Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pije alkohol bo nie moge spac

Polecane posty

Gość gość

I wcale nie jest mi z tym dobrze , ale co mam zrobic , jak nie wypije to tluke sie do 2-3 w nocy , budze sie co 1,5 godz a do pracy o 6.30 musze wstac

Gość gość
Czyli jesteś alkoholiczką skoro nie radzisz sobie bez alkoholu. Widzisz problem i co z nim robisz? Zamiast iść do specjalisty Ty wolisz pić.

Gość gość
Mam tak samo, chociaz oczywiscie pije w niewielkich ilosciach- piwko, maks dwa na sen. Poszłam do specjalisty, przepisał mi leki- musialam je brać juz na łożku, bo natychmiast zasypiałam, silne opioidy- pomagały, ale bardzo silnie uzależniały, poza tym kolejnego dnia byłam totalnie rozbita, niezdolna do konstruktywnego myslenia. Wiem, ze moj organizm przyzwyczail sie juz do ilosci chmielu, ktora pozwala zasnac, ale inaczej nie umiem, mimo podejmowanych prób.

Gość gość
Mysle ze jeszcze nie jestem alkoholiczka i nie zamierzam nia byc , klopocie ze synem pojawily sie przy narastajaca med stresie, smierc rodzicow nagla, zmiana pracy meza, stres w mojej pracy itp Wlasnie bardzo boje sie lekow na sennych :( czuje sie w kropce

Gość gość
Sprobuj z lekami nasennymi. Ja sprobowalam i wiem, ze to nie dla mnie. Wszystkie te leki, na recepte, sa praktycznie jak narkotyki, wiec to jak wpasc z deszczu pod rynne- od alkoholu po uzaleznienie od opioidów. Psychiatra zalecił mi podjęcie psychoterapii, ale to proces, który wymaga czasu, zeby pojawiły się efekty.a

Gość gość
Trudny wybor, alkoholik czy lekoman-narkoman

Gość gość
Psychoterapia, podjecie jakichkolwiek kroków. Cwicz tez przed snem, intensywny wysilek przez godzine- chocby w domu, na dywanie- pajacyki, skakanka- też przyczyni się do snu, ale tutaj musisz zadbać o regularność

Gość gość
9:45 Wiem jak to jest tez stracilam najblizsza mi osobe i ani jesc, ani spac. Lekarz mi przepisal tabletki uspokajace i pomagaja. TO nie sa usypiajace narkotyki tylko cos innego. Porozmawiaj z lekarzem o opcjach jakie masz.

Gość gość
To ja mam na odwrót.Nie mogę wieczorem nic wypić bo potem nie mogę spać.Sercemi wali,głową boli,mdli mnie.Nawet jak wypiję tylko jedno piwo. Tak więc jak mam chęć na piwo lub lampkę wina to piję do południa.