Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rezygnacja z matury

Polecane posty

Gość gość

Witam Mianowicie potrzebuję waszej rady w wyborze czy rezygnować z matur czy jednak podejść, czy też ewentualnie to odroczyć... Mam ogromne braki Z matematyki, geografii(zdaje rozszerzenie bo trzeba było coś wybrać) i Języka Polskiego... Chodzę na korepetycje ale niestety to któreś z kolei, gdzie ktoś mi coś tłumaczy a ja na drugi dzień mam pustkę w głowie. Dwukrotnie byłam u dyrekcji i dwa razy się zawachałam czy rezygnować... Robię matury z poprzednich lat no i zdaję tylko z dwóch przedmiotów. Po maturach próbnych za każdym razem wracałam załamana bo wiedziałam że zawaliłam moje wyniki z próbnej matury z OPERONU to: -Język polski 31% -język angielski 36% -matematyka 16% -geografia 20% Chciałabym dodać, że dwukrotnie powiedziano mi ,, nie nadajesz się na maturę " Mało tego zacytowano moją pracę wymieniono z nazwiska i wyśmiano na forum klasy Proszę o pomoc Już sobie nie daję rady

Gość Człowiek nikt
Ja miałem podobne wyniki z matury z wyjątkiem matematyki gdzie miałem wynik ok 40% i zdawałem jeszcze biologię zamiast geografii. Z problemami, ale jednak skończyłem studia z piątką na dyplomie.

Gość gość
Jeśli chcesz studiować to musisz zdać . Możesz jednak pójść do szkoły policealnej wymagane jest ukończenie szkoły średniej .

Gość gość
Przygotowuj się do tej matury, masz jeszcze dużo czasu. Nie rezygnuj z korepetycji i przyłóż się do nauki. Jak się nie uda to będziesz zdawać poprawkę w sierpniu lub podejdziesz do matury za rok. W przypadku gdybyś zdawała za rok to masz kolejny rok na przygotowania i jak dasz radę możesz też isc wtedy na pół etatu do pracy.

Gość gość
Jeżeli na drugi dzień po korepetycjach masz pustkę w głowie to poproś korepetytora, żeby robił ci dokładne notatki.

Gość gość
Najgłupsza rzecz jaką możesz zrobisz to rezygnować z matury. Co ci to da, że nie przystąpisz? Do szkoły chodzić i tak musisz, a pozbawisz się szansy, że może się uda. Podwójnej szansy bo jest jeszcze sierpniowa poprawka. Całe życie chcesz się tak poddawać bez walki?