Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaja

Pamięć

Polecane posty

Gość Kaja

Witajcie zauważyłam od pewnego czasu, że moja pamieć już nie jest taka jak była wcześniej, dodam że jestem po 30. Wyczytałam że na pamięć bardzo dobrze działa ekstrakt z żeń-szenia amerykańskiego.  A wy co bierzecie na poprawę pamięci? 

Gość gość

Krzyżówki bardzo dobrze wpływają na pamięć polecam w tai sposób właśnie ją ćwiczyć. 

Gość MichalinaMazur

O pamięć trzeba w każdym wieku dbać niestety, ale regularnie trzeba ją ćwiczyć jak i wzmacniać dobrymi suplementami. Szczególnie jest to zalecane w rodzinach, gdzie ktoś miał problemy z pamięcią. Jakiś czas temu natknęłam się na suplement mind up który zrobiony na bazie naturalnych składników zawiera dużą dawkę żeń-szenia jak i ekstrakt z Ashwagandha dzięki czemu nasz mózg dostaje cenne składniki odżywcze. 

Dnia 11.12.2018 o 11:38, Gość MichalinaMazur napisał:

O pamięć trzeba w każdym wieku dbać niestety, ale regularnie trzeba ją ćwiczyć jak i wzmacniać dobrymi suplementami. Szczególnie jest to zalecane w rodzinach, gdzie ktoś miał problemy z pamięcią. Jakiś czas temu natknęłam się na suplement mind up który zrobiony na bazie naturalnych składników zawiera dużą dawkę żeń-szenia jak i ekstrakt z Ashwagandha dzięki czemu nasz mózg dostaje cenne składniki odżywcze. 

Czy ten suplement jest dostępny w aptece? Też szukam czegoś na wzmocnienie pamięci. Czegoś co zawiera dużą dawkę żeń-szenia 

Gość MichalinaMazur

Niestety, ale nie dostaniemy go w aptece. Suplement można kupić na grinday.com. Sama zamawiam go własnie tam co 2 miesiąc. jedno opakowanie wystarcza nam aż na 60 dni także bardzo długo. Jest bezpieczny bez chemii w składzie znajdziemy tylko naturalne składniki. 

Dzięki.

Przejrzałam własnie skład tego suplementu Look Up i z tego co widzę to zawiera same naturlane składniki bez chemii. Właśnie o coś takiego mi chodziło aby był bezpieczny i nie szkodził. Zamówię na dniach może jeszcze do świąt przyjdzie:)

jeszcze raz dzięki za szybkie odpowiedzi. 

Gość Elakros
17 godzin temu, Kaja21 napisał:

Dzięki.

Przejrzałam własnie skład tego suplementu Look Up i z tego co widzę to zawiera same naturlane składniki bez chemii. Właśnie o coś takiego mi chodziło aby był bezpieczny i nie szkodził. Zamówię na dniach może jeszcze do świąt przyjdzie:)

jeszcze raz dzięki za szybkie odpowiedzi. 

Kaju, miałaś chyba na myśli "skład suplementu Mind Up" ? 🙂 bo Look Up to inny produkt, ale można go zamówić z tej samej strony internetowej grinday.com  - nie pomyl czasem przy składaniu zamówienia 😄 Mind Up na pamięć działa bardzo dobrze, ale także na koncentrację. Składniki aktywne, które są w składzie tylko temu sprzyjają

Ja nic nie biorę dodatkowo chociaż ten żeń szeń, magnez i inne tego typu rzeczy nie powinny zaszkodzić a może nawet pomogą. A dużo śpisz? Przy niewyspaniu bardzo się obniża zdolność koncentracji.

Gość Rogerio

Żeń-szeń jest bardzo ważny. Tak jak wyżej ktoś pisał dobrze brać suplementy, które zawierają żeń-szeń, Mind Up ma w sobie ten składnik aktywny. Nic dziwnego, że jest na pierwszym miejscu suplementów na pamięć w wielu rankingach.

Może warto wesprzec sie suplementami diety i dostarczyć trochę witamin, które pomogą przy tym problemie? Ja polecam geriamoc, a wiem, co mowie, bo moja mama w ogole nie mogla sie skupic i ciagle miala problemy z pamięcią, a od pewnego czasu wreszcie spokój