Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co się z nią dzieje

Polecane posty

Gość gość

Witam mam problem moja córka obecnie ma 5.5 miesiąca . Jest karmione od początku mm . Jest bardzo niespokojny dzieckiem . W dzień śpi może łącznie 3 godziny . Jak w końcu zaśnie śpi może 15 minuty spokojnie potem zaczyna się kręcić wiercic budzić . Ciągle trzeba ja bujać z3by spała chociaż tą godzinę . W nocy nie jest lepiej . Zasypia ok 21 i robi to samo co w dzień . Ma pobudki średnio co 1 godziny lub 1.5 i tak do rana . Wierci się rzuca macha rączkami . Przy każdej pobudkę piję mleko bo inaczej nie zaśnie . Od urodzenia zdarzyły się może 2 noce w których zasnęła ok 22 i obudziła się o 4 . Co mam robić bo ja już nie wi3k co może jej być .

Gość gość
Nie pocieszę moja córka 7 mc karmiona kp tez jest taka od urodzenia . Noworodki spią po 20 h na dobę a ona całe dnie nie spała . Nadal nie śpi w nocy pobudka co godzina ja już ledwo funkcjonuje . Chodziliśmy po lekarzach ale nic jej nie dolega taki charakterek .

Gość gość
Ja już nie wiem też co robić . Nie płacze nie widzę żeby ja bolało coś . Ale ile można nie spać . Ona może na 24 godziny śpi 8/9 godzin rano już o 6 pobudka

Gość gość
Kiedy miała ostatnie szczepienie?

Gość gość
moj ma 10 m spi co prawda od 20 do 7 rano,ale w dzien go polozyc spac ciężko. Zasnie na spacerze , sam w łóżeczku rzadko, na rękasz owszem czasem , po 2 godzinach:D

Gość gość
Moj syn, 5,5 miesiąca,karmiony piersią, tez się wiercił, teraz dla mojej wygody śpi ze mną i jest znacznie lepiej ;) w dzień tak samo śpi króciutko, 15 minut do 30. Taki typ

Gość gość
U nas było to samo. Teraz troszkę lepiej w ma już 15 miesięcy :(

Gość gość
Moja dwojka miala tak samo. Nie wiem gdzie te legendarne dzieci co tylko jedza i spia

Gość gość
Nic jej nie jest.To mit że noworodki czy niemoowlęta przesypiają większość dnia.Mam dwójkę dzieci i żadne nie było śpiochem.Trzy godziny spanie w ciągu dnia dla pół rocznego dziecka to i tak jest dużo moje chyba nawet tyle nie przesypiały.Dochodziło do tego że nic nie mogłam zrobić w domu marudziły ,jęczały ale cóż obiad trzeba zrobić.Powodzenia i nie doszukuj się niczego taki typ twojego dzieciątka.Trzeba to przetrwać ...

Gość gość
Trzy godziny spanie w ciągu dnia dla pół rocznego dziecka ! Zazdroszcze moj mial dwie 45 minutówki :Da czaserm 15 minutówki i starczyło

Gość gość
Ciągle trzeba ja bujać z3by spała chociaż tą godzine Xxx Masz odpowiedź. Po co ja bujasz? Przyzwyczaila się i jak przestaniesz bujac to ona się budzi. To samo jest z dziecmi usypianymi na rękach. Odlozysz, za chwilę dziecko się budzi. rowniez jeżeli dziecko spało chociaż raz z tobą w łóżku, będzie się budziło gdy śpi samo, bo szuka obecnosci mamy. Nie wystarczy wtedy położyć spać i odnieść do łóżeczka. Dziecko wyczuje, że śpi samo i się obudzi. Proste. Najlepszym wyjściem jest od początku odkładanie do łóżeczka i wychodzenie z pokoju. Jeżeli jakaś mama nie daje tak rady, potem trzeba pomału oduczac bliskości podczas spania.

Gość gość
Mała miała szczepienie ostatnie 24 października teraz będzie 12 grudnia . Ale po szczepieniu nie goraczkuje nic się nie dzieje ona ma tak od urodzenia . Dodam że śpi że mną od 2 tygodnia życia ponieważ bardzo ulewa od refluks

Gość gość
Czy rozumiesz że tak jest od urodzenia A nie od mojego bujania zaczęłam ja bujać bo nie chciał A spać A nie bujalam od początku bo taki miałam sposób na usypianie .

Gość gość
09.38 A czy ty rozumiesz, że mógł ją budIc ten refluks, a teraz budzi ja przyzwyczajenie do bujania?

Gość gość
dziecko samo sobie ustali rytm dnia i samo zadecyduje kiedy chce spac .. Niektóre dzieci beda sie budzić co godzine w nocy inne od 2 miesiaca przesypiac całe noce i nie ma złotego srodka, najgorsze co mozna zrobic to wlasnie bujac i próbować uspać na siłe. PS nie ma to nic wspólnego ze szczepieniem i kolejna chorą tezą jakiejś ...piiiii... której Zieba mózg przetopił :D

Gość gość
Pierwsza córka była podobna ale nie było problemu z nią w dzień miała 3 drzemki na 3 lub więcej godziny . Ale za to w nocy ciągle też się budziła . A druga . Na początku miała problemy z przybieraniem na wadze bardzo mało przybierają miała robione badania wyszły ok . Ulewala . Pediatra stwierdził zespol dziecka ulewacza coś takiego zapisał zageszczacz ruszyła z przybieraniem prawidlowo gdzieś w 3 miesiacu od 4 dostaje słoiczki myślałam że może coś się zmieni po tym ale nadal jest tak samo

Gość gość
nie szczep dziecka zgodnie z kalendarzem szczepień ktoś od tam wymyślił szczep z opóźnieniem tak jak na zachodzie jest zalecane.

Gość gość
Szczepień dziecko tak jak jest to zalecane i na co jest zalecane oraz dodatkowe też szczepie . Nie jestem lekarzem sama sobie nie będę usatalala terminów . To jest dziecko A nie wizyta u stylisty paznokci .

Gość gość
Niektóre dzieci są takie nadwrażliwe.

Gość gość
Taki charakterek . Niestety może to trwać nawet 2 lata wiec przygotuj się na życie na granicy wyczerpania. Ja już padam na ryj , mam dosyć macierzyństwa .mamy pecha ze trafiło nas z takimi dziećmi bo inne mamy spią sobie smacznie całe noce.

Gość gość
No tak jest moje dwie szwagierki mają dzieci w podobnym wieku jedno od urodzenia śpi całe noce i jest grzeczne w dzień A drugie od jakiegoś 3 miesiąca też już śpi całe noce i jak ja mam się nie bać czy może jej coś nie dolega skoro tak się zachowuje