Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biedne Święta!

Polecane posty

Gość gość

Nie cieszą mnie te święta, jestem przerazona ile trzeba wydać w tym roku na święta.Juz wiem ze nam nie starczy a Święta będą skromne żadnego przepychu czy prezentów.Nie wiem czy to ta pogoda ale jestem strasznie tym wszystkim przygnębiony.Kiedy widzę tę masę cudownych rzeczy których i tak sobie nie kupie to mam dola,wiem ze to głupie ludzie mają gorsze problemy.Widzę jak moi znajomi ostatnio kupili nowe auto z salonu chodzą świetnie ubrani a na święta jadą w góry bo im się nie chce stac przy garach ehh...ktoś jeszzzcze ma takiego smutasa na nadchodzące Święta?

Gość gość
Autorko wystarczy zrobić z głową. Ja już kupiłam rybę i pierogi z owocami. Z kapustą i grzybami albo zrobię albo kupię :) nie mam cisnienia. Będą 2 rodzaje ryb (smażona i pieczona), śledzie na 2 sposoby, barszcz czerwony z uszkami-kupnymi albo z tortellini. Jakieś krokiety, sałatka i tyle. Do tego piernik i sernik albo drożdżowe z makiem. Wszystko w ilości takiej żeby zjeść na raz- czyli 15-20 pierogów, kilka kawałków ryby itd. Święta to nie gora jedzenia, to atmosfera jaka tworzy się z najbliższymi. Zamiast kupować prezenty, zrobimy wspólnie szopkę z kartonu i bibuły i figurki do niej z masy solnej i pomalujemy farbami :) zrobimy dekoracje z papieru- płatki śniegu 3d :) będzie super.

Gość gość
Ja też sobie wszystkiego nie kupie co mi się podoba, ale uwielbiam Święta i bardzo mnie cieszą, bo spędzam je z rodziną, z cudownym mężem i dziećmi. Choinka, stroiki postoją kilka dni i ich nie będzie, to inne rzeczy są ważniejsze niż te ozdóbki, świecidełka itp.

Gość gość
same narzekanie na tym forum, że bieda itd. czy wy wszyscy na wschodniej ścianie mieszkacie czy jak? ja mieszkam w Poznaniu i nie nzam nikogo kto zarabia mniej niż 2,500 -3 k netto. znam sporo ludzi zarabiających 6-7,000 netto ...

Gość gość
Autorko, napisz ile was jest ile dzieci. Jaki macie budzet na swieta to pomyslimy i doradzimy.

Gość gość
Nas 2 i 4 dziec i

Gość gość
Prezenty nie musza byc wypasione. Wystarczą paczuszki male ze slodyczami za ok 10 zl. Na wigilie, barszcz czerwony, kupne uszka. Kawalek ryby smazonej, nie musi byc karp. Kapusta z grochem jest tania a pyszna. Pierogi z kapusta i pieczarkami. Na pierwszy dzien swoat to co zostsnie z wigilii. Na drugi zwykly niedzielny obiad.

Gość gość
gość dziś dziękuje Ci za te słowa bardzo optymistyczne i pozytywne

Gość gość
Jest nas czworo dwoje dzieci 8i 5 lat tyle ze na Mikołaja dostaną prezenty od dziadków, moi rodzice są kochani i bardzo je rozxpieszczają chociaż o to nie muszę się martwić.