Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W Polsce brakje wyraźnie patriotyzm matrymonialnego!

Polecane posty

Gość gość

Coś co mają np Niemcy czy Szwedzi. W Niemczech Niemki najchętniej spotykają się z Niemcami, a Niemcy z Niemkami. Mimo, że kraj to tygiel kulturowy, to nie jest częstym zjawiskiem widzieć Niemkę z ciapakiem czy czarnym, to samo z Niemcami. Podobnie jest w Szwecji. W USA natomiast panuje patriotyzm rasowy. Białe kobiety i biali mężczyźni zazwyczaj wiążą się z przedstawicielami swojej rasy. Badania pokazują, że skala związków między białymi kobietami, a czarnymi mężczyznami nie rośnie, a spada, mimo, że i tak była zawsze niewielka, to między rokiem 1990 a 2010 liczba związków mieszanych w USA spadła o 12%! Niestety w Polsce brakuje tej mądrości. Niby w tych krajach jest multi-kulti, pełno migrantów różnych ras, ale biali trzymają ze sobą i najczęściej się dobierają w pary wg koloru skóry.

Gość gość
Masz nieprawdziwe dane Niemcy bardzo chętnie za żony wybierają Polki ale również Rosjanki, a poza tym po co nam chamowaty i wulgarny Polak jak mogę mieć dżentelmena z zachodu.

Gość gość
mądrzejsze kobiety po prostu. Niemki może super piękne nie są, ale nikt mi nie powie, że są brzydkie - to mit. Są mądre, mądrzejsze od Polek i patriotyczne, przywiązane do swojego kraju i rodzin. W Polsce jak w lesie...

Gość gość
19:55 ty nie mozesz takiego miec.

Gość gość
dziś Ech... Nie chcę ci psuć humoru i nie chcę też wywoływać gó'wnoburzy dlatego nie napiszę jaką opinię mają Polki wśród młodych Niemców.

Gość gość
Ja Niemki widzę na co dzień i wiem jak wyglądają a jak ci się tak podobają to żeń się z Niemką kto ci broni

Gość gość
gość dziś Pracuję w Niemczech i mam fajną koleżankę w pracy Niemkę. Bardzo się lubimy i kto wie może będzie coś z tego. Trzymaj kciuki ;)

Gość CzterdziestolatekMunchen
dziś Polki mają opinię K*rw i szm@t. Uważam to za krzywdzący i nieprawdziwy stereotyp, ale rzeczywiście Polki od lat 90 mają łatkę kobiet łatwych i rozwiązłych w DE.

Gość gość
Żeńcie się z Niemkami nikt was nie trzyma wolna droga.

Gość gość
gość dziś Ale temat jest o tym byśmy zmądrzeli i robili tak jak Szwedzi i Niemcy, a nie puszczali się z obcokrajowcami, piszę o obu płciach.

Gość gość
Tyle tylko że Polki wolą obcokrajowców znam mnóstwo dziewczyn które wyszły za obcokrajowców nawet w rodzinienie mam krewną która wyszła za Niemca dodam że to wyjątkowo piękna dziewczyna

Gość gość
gość dziś Za Niemca to jeszcze OK. Najgorsze, że większość sz'maci się z elementem społecznym z UK i DE typu turasy, arabowie, murzyni. To jest uwłaczające i psuje opinię całej Polsce. Potem murzyn zostawi i polka z dzieckiem, arab bije, wywozi dzieci do kraju arabskiego, a potem płacz, sama wiesz, że takich przypadków była masa i media często o tym mówiły. Z cywilizowanymi ludźmi Polki mogą się żenić ich sprawa, ale czymś uwłaczającym i prymitywnym ze strony Polek jest puszczanie się z prymitywami z nizin społecznych, nie oszukujmy się przeciętny Szwed woli Szwedki, a Niemiec Niemki, dla Niemca związek z Polką to mezalians, dlatego Polki najczęściej kończą z kolorowymi z nizin społecznych.

Gość gość
Mylisz się nie masz pojęcia o małźeństwach Polek z obcokrajowcami jesteś zazdrosny dlatego wymiśliłeś sobie mezalians,

Gość gość
dziś Nie jestem zazdrosny. Wież mi, że nie mam nic przeciwko związkom Polek z białymi mężczyznami pochodzenia europejskiego, ba nie mam nic przeciw związkom Polek z Azjatami typu Japończyk czy Koreańczyk. Biali i żółci to rasy zaradne i inteligentne, a przede wszystkim cywilizowane, czego NIE DA SIĘ POWIEDZIEĆ ani o Arabach, ani o Murzynach. Pracując w UK napatrzyłem się jacy to są prymitywi.Dlatego jestem w stanie zrozumieć, że Polka wychodzi za mąż za Europejczyka, ale nigdy nie pojmę związku Polki z Murzynem czy ciapatym... to jest uwłaczające dla naszego narodu.

Gość gość
*wierz

Gość gość
Nie znam ani jednego małżeństwa z muzułmanine czy mórzynem dodam że muzułmanie są w wiekszości niscy w przeciwieństwie do Niemców Norwegów, Duńczyków czy Holendrów

Gość gość
- murzynem

Gość gość
coś z aktualnej statystyki z USA grupa badaczy z Paw Research Center opublikowała raport na temat liczby mieszanych małżeństw zawieranych w USA w ciągu ostatnich lat. Okazuje się, że obecnie liczba ta jest rekordowo wysoka i wynosi 4,8 mln. Aż 1 na 12 małżeństw w USA to związek między przedstawicielami odmiennych ras. Najczęściej w związki małżeńskie z przedstawicielami innych ras wstępują Azjaci i Latynosi. Coraz bardziej powszechne są także małżeństwa Afroamerykanów z białymi partnerami, a więc związki, które w przeszłości budziły najwięcej kontrowersji i w niektórych stanach USA były nielegalne jeszcze 50 lat temu.

Gość gość
dla porównania Polska i te szaleńcze próby wychodzenia za arabów i murzynów: Jakie podejście do małżeństw mieszanych prezentują Polacy? Są pod tym względem tradycjonalistami. W ubiegłym roku w Polsce udzielono około 228 tys. ślubów, ale tylko nieco ponad 3 tys. zostało zawartych między Polakami a cudzoziemcami różnych ras. Z obcokrajowcami związało się 2810 Polek. 204 wyszły za mąż za Afrykanina, a kolejne 261 za Azjatę. Na ślub z cudzoziemką zdecydowało się zaledwie 1027 Polaków.

Gość gość
W niemczechco dziewiąte małżeństwo było mieszane. Wzrost w stosunku do lat poprzednich. Niemki wybierają turków , włochów i amerykanów,

Gość gość
to samo w Szwecji- tendencja wzrostowa, 42 % małżeństw mieszanych to małżeństwa z imigrantami

Gość Franek

Co do statystki małżeństw racja, ale weź ile z nich bierze ślub w Anglii, Niemczech itp, albo np. na bliskim wschodzie. A twoje statystyki mówią o małżeństwach w Polsce

Gość gość

Ja w życiu nie związałabym się z Polakiem. Wolę facetów z innych krajów Europy, oczywiście tylko białych.