Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinienem posłuchać się koleżanki i zostawić tą dziewczynę?

Polecane posty

Gość gość

Więc sprawa wygląda tak. Mam 31 lat i jeszcze nigdy wcześniej nie byłem w związku. Jakieś pół roku temu poznałem fajną dziewczynę w pracy. Od jakichś dwóch, trzech miesięcy. Chodzę z nią we dwoje do kina, na pizzę. Czasem na piwo nad rzekę. Ot taka przyjaźń z tendencją na coś więcej. Ostatnio gadałem o tym ze swoją przyjaciółką, o osiem lat starszą ode mnie. I ona mi odradza tą dziewczynę. Mówi, że to, że znamy się z pracy niczemu dobremu nie wróży. A ona pewnie mnie chce sprowadzić do friendzone i zostawić. Doradza mi też, żebym się rozejrzał po portalach randkowych i biurach matrymonialnych... Jeszcze mi zaproponowała, że może mnie zapoznać z paroma swoimi koleżankami w wieku 40+. Przyznam szczerze, że trochę mnie zdołowała. A co Wy myślicie?

Gość gość
To prowokacja. Odpisuję tylko dla jednostek widzących jakąś daleką analogię do swojego życia: inwestuj w dobrze zapowiadającą się znajomość z koleżanką z pracy. To ma potencjał, ale musisz nad tym popracować. Nie daj się zniechęcać.

Gość Nenesh
A co Wy myślicie? x Ja myślę, byś nie słuchał tej koleżanki, tylko zajął się dziewczyną, która masz na oku. Znasz ją już, wiesz mniej więcej, czego możesz się spodziewać, podoba Ci się... relacja jest w rozwoju. To mniejsze ryzyko, niż poznawanie nieznajomych kobiet, które mogą się okazać beznadziejne, albo w ogóle mogą nie być Tobą zainteresowane. Szkoda czasu. Skup się na tym, co masz już w zasięgu.

Gość gość
Nie masz jaj żeby się słuchać jakiś pierwszych lepszych koleżanek? Ona ci życzy źle z tego co widać

Gość gość
biura matrymonialne, portale randkowe - przecież oni mają kasę z tego, że ludzie są samotni i zdesperowani. Bawiłem się parę lat temu na takim jednym profilu. Okazało się, że 4 profile kobiet na 5 to fałszywki prowadzone przez pracowników portalu (nie pytajcie, jak się dowiedziałem, ale świetnie się maskowali). Za 5 razem nawiązałem ciekawą rozmowę z prawdziwą użytkowniczką, to po jakimś czasie zaczęły mi znikać wiadomości od niej. Tzn było powiadomienie, że jest nowa wiadomość, a kiedy wchodziłem w skrzynkę... pusto... Wniosek? Celowo kasowali wiadomości od niej, żebyśmy się nie spotkali i żebym nadal zostawiał tak kasę (płąciło się przelewem koło 20 zet za przedłużenie).. Nie bądź desperatem. Będziesz desperatem - pijawki będą z ciebie ciągnąć garściami

Gość gość
nie słuchaj tej koleżanki, spotykaj się dalej z tą dziewczyną z pracy

Gość gość
To prowokacja. Nie wierzę w to, że jakaś kobieta odradzałaby 31 latkowi związek z młodszą od niego kobietą i proponowała mu znajomości ze starymi rurami w wieku 40+. Kto by zresztą wszedł w taki układ mając do wyboru młodą partnerkę?

Gość gość
olej to Ty koleżankę

Gość gość
13:15 - to nie prowo. ona mówi, że to super laski, a nie stare rury

Gość gość
13.19 Super laski to one są dla facetów w wieku 50+, a nie dla 31 latka.

Gość gość
może ta przyjaciółka odradza Ci ją bo jest zazdrosna i to ona by CIę chciała, temu doradza Ci starsze, bo sama jest starsza xD

Gość any
A jakie argumenty ma ta Twoja koleżanka? Jak są mocne to może warto to przemyśleć. A jak nie to sam ja poznaj i się przekonaj Wiele lat temu mój kumpel związał się z moja kolezanka. Jak się dowiedziałam to stanowczo mu odradzałam. Myślałam, że ona bedzie za głośna dla niego, ze sie nim pobawi i tyle- zresztą, nie chciałam ich razem widywać mimo, że miałam swojego chłopaka:) A on mi się nie podobał:D I wiesz co? Nie posłuchał mnie. Teraz są już dobre 10 lat po ślubie, mają 2 fajnych dzieci, super im się żyje Sam się przekonaj

Gość gość
Pytasz czy posłuchać " się ", czy posłuchać koleżanki ? Zdecyduj się :-O

Gość gość
Przestań się odzywać do tej niby pseudo koleżanki albo przynajmniej nie gadaj z nią o swoim życiu prywatnym bo coś z nią nie tak