Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sensual

Czy kobietę nie przeraża zwiazanie się z jednym mężczyzną na całe życie?

Polecane posty

Czy kobietę nie przeraża zwiazanie się z jednym mężczyzną na całe życie?

Czy nie martwi się, że spotkała by lepszego i co wtedy?

Czy po prostu nie ma ochoty szukać już dalej?

Czy nie chce już szukać lepszego seksu, wrażeń? 

Czy dzieci i bezpieczeństwo w rodzinie staje się tak ważne że wartości seksualne nie są już istotne?

A może zakłada, że zawsze można się rozwieść jesli pojawi się ktoś lepszy?

Czy zakłada, że z wiekiem będzie i tak jej coraz trudniej i dlatego związuje się z kimś "w miarę" dobrym?

Czy nie wierzy że mimo upływu lat może jeszcze trafić na faceta o wysokim statusie społecznym i wartości  (nie tyle pieniądze co właśnie wartość charakteru) ?

Przepraszam, jeśli obraziłem Was tym pytaniem.

Mężczyźni odpowiadają na takie pytania wprost i nie przejmują się tym co inni uczestnicy rozmowy o nich pomyślą. Kobiety zwykle przejmują się opinią innych uczestniczek i szczerą prawdę noszą tylko głęboko w sobie. Spróbujcie ją wydobyć i być na tyle szczere na ile jesteście tutaj na portalu anonimowe. 

Zachecam do dyskusji

Sensual

Gość gosc

Odpowiadam za siebie. Ogolnie osoby ktore kocham chce zatrzymac w swoim zyciu. Nie oceniam partnera punktowo i w porownaniu do innych opcji. Po prostu go kocham i chce z nim spedzic reszte zycia. 

Nie wiem tez czemu zakladasz, ze kazdy maz ma niski status spoleczny 😄

Gość Xxx

"Czy kobietę nie przeraża zwiazanie się z jednym mężczyzną na całe życie?"

X

Mnie nie przerażało i nadal nie przeraża.

X

"Czy nie martwi się, że spotkała by lepszego i co wtedy?"

X

Ja mam najlepszego. Jak się jest w szczęśliwym związku/małżeństwie to się nikogo nie szuka.

X

"Czy po prostu nie ma ochoty szukać już dalej?"

X

Po co szukać dalej, jak jest dobrze z tym z kim się jest. A jeżeli w związku coś kuleje to się o tym rozmawia i próbuje zaradzić.

X

"Czy nie chce już szukać lepszego seksu, wrażeń? "

X

Jak powyżej.

X

"Czy dzieci i bezpieczeństwo w rodzinie staje się tak ważne że wartości seksualne nie są już istotne?"

X

Wychodzisz z założenia, że dzieci i bezpieczeństwo w rodzinie wyklucza się z dobrym seksem - bardzo mylne założenie.

X

"A może zakłada, że zawsze można się rozwieść jesli pojawi się ktoś lepszy?"

X

Już pisałam o tym, że należy porozmawiać szczerze co w związku komu nie odpowiada i próbuje się coś zaradzić. Jeżeli się nie da to wtedy nie ma co się męczyć.

X

"Czy zakłada, że z wiekiem będzie i tak jej coraz trudniej i dlatego związuje się z kimś "w miarę" dobrym?"

X

Nie rozumiem jak można się związać z kimś w miarę pasującym. 

X

"Czy nie wierzy że mimo upływu lat może jeszcze trafić na faceta o wysokim statusie społecznym i wartości  (nie tyle pieniądze co właśnie wartośćcharakteru) ?"

X

Odpowiedzi powyżej.

