Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mała1892

Proszę o pomoc!

Polecane posty

Cześć wszystkim, jestem biseksualna i mam dziewczynę. Jesteśmy ze sobą rok. Moja dziewczyna ma 20 lat. Jakoś pół roku temu jej mama zachorowała na raka i miała chemioterapię i operacje zapowiadało się dobrze, jednak teraz się nie da jej pomóc i wypisali ja ze szpitala. Ona to bardzo przeżywa i ja to rozumiem i staram się ja wspierać. Tylko jej rodzeństwo,a najbardziej jej brat on ma 30 lat bardzo się jej czepia,wpędza ja w poczucie winy zaczyna mnie obrażać. Oni nigdy nie żyli ze sobą w zgodzie. Pisze do niej takie teksty typu „będą cię gryzły  wyrzuty sumienia do końca życia” albo „wykanczasz mamę”. Moja dziewczyna i ja mieszkamy za granica i specjalnie wzięła 2 tygodnie urlopu bezpłatnego i jeździ codziennie z rana do mamy i siedzi tam do godziny 16/17. On strasznie manipuluje moja dziewczyna i zaczyna resztę rodzeństwa przekabacic na swoją stronę.. Oni nigdy nie żyli ze sobą w zgodzie bo jej brat w dzieciństwie zrobił jej okropne rzeczy,okradał ludzi oraz ciagle kłamał. Jak mogę jej pomoc? 

Gość Zosieńka

Bądź przy niej. Dla niej ważne jest teraz wsparcie, że przy niej jesteś i zawsze będziesz. To bardzo trudny okres dla niej. Doceń to, że jeździ do swojej mamy, może zaproponuj, że pojedziesz z nią (i np. jeśli jej mama sobie tego nie życzy, po prostu zaczekasz na swoją dziewczynę pod szpitalem/domem). Czasem wystarczy samo wsparcie emocjonalne, nie musisz nic mówić, wystarczy, że przy niej będziesz. 

Wspieram ją w tym wszystkim,tylko najbardziej martwi mnie jej brat który obwinia ja za wszystko... Ostatnio zapomniała pomyć podłóg i od razu tekst „chcesz matkę wykończyć” od razu dodam ze jej mama tego nie ma siły zrobić i ona po prostu zapomniała jest tylko człowiekiem. Jej brat jest taki ze szuka sobie „kozła ofiarnego” i mówi jej takie rzeczy żeby tylko wpędzić ja w poczucie winy i to samo zaczęła robic jej siostra która powiedziała mojej dziewczynie po tym jak zapomniała pomyć podłóg „oby cię gryzło sumienie jeśli je masz” ja już mam dość tego ze oni ciagle najeżdżają na nią. Co mam robic w tym momencie?