Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćc

Dwie białe opuchnięte rany w jamie ustnej

Polecane posty

Gość gośćc

Witam. Zwracam się z problemem w jamie ustnej, a mianowicie dwóch sporych plam(zdjęcia poniżej), pojawiły się 2 dni temu i były większe lecz "obgryzłem" trochę jedną warstwę, bo było to już za grube. Ból jest od samego początku, natomiast to co dziś z tym przeżywam , to jest dramat, mianowicie ból taki, że jedzenie i picie sprawia duży kłopot, na siłę muszę to robić. Rany z każdym dniem pieką coraz bardziej, dziś praktycznie cały dzień ostrego pieczenia. Podejrzenie afty odrzuciłem, ze względu na wielkość i pozycje obu ran. Jeżeli ktoś cokolwiek wie o tym, to proszę napisać, będę wdzięczny za każdą pomoc. Jeżeli to istotne, to papierosy palę https://zapodaj.net/d574a3c4ada4c.jpg.html https://zapodaj.net/7d8a1c23d86b7.jpg.html

Gość gość
to normalne przy ugryzieniu, ja jakiś czas temu tez takie cos miałam. samo zniknie w zaleznosci jak mocno nagryzione po kilku - kilkunastu dniach. Unikaj ostrego i twardego jedzenia zeby nie podrażniac ran.

Gość gość
i absolutnie nie gryz tego bo będzie sie dluzej goić!!

Gość gośćc
No niestety pogryzłem się trochę i wyszło z tego właśnie takie coś, ale no nic nie mogłem poradzić. Dziś nawet nie próbowałem tego gryźć, unikam każdego możliwego kontaktu z tym, bo ból już mnie dołuje. Jakiś sposób może żeby załagodzić to chociaż troszkę?

Gość gość
nie znam sposobu, może zapytaj w aptece. Ja po prostu przeczekałam chociaz to bylo wiele dni męki :/

Gość gośćc
Przejdę się z tym jutro do lekarza chyba, z każdą chwilą ból mnie rozwala. Wziąłem apap mam nadzieję, że pomoże