Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

syn wymiotuje tylko w nocy pomocyyy robaki? zatrucie?

Polecane posty

Gość gość

w srode pod wieczor syn zjadl borowki, ktorymi zaczal nad ranem wymiotowac, w ciagu dnia bylo w miare ok, raz tylko zrobil rzadka kupe, ale kolejnej nocy znowu obudzil sie ze go brzuch boli i raz zwymiotowal. dzisiejszej nocy sytuacja sie powtorzyla. bylismy wczoraj u lekarza, to powiedzial ze to wina borowek kazal brac probiotyk. syn ma tez ciagle zatkany nos i mamy zrobic badania na robaki i testy alergiczne. ale martwię sie tymi wymiotami, czy to moze byc faktycznie od zatrucia??

Gość gość
Lepiej nie dawac na noc owocow malym dzieciom. Moja trzylatka ostatnio zjadla wieczorem mandarynke a o 5 nad ranem ją zwymiotowala.

Gość gość
ja o tym wiem, niestety moja mama niby tez, ale jako babcia nigdy wnusiowi nie odmawia i oto taki efekt :(

Gość gość
czy ktos z was, albo z waszych pociech mial podobne objawy zatrucia??

Gość gość
Bardzo dziwne. Borowki same w sobie nie powinny spowodowac zatrucia. Najpewniej byly zle umyte i stad zatrucie. Ciepla woda nie wystarczy by zmyc bakterie

Gość gość
Bakterie jak bakterie ale srodki konserwujace.

Gość gość
A moze dziecko zlapalo rotawirusa albo adenowirusa? Tylko w miare lekko go przechodzi stad wymioty tylko w nocy a w dzien rzadka kupa.

Gość gość
Mam to samo teraz z synem. A może niepotrzebnie wiazesz to z tymi borówkami? Same w sobie raczej mają przeciwne dzialanie- zapierające. Mój syn od przedwczoraj ma tak,ze w ciągu dnia nie ma żadnych objawów. A wieczorem wymioty i kilka razy rzadka kupka. 0

Gość gość
tu autorka, wydaje mi sie ze borowki byly nieumyte albo malo dokladnie. w wymiotach byly ewidentnie skórki. syn mial tylko raz rzadka kupe w czwartek. az sie boje dzisiejszej nocy. syn w ciagu dnia normalnie funkcjonuje

Gość gość
Ludzie! Ale on ma 34 lata !

Gość gość
Syn ma zatkany nos? Czyli ma katar, infekcja, flegma (bo katar nie odplywa nosem, spływa do gardła, sporo też może się dostać do żołądka). A flegma w żołądku lub na gardle może powodować sporadyczne wymioty np 1incydent na infekcje lub coś podobnie. Sporo infekcji też wpływa na układ trawienny w wieku dziecięcym tzw. Zespół ucho - brzuch