Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Trauma

Polecane posty

Gość Gość

Spotkało mnie bardzo niemiłe zdarzenie. Chociaż minęło już trochę czasu, ta sytuacja nadal mnie męczy. Sama nawet nie wiem jak to nazwać. Padłam ofiarą wykładowcy, który pewnego dnia zaczął zadawać mi bardzo niestosowne pytania. To był dla mnie szok, nadal jest. Jak się podnieść? Nie myśleć o tym? 😞

Gość Iubire

Zanurz się w tym trudnym odczuciu, pozwól je sobie poczuć i przeżyć. Obserwuj ciało, jak reaguje, skup się na odczuciach w ciele. Oddychaj głęboko i spokojnie przy tym. 

Nie tłum, nie odpychaj emocji, pozwól im po prostu być. 

Zrób tak tyle razy, aż poczujesz spokój gdy pomyślisz o tym co Cię spotkało. 

Na necie znajdziesz gotowe pliki, które pomogą Ci przez to przejść, jeśli nie czujesz, ze sama dasz radę. To technika uwalniania i procedowania emocji.

Gość Iubire

* Procesowanie emocji. 

Gość Jhgoo

Jak trauma po pytaniach 😄 ja tez mam w takim razie, traume po historyczce w szkole, oj to zolza byla..

Gość Gość
31 minut temu, Gość Jhgoo napisał:

Jak trauma po pytaniach 😄 ja tez mam w takim razie, traume po historyczce w szkole, oj to zolza byla..

Uważasz, że wykładowca ma prawo wypytywać o sprawy około skrksualne i że jest to normalne?

Gość Gość
50 minut temu, Gość Iubire napisał:

Zanurz się w tym trudnym odczuciu, pozwól je sobie poczuć i przeżyć. Obserwuj ciało, jak reaguje, skup się na odczuciach w ciele. Oddychaj głęboko i spokojnie przy tym. 

Nie tłum, nie odpychaj emocji, pozwól im po prostu być. 

Zrób tak tyle razy, aż poczujesz spokój gdy pomyślisz o tym co Cię spotkało. 

Na necie znajdziesz gotowe pliki, które pomogą Ci przez to przejść, jeśli nie czujesz, ze sama dasz radę. To technika uwalniania i procedowania emocji.

Dziękuję poczytam o tym sposobie.