Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nikim 9

Furugamin a karmienie

Polecane posty

Gość Nikim 9

Mam zapalenie pęcherza czy mogę zażywać furaginum? ZARAZ po zakończeniu karmienia?

Gość gość
Ja brałam ale tu zdania sa podzielone, jedni mowia brac, inni nie. Ale latwo mowic, bol pecherza to masakra, a jak to zabrnie za daleko to juz tylko antybiotyk zostaje. Ja juz mialam milion zapalen za soba i co bym teraz zrobila: zamiast brac furagin X dni ( który czesto mi nie pomagal) wzielabym saszetke monural ( dziala super ale tylko na recepte)- tu masz raczej pewnosc ze ci pomoze . bierzesz na noc, nie karmisz ta noc i caly nastepny dzien. Przemeczysz się ale ci pomoże a dziecko nie dostanie leku. Na starych ulotkach jest napisane ze karmienie jest dozwolone jak lekarz pozwoli, na nowszych ze niewzkazane. Ja sie balam i nie karmilam.

Gość gość
Bierz zurawit 3x1 i urosept 3x1 w ciazy tak bralam i teraz tez bezpieczne.

Gość gość
Mnie lekarz 2 razy przepisal furaginum i dzieciom tez sie to podaje, lepiej to niz antybiotyk. Jednak nie bierz nic bez konsultacji.

Gość gość
Zurawit i urosept jest super ale jak pecherz boli troche. Jak juz temat jest bardziej zaawansowany to trzeba cos mocniejszego.

Gość Nikim9990
Pytalam dziś pediatre powiedziala ze można Za to ginekolog powiedział ze nie .. I być tu mądry ..Sama nie wiem

Gość gość
Autorko musisz cos wziac bo jeszcze kilka dni i skonczy sie antybiotykiem. Pij do tego baaardzo duzo wody z cytryna i sok żurawinowy taki 100%. Ja przeszłam juz wiele zap.pecherza i nieraz tak sie załatwiam ze modlilam sie żeby przy posiewie okazalo sie ze bakteria jest wrazliwa na antybiotyk dozwolony przy kp. A w jakim wieku jest dziecko? Nie masz wielu możliwości zeby sie leczyc: jak pecherz boli troche to urosept, jak bardziej to furagin, potem masz antybiotyk 1 dniowy czyli monural a na koncu antybiotyk standardowy czyli na 7-10 dni. Ja furagin bralam ale tu zdania sa podzielone, zazwyczaj pediatrzy mowia ze mozna ale niektorzy ze nie mozna.

Gość gość
Daj sobie spokoj na kilka dni. Bierz leki a pokarm odciagaj i wylewaj. Furagina to silny lek. Skoro zdania sa podzielone to lepiej odczekac z karmieniem niz podawac go z mlekiem dziecku. Jest w krwi wiec do mleka przenika.

Gość gość
Kurczę, u mojej córki były bakterie w moczu i pediatra kazał podawać jedną czwartą tabletki Furaginy przez 10 dni. Po kolejnych wynikach poziom bakterii był niski. Miała wtedy jakieś pół roku. Teraz czytam, tutaj, że nie wolno podczas karmienia itd. Czy to dobrze że pediatra tak mi kazał podawać i to przepisał (Furagina)?

Gość gość
Ale przepisał chorej córce. A tu jest pytanie czy zdrowe dziecko może z mlekiem zazyć ten lek. To jrdnak różnica.

Gość gość
Fakt, dziękuję. Naprawdę czytając posty, z emocji nie zwróciłam uwagi. Dzięki raz jeszcze.

Gość gość
Dokładnie zdania są podzielone jedni mówią ze tak inni ze nie ?co gorsze chyba antybiotyki prawda ? Dużo pić i żurawina ewentualnie urosept ale jak nie pomaga ??

Gość gość
Gosciu z 23:09, skoro lekarz dziecku przepisal i dziecku pomoglo,a nie zaszkodzilo to po co pytasz obcych ludzi na kafeterii czy dobrze? Zastanow sie, nie wiesz kto tu siedzi, kto ma jaka wiedze, kim jest, moze jakies psychole, oszolomy, moze ktos pisze dla żartu... Szokuje mnie to i widze to tez na fejsie, ze ludzie konsultuja decyzje lekarza i zdrowie dzieci z obcymi ludzmi w necie.

Gość emca
brałam kiedyś urofuraginum i nie pamiętam żeby były jakieś warunki co do brania po karmieniu, ale jeśli masz jakieś obawy to zapytaj lekarza