Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Jestem w ciąży po poronieniu i bardzo się stresuję.

Polecane posty

Gość Gość

Jestem w 10tc po poronieniu w zeszłym roku. Bardzo boję się powtórki, że znowu się nie uda, chyba tego nie przeżyję...

Gość 12346

Ja też miałam poronienie w 11tc a później urodziłam zdrową córkę. Naprawdę się nie stresuj, poronienia się zdarzają w 100% zdrowym parom.

Przede wszystkim nastaw się pozytywnie (wiem że to trudne) bo to zwiększy szanse, że wszystko będzie ok. Psychika ma b. duży wpływ na organizm i co się w nim dzieje.

Nie wolno ci myśleć w kategoriach "jak powtórka to się załamię". Macierzyństwo jest b. trudne a ciąża to tylko pierwszy etap- musisz być silna. Polecam takie podejście. Mam 2 dzieci i naprawdę to poronienie, które miałam to był pikuś w porównaniu z innymi wyzwaniami jakie miałam.

A co jak będzie kolejne poronienie ty się załamiesz na 5 lat a trzecia ciąża po 2gim poronieniu byłaby już udana? Osobiście dziwię się kobietom, które tak szybko się załamują. W życiu to, o co warto walczyć zawsze jest trudne do zdobycia i wymaga determinacji.

Powodzenia i trzymam kciuki:)

Gość Monika

Nie martw sie psychika. Mozna stresowac sie do woli. Ja mialam w ciazy taki stres i takie wydarzenia,ze jakby od stresu mialo sie poronic to powinno sie u mnie to zadziac. Dziecko zdrowe i duze. Jak Ci smutno to placz-bez obaw. Mi ciagle powtarzano,ze to zle dla dziecka a to potegowalo stres. Bedzie wszystko dobrze. Przytulam :)

Gość Monika

Wolno Ci myslec wszystko, masz prawo sie bac po takich doswiadczeniach (jednak pamietaj,ze TA ciaz to nie TAMTA ciaza) wolno plakac, masz o siebie dbac dobrze jesc i byc dla siebie dobra i wyrozumiala.

Gość Gosc123

Polecam profil mamaginekolog..

Gość Gość

Dziękuję za wsparcie. Każdy dzień to ciągła mysl: czy serduszko jeszcze bije? Czy na kolejnej wizycie dowiem się, że to koniec? 

Co chwilę biegam sprawdzić czy nie zaczęłam plamić. Brzuch mnie boli praktycznie codziennie... 😞

Gość Dominika

Ja też pierwsza ciążę niestety poroniłam, później po 6 miesiącach zaszłam w ciążę i urodziłam zdrowego synka który ma już ponad 2 lata, aktualnie jestem w ciąży 18 tydzień , więc widzisz. Będzie dobrze, grunt to psychika, mnie bardzo pomogły modlitwy i Różaniec,wiem że dzięki temu wszystko się udało po poronieniu

Wiem co czujesz. Poroniłam w 17 tc, aktualnie jestem w 15 tc. Każde usg to dlamnie duży stres. Chciała bym już czuć ruchy, była bym spokojniejsza. 

Gość Onkosfera

Ja też mialam taką sytuację. Po poronieniu, w nastepnej ciąży każda wizyta u gina to był stres. Zamieralam na leżance i nie mogłam patrzeć w twarz ginekolozki, jak skanowala uważnym wzrokiem monitor. Ciągle się bałam że powie mi, że coś jest nie tak.

A w ogóle też uważam, że to pierdoly, że stres wpływa negatywnie. W każdej z trzech ciąż miałam tak samo źle, czułam się okropnie, kaszana w domu, kaszana w pracy. A tu proszę dwójka się urodziła szczęśliwie a raz stracilam w 10tc. Nie ma reguły. A Tobie życzę wytrzymałości. Innej drogi ni ma

Gość Gość

Właśnie siedzę na podłodze i płaczę. Nie mam siły się przebrać :(

Gość Monika

Wstan. A moze to dobry objaw? Pomysl. Hormony ciazowe dzialaj jak trzeba!!!!

Napisz jak sie ubierzesz to Ci napisze: Brawo ;)

Przyyyyytuuuuuulaaaaam :*

Gość Gość

Wstałam i robię obiad... :( 

Gość Mag

Rok po poronieniu w 10 tc urodzilam zdrowe dziecko. Będzie dobrze.

Gość Gość

Strach jest normalny i nie minie do samego końca ciąży. Trzymam kciuki.

Gość Monika

No i kolejny dzien dzidzia rosnie w sile. Jutro bedzie silniejsza niz dzis. Z kazda sekunda do przodu. Myslalam,ze idziesz dzis na badanie, ze sie tak boisz.

Ale ok dalas rade to najwazniejsze :)

Gość Gość
49 minut temu, Gość Monika napisał:

No i kolejny dzien dzidzia rosnie w sile. Jutro bedzie silniejsza niz dzis. Z kazda sekunda do przodu. Myslalam,ze idziesz dzis na badanie, ze sie tak boisz.

Ale ok dalas rade to najwazniejsze 🙂

Badanie mam dopiero po świętach, prenatalne...

Gość Monika

No wiec do swiat nic nie zmienisz. To tak jak z matura ;) Wiesz, ze bedzie i mozesz sie caly czas stresowac, albo podjac decyzje, ze postresujesz sie potem. Teraz beda swieta i na tym sie skup. Nic sie nie zmieni, nic zlego nie wydarzy,a po swietach idziesz na te badanie dowiedziec sie, ze wszystko jest ok :) Taki masz plan. I powtarzaj go sobie jak mantre :)

Gość Gość
9 godzin temu, Gość Monika napisał:

No wiec do swiat nic nie zmienisz. To tak jak z matura 😉 Wiesz, ze bedzie i mozesz sie caly czas stresowac, albo podjac decyzje, ze postresujesz sie potem. Teraz beda swieta i na tym sie skup. Nic sie nie zmieni, nic zlego nie wydarzy,a po swietach idziesz na te badanie dowiedziec sie, ze wszystko jest ok 🙂 Taki masz plan. I powtarzaj go sobie jak mantre 🙂

W ogóle nie czuje atmosfery świąt, nie mam na nie ochoty. Znowu mnie brzuch boli, już raz byłam w szpitalu w tej ciąży przez te bóle.

Gość Aaa

Hej wiem co czujesz !  Dokładnie rok temu poronilam w 9 tc. Teraz zrobiłam test 10 grudnia i są 2 kreski. Strach jest niesamowity aż boję się iść do lekarza. Wizytę mam na 2 stycznia a do tego czasu chyba zwariuje.