Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to jest podpierdalanie

Polecane posty

Gość gość

Czy uwazacie, ze zadzonienie na policje z donosem , ze ktos jedzie pijany jest PODP.IER.DALANIEM? Bo ja uwazam, ze tak a moj znajomy ( taka ci.pk.a a nie facet) uwaza , ze absolutne nie i ze on by od razu zadzwonil nawet na kogos znajomego.

Gość gość
A jakby taka pijana osoba potracila np ciebie, ale przezylbys tylko jezdzil do konca zycia na wozku to dalej uwazalbys ze to podpierdalanie?

Gość gość
Tak, jest to podpierdalanie, ale w slusznej sprawie. Gdyby doszlo do jakiejs tragedii wyrzuty sumienia bylyby duze

Gość gość
Nazywaj to jak chcesz, ale zawiadomienie policji o pijanym kierowcy to moim zdaniem wręcz obowiązek. Gdybyś tego nie zrobila i doszło do wypadku to byłabyś współwinna.

Gość gość
Ciekawe co bys powiedziala autorko jakby taka osoba wjechala w tlum ludzi na przystanku autobusowym. Tez bym zadzwonila na policję. Nie mam litości dla tych ktorzy po alko prowadza auto. Żadnej.

Gość gość
a ja uwazam, ze tj podpier.dala.nie. Ja bym nie zadzwonila.

Gość gość
a ja uwazam, ze tj podp******la.nie. Ja bym nie zadzwonila.

Gość gość
Mam nadzieję że kiedy taki pijak przejedzie ci dziecko.

Gość gość
Głupie prowo nie ma takich debili

Gość gość
Dla osób, ktore są na tyle prymitywne i by nie zadzwonily najlepszą nauczką byloby gdyby taki kierowca przyjechał im dziecko lub rodzica ☺

Gość gość
To obowiązek obywatelski.

Gość gość
Trzeba zgalaszac zeby tępic takie zachowania. Pijany kierowca sobie krzywdy moze nie zrobic ale innym owszem. Gosc 19:05 To juz przesada zyczyc komus smierci dziecka nawet jesli plecie bzdury. Nie zycz drugiemu co tobie niemile.

Gość gość
sama zadzwoniłam kiedyś na tescia, bo tak go nienawidze i jeżdzi codziennie pijany 10km do pracy i z pracy. stracił prawko ale co z tego jak teraz jeździ bez prawa jazdy i tez pijany i mam zamiar znów zadzwonić , niech idzie siedzieć jak nie rozumie aby nie chlac za kółkiem

Gość gość
ja z kolei nie rozumiem jak możecie takich debili-pijaków mieć za swoich znajomych :O

Gość gość
Mi ćpaki potrącił bliską osobę. Uszkodzenie mózgu, przerwanie nerwów wzrokowych (osoba po wypadku straciła trwale wzrok), pampersy do końca życia, rehabilitacja (by potrafiła powiedzieć co np. boli, bo w wyniku potrącenia mózg był tak zniszczony, że uczyliśmy na nowo mowy), nauka chodzenia, jedzenia itd. Osoba zdrowa przed wypadkiem. Po potrącenia zaledwie 4 (cztery!) lata przeżyła, ostatni rok leżąc niemal bezwładnie. Zniszczone życie nie tylko ofiary wypadku, ale i całej rodziny (2 osoby zrezygnowały z pracy, by 24/dobę opiekować się chorym, kredyty na rehabilitację i ogólnie ogromne obniżenie poziomu materialnego rodziny (rehabilitacja, sprzęt rehabilitacyjny, lekarze prywatnie, kliniki itd.) Sprawcy mają się dobrze, podobno było im przykro. Tak, zadzwoniła bym za każdym razem. I nie, to nie podpiertalanie, to ratowanie życia i zdrowia potencjalnej ofierze i jej rodzinie.

Gość gość
21.14 dzwoń!!! Ja ostatnio zadzwoniłam na tesciowa, bo psa biła. Oczywiście tylko ja, mąż i jego rodzeństwo wiedziało o tym. Nikt z tym nic nie robił. Odebrali jej psa, postawili zarzuty. Pies skrajnie zaniedbany. Wszyscy do mnie z ryjem, że jak mogłam to ich mamusi kochanej zrobić, że miała ciężko w życiu i nie wiedziała co robi!!! Nie dostanie pewnie wyroku, może jakąś śmieszne grzywnę. Ale pies nie cierpi. Po tygodniu wszyscy udawali, że jednak nie zadzwoniłam. Dziwni ludzie. Mąż przy mamuni i rodzeństwie też z ryjem na mnie, ale w domu mówil, że dobrze zrovilam. Mentalność, że mamę trzeba szanować mimo wszystko

Gość gość
"Zgodnie z treścią przepisu art. 304 § 1 Kodeksu postępowania karnego, każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub policję. Użyte określenie oznacza, iż jest to moralny obowiązek każdego praworządnego człowieka."

Gość gość
Podnoszę.

Gość gość
Już wszystko w temacie zostało powiedziane. Pijany kierowca naraża niewinne osoby na śmierć lub trwałe kalectwo.

Gość gość
Tak, ale słusznie. Ja bym zadzwonila

Gość gość
Nie wierze ze sa ludzie ktorzy naprawde maja takie dylematy. Jakby cie ktos tłukl czy g****il gdzies w krzakach a przechodzen odwrocilby glowe w druga strane bo przeciez nie 'p*********i' kogoś to nie zadawalabys glupich pytan. Bo pijany czlowiek za kierownica stwarza podobne jesli nie wieksze zagrozenie.

Gość gość
2018.11.29 czy ty jesteś normalna!? Zadzwonić owszem należy ale życzenie wypadku dziecku osobie, która nie dzwoni jest stokroć większym złem niż obojętność czy bezmyślność tego pierwszego :(

Gość gość
2018.11.29 to jak wprowadzanie sprawiedliwości przemocą i gwałtem