Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiedzcie mi jak sobie radzicie z mdłościami i opieką nad dziećmi

Polecane posty

Gość gość

Witam.Tak jak w temacie.jestem w 3 ciąży. Jedno dziecko 5lat, drugie 2latka. Mam straszne mdłości, a muszę się młodszym opiekować cały dzień dopóki mąż nie wróci z pracy. Jak sobie radzilyscie w podobnej sytuacji?

Gość gość
Poczekałam z kolejna ciąża az starsze bedzie w przedszkolu. Mdłości łapały mnie w godzinach pracy wiec sie cieszylam ze z biurka mam blisko do toalety.

Gość gość
Jestem w takiej samej sytuacji. Mam 2latka i jestem w ciąży i strasznie źle się czuje. Robię ile mogę i wspomagam się Bajkami oraz dużo czasu spędzamy u mojej mamy.

Gość gość
Do 21:06. W którym tygodniu jesteś? Moja mama pracuje, więc jedynie jak ma wolne to mogę liczyć na jej pomoc.

Gość gość
Do 20:40 ja mam mdłości 24/7, nawet ze spaniem mam czasem problem. Super, że miałaś tak dopasowane mdłości do godzin pracy. Nie chciało mi się tak długo czekać, bo nie wiem czy później chciałabym mieć kolejne dziecko. Do przedszkola może iść za 2 miesiące, ale i tak pozostają popołudnia, wieczory, noce, poranki.......

Gość gość
chciałaś kolejne dziecko do zapieprzania to nie narzekaj, kogo to obchodzi, twoje dzieci i twój problem

Gość gość
Do 21:15 jak nie masz nic do powiedzenia w temacie, bo nie miałaś/nie masz takiego problemu to wyp....aj z tego forum, nie masz co robić, idź obejrzyj jakiś serial

Gość gość
To ja z 21:06 obecnie 13tc i też mam mdłości non stop nawet w nocy. Schudłam już 4kg. Na szczęście mam blisko mame i teściowa Bez ich pomocy nie wiem co bym zrobił a. A Ty który tydzień?

Gość gość
Jestem w 10 tygodniu. Po cichu liczę że w 12/13 tygodniu mdłości przejdą, tak jak było to w ostatniej ciąży. Teściowa mieszka bardzo daleko.

Gość gość
Weź sobie opiekunkę. Skoro zdecydowałas się na 3 dziecko to raczej liczylas się z wydatkami, więc w czym jest problem?

Gość gość
Do 21:49. Nie rozumiesz pytania, nie wypowiadaj się. Nie potrzebuję bezużytecznych rad bezdzietnych i sfrustrowanych kobiet.

Gość gość
Autorko tez tak mialam. Do tego niedoczynność tarczycy, nie moglam rano zwlec sie z lozka a jeszcze te mdlosci... Na szczescie moj wtedy dwuletni syn nie byl bardzo absorbujacym dzieckiem , jakos dawalam rade. Bawil sie obok albo ogladal bajki. Maz tez pomagal bo ma taka prace ze jest dosc duzo w domu.

Gość gość
gość dziś Rozumiem pytabie doskonale i ci odpowiadam jak sobie można poradzic z raka sytuacja. Nie rozumiesz ci się do ciebie mówi tepa idotko czy jak? Dzieci akurat mam, a ty najwyrazniej masz problemy z lbem, i to poważne.

Gość gość
Do 22:00. Też mam problemy z tarczycą. Chodzi o sam fakt przetrwania. Ja muszę jeszcze starszego przygotować do szkoły. Młodsze jest mało wymagające, ale fakt faktem nie zdrzemnę się kiedy mi się chce. Moje znajome nie mają/miały żadnych problemów z mdłościami, więc mogę im tylko zazdrościć. Ciekawe od czego to zależy?

Gość gość
To ja z 22:00 Ponoc od stezenia hormonow. W ciazy z synem mialam mdlosci jakos w 7-10 tyg ale sporadycznie. Z corka mdlilo mnie gdzies do 16-17 tyg i to czesto wieczorem jak sie polozylam. A masz juz wyregulowana tarczyce? Bo u mnie po podaniu tyroksyny ( niedoczynność wykryta pozno bo w 11 tc) z dnia na dzien czulam sie lepiej jesli chodzi o to zmeczenie.

Gość gość
zwyczajnie , w druga ciaze zaszlam jak pierwsze mialo 8 lat

Gość gość
Do 22:23 Tabletki biorę od ponad 2 tygodni, niedługo badanie krwii i się okaże czy jest lepiej. Ile Twoje najmłodsze ma już?planujesz jeszcze dzieci?mówią, że podobno na zmianę płci ma się mdłości, może to i racja, niedługo się przekonamy.

Gość gość
Do 22:46 I to różnica pomiędzy ciążami 8 lat sprawiła, że radziłaś sobie z mdłościami?ciekawe rozwiązanie, choć nie dla mnie, bo ja tak dużej różnicy wieku nie chciałabym mieć pomiędzy dziećmi. Lepiej przemęczać się te dwa miesiące.

Gość gość
gość wczoraj dokladnie , radzilam sobie , bo moglam sie skupic na sobie a nie myslec o tym ze musze sie jakims maluszkiem zajac a 8 latek jest juz rozumny oczywiscie rozumiem ciebie , ze nie chcesz miec dzieci z duza roznica wieku , jestesmy rozni i roznie planujemy rodziny i potomstwo , ale uwerz ze teraz moja corka a 21 lat a syn 13 i bardzo sie kochaja , chodza razem do kina , corka studiuje i mieszka z chlopakiem poznanm jeszcze w liceum , razem sie ucza, zabiera brata do siebie czasami , ida we trojke np na gokardy , siedz na skypie , zawsze sie razem dobrze bawia i mam nadzieje ze beda dla siebie oparciem a corka jako starsza siostra przykladem dla mlodego , bo to bardzo madra dziewczyna i zaradna

Gość gość
Do 00:06 bardzo się cieszę, że Twoje dzieci mają super kontakt. Wiem, że wyznacznikiem dobrych relacji nie jest różnica wieku pomiędzy dziecmi i nie o to mi chodziło. Głównie chodziło o mój wiek i ułożenia sobie życia później, typu opieka nad dziećmi, praca, dni wolne razem.

Gość gość
Dziecioroby jedne, tylko rozmnażanie wam we łbach. Jedno czy dwójka nie wystarczy tylko se trzepiecie tych dzieciorow jak krolice a potem wielkie święte matki!

Gość gość
Do 00:32 nie rozumiem po co wchodzisz na forum dla jak to okreslilas "dzieciorobów", poszukaj sobie innego, bardziej relaksującego zajęcia.