Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZestresowanaPani

Zanik okresu po przyjęciu 1 tabletki antykoncepcyjne.

Polecane posty

Gość ZestresowanaPani

Witam. Dziś dostałam okresu. Zgodnie z zaleceniami lekarza przyjęłam 1 tabletkę antykoncepcyjna. Przyjęłam o 12 a o 18 już praktycznie nie ma śladu po okresie. Dodam, że przed przyjmowaniem tabletek miałam okresy 5 dniowe, obfite i dość bolesne. Przyjmuje 1 raz w życiu tabletki antykoncepcyjne i to jest moje 1 opakowanie. Po przyjęciu tabletki bóle się zmniejszyły. Czy to normalne że okres może zniknąć? Czy wszystko jest w porządku? Proszę o odp, bo nie wiem czy tabletki działają tak jak trzeba..

Gość ZestresowanaPani
Dodam jeszcze, że przyjmuje tabletki sibilla.

Gość gość
Też tak miałam z początku brania pigułek. Dwa tygodnie później dostałam znowu krwawienia które trwało i trwało, odstawiłam je w cholerę. Może u Ciebie będzie ok, każdy organizm inaczej reaguje ;-)

Gość elkam

Nie powinno się tak po prostu odstawiać pigułek . To nie jest dobre dla organizmu .

Gość Elwira

To prawda pigułki ,czy ogólnie jakąkolwiek antykoncepcję powinien zawsze dobrać lekarz. Wtedy będziemy miały pewność że wszytko jest ok. Ja też miałam problemy na początku z moimi pigułkami. ale poszłam do lekarza i mi przepisał inne. Teraz te które biorę bardzo mi odpowiadają. Nie mam bóli głowy, ani nie spada mi libido. Mogę sie cieszyć seksem.  

Gość Kasia

Ja miałamłam podobnie ale nadal nie potrafi mi lekarz dobrać pigułek żeby mi pasowały. Zawsze coś jest nie tak. Elwira a jakie ty stosujesz? Może zasugeruję coś mojemu lekarzowi. Bo nie chcę póki co mieć dzieci więc najlepszym rozwiązaniem dla mnie jest antykoncepcja.

Gość Elwira

Wiesz ja biorę belarę i te pigułki to są już trzecie z kolei ,które biorę. Poprzednie wywoływały u mnie bóle głowy. Teraz nawet nie wiem co to PMS, czuję się po nich bardzo dobrze. A co ważne nie spada mi też libido. Ale każda z nas jest inna ,dlatego tak ważne jest aby antykoncepcję dobierał ginekolog.

Gość adas

antykoncepcja mi też pomogła na pms

Gość Daria

Witam, ja mam w sumie inny dylemat, w czwartek po południu dostałam lekkie krwawienie jakoby miała się zacząć miesiączka, tabletkę Daylette pierwszy raz wzięłam o 22, w piątek też miałam lekkie krwawienie a później nic, w sobotę już kompletnie cisza, czy to normalne? Czy powinnam zaczekać aż się prawdziwa miesiączka zacznie? Pomocy! 🙄

Gość Sandra

Raczej normalne, ale jeśli cię coś niepokoi to idź do lekarza. Ja zawsze przy rozpoczynaniu następnego opakowania sprawdzam czy owulacja nie wróciła- robię to za pomocą testu ze śliny afrodyta. Kupiłam go na stronie naturalnaplodnosc.