Gość Gos

Kiedyś mnie przerażało, ale pokochałam i 13 lat jestem z tym samym facetem. Mimo, ze jest czasem okropny, to jest najlepszą dostępną mi opcją i najlepszym kumplem. Seks jest taki sam z każdym, to kobieta sama sobie robi dobrze używając faceta ;D 

Gość lotus esprit

Mam bardzo atrakcyjną koleżankę. Ona już w wieku 16 lat poznała swojego przyszłego męża. Był jej pierwszym chłopakiem. Po 6 latach wzięli ślub. Zauważyłem, że gdy ona była w związku ze swoim chłopakiem, lubiła flirtować z innymi chłopakami. Miała sporo luzu gdyż jej chłopak był w szkole wojskowej. Zastanawiałem się dlaczego ona flirtowała z innymi. Zrozumiałem to gdy poznałem swoją partnerkę. Ona była moją pierwszą dziewczyną tak na poważnie. Przed nią miałem tylko jedną przygodę z dziewczyną- całowanie i obmacywanki. W trakcie związku z moją dziewczyną pozwalałem sobie na poufałe zachowania w stosunku do dziewczyn, które były mną zainteresowane. Nie byłem w stanie powiedzieć NIE. Chciałem po prostu sprawdzić jak to jest z innymi. Uważam, że moja koleżanka flirtowała z innymi chłopakami z tych samych powodów.  

Gość gosc

Moze tak...ale niekoniecznie. Ja jestem flirciara, ale nie obchodzi mnie jak jest z innymi. Po prostu jestem narcyzem 😄

Gość aeaf
22 minuty temu, Gość lotus esprit napisał:

Chciałem po prostu sprawdzić jak to jest z innymi

Dokładnie. Podobnie uważam i mówię za siebie.  Mając kilka związków przed tym najważniejszym i  na lata poznaje się cechy  różnych partnerów. Człowiek się uczy co lubi, czego nie toleruje, zarówno w obrębie charakteru, zwyczajów a także w  seksie.  Po jakimś czasie już wiadomo czego w drugim człowieku unikać a co jest pożądane. Potem łatwiej życ, jest sie pewniejszym wyboru. Z własnych obserwacji powiem brutalnie, że wiązanie się na stałe  i na poważnie z pierwszym w życiu partnerem zawsze skończyło sie źle.  Najpierw  lęki, szukanie, niepewność a potem wszystkie takie znajome związki rozpadły się z  wielkim hukiem. Także  uważam że zanim małżeństwo, kredyt   i dzieciaki warto dzięki różnym ludziom poznać samego siebie.

Gość gosc

PZalezy jak sie trafi. Ja wyszlam za mojego pierwszego chlopaka i nie zaluje. Po prostu dobrze trafilam.

Gość Gość

Nie, każda pragnie tego, miłości i wierności do końca 

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Nie, każda pragnie tego, miłości i wierności do końca 

Może nie każda,  ale znakomita większość

Gość Xxx
10 minut temu, Gość aeaf napisał:

własnych obserwacji powiem brutalnie, że wiązanie się na stałe  i na poważnie z pierwszym w życiu partnerem zawsze skończyło sie źle.  Najpierw  lęki, szukanie, niepewność a potem wszystkie takie znajome związki rozpadły się z  wielkim hukiem. Także  uważam że zanim małżeństwo, kredyt   i dzieciaki warto dzięki różnym ludziom poznać samego siebie.

Ja jestem w takim związku 25 lat (w tym 18 lat w małżeństwie) i jeszcze sie z wielkim hukiem (ani z małym) nie rozpadł.

Gość gosc

Jak sie kogos kocha to przeraza mysl, ze tej osoby moze nie byc. Ludzie to nie przedmioty. Nie mozna ich oceniac jako lepszy gorszy kiedy mowa o zwiazkach. Najlepszy partner obiektywnie moze nie byc najprzystojniejszy, najbogatszy czy najwyzej postawiony spolecznie.

Gość Ji98ytfgii

Jesli kocha to nie mysli o tym czy byłoby Jej lepiej z innym,jesli nie czuje sie szczesliwa w związku to zawsze bedzie myslała o ucieczce i o innych mezczyznach,innych opcjach..to chyba normalne

Gość Gość

Przeraza mnie związanie się z jakimś przyglupem albo chujem który wyjdzie dopiero w praniu. Jeszcze bardziej przeraża mnie ze mogłabym z takim mieć dziecko. Wtedy już byłabym z nim związana na zawsze 🤮