Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwia267i1

Ciąża?

Polecane posty

Gość Sylwia267i1

Witajcie!

Potrzebuję porady. Ostatni stosunek odbyłam w 9 i 11 dniu cyklu. Od tamtego czasu nic. 30.11 powinnam dostać miesiączkę, dzis jest 11 dzien bez @. Cykle po około 28-30 dni, bez opóźnień. Dzień po dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test z moczu, negatywny. W 6 dniu po spodziewanej miesiączki zrobilam beta hcg, wartość poniżej 0.5uml.Od mniej więcej 3 dnia mam strasznie wrażliwe piersi, jakieś pojedyncze wypryski, bóle podbrzusza. Dzis powtorzylam test i znowu negatywny.  W czwartek idę do lekarza sprawdzić co się dzieje, bo cały listopad był dla mnie bardzo trudny, strasznie mało spałam, po 3-4h przez cały miesiąc. Od urodzenka nie mam prawego płata tarczycy, przyjmuje od 4 miesięcy tą samą dawkę leku letrox(wcześniej dawki zmieniane kilkukrotnie) tsh około 1.83. Myślicie że jutro, po tygodniu od poprzedniego testu jest sens ponownie robić betę bo a nuż się okaże że jestem w ciąży? czy lepiej poczekać na USG? Czy może to cale opóźnienie spowodowane jest małą ilością snu I niedoczynnością tarczycy?

Jeżeli macie jakieś podpowiedzi bardzo proszę.. 

Gość Qwa

Moim zdaniem to nie ciąża. Cykle regularne, beta 6 dni po terminie okresu więc o ile to nie pomyłka w laboratorium to ciąża wykluczona.

Pewnie to wynik stresu i ciężkiego miesiąca. Odbiło się to na zdrowiu.

Chcesz to zrób betę może cię uspokoi.