Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona2112

Jak znaleźć pracę bez doświadczenia ?

Polecane posty

Gość ona2112

Witam ! Piszę tutaj, ponieważ jestem załamana. W tym roku skończyłam studia o kierunku finanse i rachunkowość. Cały czas pracuję , ale nie jest to praca marzeń. Pracuję w sklepie. Patrząć na to , że właśnie kończy mi się umowa chciałabym zrezygnować i poszukać lepszej pracy. Bardzo chciałabym rozpocząć pracę w biurze rachunkowym (oczywiście nie jako księgowa, tylko jako asystent/pomocnik). Jest jeden problem... DOŚWIADCZENIE!!!. Jak znależć pracę bez doświadczenia? Byłam już na jednej rozmowie w biurze (rozesłałam dużą ilość CV, ale dostałam tylko jedną odpowiedź). Niestety rozmowa nie przebiegła pomyślnie, bo nie mam doświadczenia. Pani wezwała mnie na rozmowę widząc co mam wpisane na cv, a mimo to chyba oczekiwała , że dam radę całkowicie sama pracować i będę znać kilka programów księgowych. PROSZĘ O POMOC, MIAŁ KTOŚ PODOBNY PROBLEM??? Może ktoś poleci dobrą stronę z ogłoszeniami pracy?

Nie łam się! Jesteś osobą wykształconą, więc możesz tego uczyć! Ja od lat daję korepetycje i to zawodowo 🙂 założyłam własną firmę i działam. Do tego nie musisz mieć doświadczenia, jak możesz się nauczyć od kogoś wszystkiego na start i zacząć od razu fajnie zarabiać.

Oczywiście co do uczenia zawodowych przedmiotów - nie pomogę. Sama daję z angielskiego, ale i Ty możesz. Jeśli podłapiesz coś na start, będziesz mogła popracować za grosze, by nabyć doswiadczenie i wtedy startować do poważniejszych biur (wiele osób tak robi).