Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowlak 7msc nie może zrobić kopy jedynie 2 bobki

Polecane posty

Gość gość

Jesteśmy na etapie wprowadzania nowych posiłków jadł juz sporo warzyw i mięsko indyk królik. Myśle że nie może zrobi kopy po indyku czy to możliwe? Dawałam mu nawet surowe jabłko ale nic nie pomogło. Kopy nie ma od 5-6 dni jedynie 2 razy 2 twarde bobki. Jak mogę mu pomóc? Aha kilka razy do deserku przez ok 7 dni dawałam pol łyżeczki kaszki mannej. Tzn co dzień to więcej aż w końcu raz zjadł gęsta kaszkę manna na mm z łyżeczki ale to było ponad tydzień temu i kopa była. Jak mogę mu pomóc? A może to po tej kaszy? Albo indyk. Może nie powinnam dawać mu już tej kaszy? Takiej gęstej zjadł kilka łyżeczek. I wieczorem była kopa a teraz cisza. Nie daje kaszy. Indyka jadl przez 4 dni

Gość gość
U nas zawsze działała na takie rzeczy sliwka suszona ☺kupowalismy w słoiczku, producent pisze że jest powyżej 4 mc więc śmiało możesz dac.Moje dziecko po takiej porcji śliwki to miało niezła s.r.A.cz.K.E

Gość gość
Wprowadz do diety tą śliwke suszona.Nie dawaj od razu całego słoiczka.Daj pół i poczekaj.Jak nie bedzie efektu to wtedy cały.Jestem pewna ze zadziała ☺

Gość gość
Właśnie śliwka. Jesteście cudowne :) pędze do sklepu. A czy powinnam zrezygnować na razie z kaszy mannej i indyka? Chociaż nie wydaje mi się ze to wina kaszy

Gość gość
Pół sloika na raz to nie za dużo? Zazwyczaj daje kilka łyżeczek na początek. Może dzięki temu będzie efekt

Gość gość
Dzieci dostają zaparć po zjedzeniu marchewki, bananów, mleku modyfikowanym, kaszkach ryźowych. Moźe za mało wypija płynów. Podaj mu do picia sok jabłkowy. Z tą śliwką to ja uważałabym, może uczulić skoro nigdy jeszcze nie jadł. Najlepiej kupić czopki glicerynowe i mu zaaplikuj albo zrób lewatywę. Dla starszych dzieci dobra jest laktuloza . Ja karmiłam piersią, nigdy moja córeczka nie miała takich problemów. Później jak była starsza to i owszem.

Gość gość
Sama wysraj sliwke,a nie do sklepu.

Gość gość
Tak wygląda rozszerzanie diety po prostu.Teraz będzie się to zdarzać.Próbuj z tą śliwka, jabłkiem, siemię lniane też dobrze działa.Z rana letnia woda do picia.

Gość gość
Właśnie w tym problem ze on nie chce mi wcale pić wody nawet z łyżeczki. Ten sok mogę mu dać bez rocoeczania z wodą? Czy pół na pół? Wcześnie po marchewce nie było problemu

Gość gość
Nie rezygnuj z tej kaszy mannej.Dodaj do niej tą śliwke ze słoiczka.Będzie bardzo dobrze smakować no i zrobi swoje.Dla mnie sliwka jest bezpieczniejsza niż jakieś tam czapki.Czapki to już w ostateczności jakby nic niepomoglo

Gość gość
Mama zrobić manna na mm i dodać śliwke? Ostatnio pół łyżeczki łyżeczkę 1 łyżeczki dodawałam do deserku jabłko itp. Ale śliwka będzie chyba bardziej gęsta?

Gość gość
Od glutenu to raczej są rozwolnienia... Moja córka nie mogła do roku jeść żadnego mięsa. Co jej podałam to były albo wymioty, albo problemy z kupka, więc może to być indyk. Spróbuj sok jabłkowy i sliwke. Nie wiem, kto proponuje lewatywy, bo śliwka może uczulic. Ręce opadają. Lepiej dawać dziecku nawet soki niż nic, brak płynów ma duży wpływ na zatwardzenia

Gość gość
sliwka ze sloiczka jest rzadka. moja corka przy rozszerzaniu diety na poczatku plakala przy robieniu kupki. do tej pory co jakis czas gdy widze ze robi bobki to na sniadanie daje jej platki owsiane ze zblendowana sliwka, staram sie dawac rzadko banana i jak naczesciej podaje wode. dobrze tez dziala kiwi ale chyba Twoje dziecko jest jeszcze za male (ale pewna nie jestem, tubki z kiwi sa w sumie od 6 mcy ale sa pozbawione pestek. a to one dziala przeczyszczajaco).

Gość gośćAnia
Mój bratanek miał problemy po wprowadzeniu sztucznego mleka. Moja miała 9 mies i też nie mogła się załatwić.... A byliśmy u cioci na wakacjach. Ciocia starla na drobnej tarce jabłko i marchew. Po 10 min było ostro.... W pampersie :) powodzenia. Może koper do picia to chociaż gazy pójdą. Bo maleństwo będzie nie spokojne. Jak nie to do lekarza.

Gość gość
jak widac na kazde dziecko dziala co innego. ja corce czesto na podwieczorek daje starta marchewke z jablkiem i nie ma to u niej efektu jak wyzej. a szkoda.

Gość gość
kopa to 60.sztuk kupa to...wiadomo co

Gość gość
Kurwa zrzygac sie mozna