość
10.25 hahaha ale pod poduszką napewno trzymają

Gość gość
Na kolorowo.. Zawsze :). Mamy taką tradycje że kiedy idziemy wybierać choinkę kupujemy jedna bombke :). W domu było nas 3 więc 3 bombki każda inna ;)) dziś mam swój dom swoją choinkę ale tradycja przetrwała :)) Bombki są różne kolorowe i piękne

Gość gość
U mnie choinkę ubierają dzieci, bo to dla nich jest choinka, więc będzie mega kolorowa i z łańcuchem z bibuły

Gość gość
U mnie choinka chyba trzy lata pod rzad byla srebrno- fioletowa. Wczesniej zawsze kolorowa i moze w tym roku do tego wrocimy.

Gość gość
heh no to ja też jestem pustą debilką, bo mam choinkę biało - złotą ale na szczęście kafe jeszcze wyroków za to nie daje więc może w tym roku jeszcze do więzienia nie pójdę za to :D

Gość gość
KLOLOROWO. Jak mnie obrzydzają te jhednokolorowe choinki. Część ozdób robią dzieci, bo to duża radość.

Gość gość
O rany gorzej niż puste, nieumiejętność czytania ze zrozumieniem się kłania. Nie puste bo choinki jednokolorowe czy kolorowe tylko dlatego że problem jak ich malo, jak kolorowa choinka ma pasować do określonego wnętrza.itp.

Gość gość
Przemyslane choinki w jednym czy dwoch kolorach NIE sa "z galerii", tylko z Zachodu. Po prostu, Wlosi, Amerykanie i inne narody robia na swieta dekoracje domu. Przemyslana, zaplanowana. Pstrokate chonki w Polsce wnikaly z biedy (brak mozliwosci zakupu dekoracji), wpywow rosyjskich oraz troche z pstrokatego gustu - dekoracje polskich kapliczek sa teczowe, kiedys na grobach na 1 listopada tez wszystko bylo pstrokate, ubrania "jak sie udalo", itd. Jednak swiat sie zmienia. Mamy mozliwosci, mozna za grosze kupic dekoracje, wiec ludzie ida do przodu.

Gość gość
W Polsce jest nawet negatywne okreslenie "jak choinka" czyli bez ladu i skladu, bez gustu.

Gość gość
gość dziś ty jesteś pusta skoro przeżywasz czyjeś poglądy na temat choinki i jej dopasowania do wnętrza. Czy taka osoba zasługuje mimo wszystko na wyzwiska? Ktoś chce żeby mu choinka do zasłon i jego sprawa. Na pewno nie zasługuje z tego powodu na wyzwiska, no ale co pseudo katolikom po rozumie....

Gość gość
dziś Ale że zachodnie to lepsze niż polskie, czy jak? Bo nie rozumiem. A monochromatyczna choinka ma świadczyć o postępie?

Gość gość
Kolorowa i wesoła, do niczego nie pasująca:) Z kolorowymi bombkami, łańcuchem zrobionym przez dziecko, z piernikami, cukierkami, bombkami zrobionymi własnoręcznie z synem, kolorowymi lampkami, ozdobami zrobionymi na szydełku przez moją mamę. No taka nie dzisiejsza ta moja choinka.....:)

Gość gość
dziś Jesteś po prostu zacofana, biedna i nie idziesz do przodu :-D

Gość gosc 98765
Święta spędzam w rodzinnym domu. Choinka jest od lat taka sama czyli żywa i kolorowa, pełna starych szklanych bombek, aniołków, sopli, szyszek. Niektóre bombki mają prawie 50 lat. Te bombki to część historii mojej rodziny, kupione przez babcię, mamę, a jeden komplet nawet przez tatę na bazarku od Rosjan:) Jak patrzę na taką choinkę, to przypomina mi się dzieciństwo. Nie zamieniłabym tej choinki na żadną inną. Lubię tradycję.

Gość gość
Z pokolenie na pokolenie kolorowa:) Z ozdobami zrobionymi jeszcze przez moja prababcie. Mam też ozdoby robione przez moje dzieci gdy chodziły do przedszkola. Patrze na nie i wracają wspomnienia :)

Gość gość
Kiedyś miewałam kolorowe- pstrokate, 2 lata temu i rok temu czerwono-złotą. W tym roku będzie biało-srebrna plus lampki (jeszcze nie wiem, czy kolorowe, czy białe). Ozdoby kupowałam w marketach typu Auchan czy Carrefour oraz w sklepie Home & You (drogie, ale przepiękne), oraz z sieci - z Westwingu. Oprócz choinki mam różne stroiki (kolorowe), wieńce, figurki, które wystawiam tylko w okresie świąt (to z Home&you), lampki na balkonie, na dachu, etc. W zeszłym roku mieliśmy jeszcze przed domem bałwanka ledowego i renifera z saniami, ale w tym roku, to albo będą na dachu, albo w ogóle (przez rok dorobiliśmy się dwóch psów, które uwielbiają gryźć wszelkiego rodzaju kable :D, kable przy siłownikach bramy musieliśmy ochronić giętką metalową osłoną ).

Gość gość
Chciałam w tym roku kupić oryginalną choinę z takich kawałków drewna, ale odpuściłam i chyba w ogóle nie będziemy domu dekorować

Gość gość
Biało czarno srebrna będzie :)