Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawo jazdy 160 cm

Polecane posty

Gość gość

Otóż na wstępie napiszę że jestem facetem, mam 23 lata rocznikowo i jestem strasznie niski. Mam 170 cm (około) i rozmiar buta 39 Mój ojciec w przeciwieństwie do mnie jest normalnego wzrostu, bo ma 174 cm i rozmiar buta 41, więc nie wiem sam po kim odziedziczyłem ten niski wzrost i małą stopę. W rodzinie mówią że jestem bublem genetycznym No ale przejdźmy do rzeczy. Do tego jestem bardzo chudy (ważę 64 kg około) i bardzo słaby fizycznie. Na siłowni bywałem parę razy ale niewiele mi ona dała. No i ten rozmiar buta 39 dla faceta to naprawdę jest kpina i ja zdaję sobie z tego sprawę. Kobieta z regóły ma mniejsze stopy i dlatego nie ma problemu z wciskaniem pedałów, ale facet jak ma taką małą stopę to będzie je miał Kurs ukończyłem 3 lata temu, ale nie poszedłem na egzamin. Fatalnie mi szło, instruktor co chwilę na mnie krzyczał że nie kontroluję nic i że kursanta co tak fatalnie jeździ nigdy nie miał. Miałem problem ze wszystkim: z koordynacją, z przełączaniem biegów, zmianą pasów, etc. Wiem że to pewnie przez mój niski wzrost i małe stopy. Z nikim nie mogłem na ten temat porozmawiać, jak próbowałem z ojcem to od razu na mnie krzyczał że gadam głupoty i mam się wziąść za to prawko, wykupić godziny. Tak też zrobiłem pod koniec 2006. Postanowiłem że przypomnę sobie teorię, zdam teoretyczny a potem dopiero pójdę na jazdy. I tak też zrobiłem. W grudniu zdałem teorię bez najmniejszego problemu lecz do teraz nie potrafię się zebrać i wykupić jazd. Zastanawiam się czy nie lepiej wpierw pójść na siłownę i przypakować. No bo to oczywiste że jak będę silniejszy i bardziej umięśniony to łatwiej mi będzie jeździć. No a teraz sedno całej sprawy. Chciałbym wziąść dodatkowe jazdy w placówce szkolenia kierowców dla niepełnosprawnych. Uważam że to dobry pomysł gdyż z moim niskim wzrostem i zwyrodnieniem stóp po prostu będę miał większe szanse nauczyć się w miarę jeździć. Powiedzcie mi czy istnieje taka możliwość i czy w ogóle mam jakiekolwiek szanse będą tak ułomny fizycznie na prawo jazdy.

Gość gość
64kg to chyba raczej chudy nie jesteś.