Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Desperatka

Kredyt, lat 27, samotna kobieta, 2650 brutto

Polecane posty

Go艣膰 Desperatka

Witajcie, jak myslicie, jakie mam szanse na kredyt na ma艂e mieszkanie w ma艂ej miejscowo艣ci? Czy ktos z was jest w takiej sytuacji lub zna kogo艣 takiego? Czy dam rad臋 sama si臋 utrzyma膰?聽

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰

Mo偶esz loda mi zrobi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aggggggggggggga

Ale o jakiej kwocie mowa?masz na wk艂ad w艂asny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Desperatka

Bez wk艂adu raczej.. Albo niewielki, kredyt max 130tys.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Desperatka

Ktos? Co艣?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aggggggggggggga

b臋dzie ci臋偶ko. m贸j facet wzi膮艂 80 tys na 15 lat, rate ma 650 jako艣 z艂. Zarobki ma ciut. wi臋ksze od twoich, musia艂 si臋 duzo nachodzic by miec takie warunki, a w niekt贸rych bankach od razu odrzucali.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

raczej czarno to widze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Desperatka
5 minut temu, Go艣膰 aggggggggggggga napisa艂:

b臋dzie ci臋偶ko. m贸j facet wzi膮艂 80 tys na 15 lat, rate ma 650 jako艣 z艂. Zarobki ma ciut. wi臋ksze od twoich, musia艂 si臋 duzo nachodzic by miec takie warunki, a w niekt贸rych bankach od razu odrzucali.聽

Ja si臋 um贸wi艂am z doradc膮 finansowym, Tw贸j facet nie korzysta艂? Ja niestety wzielabym chyba na 30lat..brzmi tragicznie ale nie mam wyj艣cia聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aggggggggggggga

Mia艂 jakiego艣 doradc臋, ale taki doradca nie聽 b臋dzie przecie偶 za Ciebie chodzi艂 po bankach. Mog臋 doradzic, 偶e jesli ktores warunki Ci podpasuj膮 , to 偶eby艣 czeka艂a cierpliwie na odpowiedz, nawet jesli trwa to bardzo d艂ugo. On tak w艂asnie czeka艂, dali mu pozytywn膮 odpowiedz dos艂ownie chyba 2 dni przed koncowym terminem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Desperatka

A o co chodzi z kredytem hipotecznym? To jakas lepsza czy gorsza opcja?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

autorko ale wk艂ad w艂asny trzeba mie膰, bez tego nie dostaniesz kredytu hipotecznego na mieszkanie, minimum 10% wk艂adu w艂asnego, czyli jak na mieszkanie o warto艣ci 130tys to musisz mie膰 13tys swoje a reszte czyli 117tys dostaniesz kredytu, og贸lnie od przysz艂ego roku ma wej艣膰 stawka minimum 15% wk艂adu w艂asnego bo to Unia Europejska nakazuje 偶e trzeba to podnosi膰, docelowo w ci膮gu kilku lat maj膮 podnie艣膰 do 20 czy nawet 25% wk艂ad w艂asny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Desperatka

Aha... No to cudownie. Wspaniale nam mlodym sie tutaj zyje 馃檪 czlowiek chce sie usamodzielnic a nie ma jak...聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

je艣li chodzi o m艂odych to jest program rz膮dowy "Mieszkanie dla m艂odych" i oni dop艂acaj膮 chyba nawet ze 20-25% do wykupu mieszkania, poczytaj w necie o tym

https://rodzina.gov.pl/mieszkanie/program-mieszkanie-dla-mlodych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mnjkjjjjjjjj

ale mdm jest przeciez tylko dla malzenstw // a co z singlami...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aggggggggggggga

No w艂a艣nie co艣 mi si臋 wydaje 偶e chyba trzeba mie膰 wk艂ad w艂asny,ja juz dok艂adnie nie pami臋tam jak to by艂o z moim facetem bo bra艂 kredyt spor膮 chwil臋 temu, ale on聽聽mia艂 swoje 70 tys i do tego potrzebowa艂 wzi膮膰 jeszcze 80, a nie wsz臋dzie chcieli mu dac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Autorko, jesli chcesz 130 tys kredytu na mieszkanie bez wk艂adu w艂asnego to bardzo to czarno widz臋...ale zobaczysz co powie doradca.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lllllllll

Minimalny wk艂ad w艂asny to 10%, bez tego 偶aden bank nie przyjmie nawet do rozpatrzenia wniosku kredytowego.

A kupno mieszkania to przecie偶 nie tylko koszty wk艂adu w艂asnego ale i du偶o formalnych wydatk贸w, typu notariusz, podatek od nieruchomosci jak kupujesz z rynku wt贸rnego. Jak nie masz nic to jak to sobie wyobra偶asz? Pomijam juz remont, wykonczenie, wyposazenie bo to inna bajka

Ja w wieku 24 lat dosta艂am kredyt hipoteczny na 260 tys przy zarobkach 3 tys. netto, rata 1 tys. miesiecznie. Ale mia艂am bardzo dobr膮 peryspektywiczn膮 prac臋, wprost mi w banku powiedzieli, 偶e bardzo podwy偶sza moj膮 zdolno艣膰 kredytow膮

No i pytasz sie na forum czy dasz rad臋 si臋 utrzyma膰? Serio? Nie jeste艣 w stanie w kalkulatorze kredytowym obliczyc mniej wiecej potencjalnej raty kredytu i jakie bedzie mia艂o to prze艂o偶enie na Twoje aktualne potrzeby i wydatki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Desperatka
30 minut temu, Go艣膰 lllllllll napisa艂:

Minimalny wk艂ad w艂asny to 10%, bez tego 偶aden bank nie przyjmie nawet do rozpatrzenia wniosku kredytowego.

A kupno mieszkania to przecie偶 nie tylko koszty wk艂adu w艂asnego ale i du偶o formalnych wydatk贸w, typu notariusz, podatek od nieruchomosci jak kupujesz z rynku wt贸rnego. Jak nie masz nic to jak to sobie wyobra偶asz? Pomijam juz remont, wykonczenie, wyposazenie bo to inna bajka

Ja w wieku 24 lat dosta艂am kredyt hipoteczny na 260 tys przy zarobkach 3 tys. netto, rata 1 tys. miesiecznie. Ale mia艂am bardzo dobr膮 peryspektywiczn膮 prac臋, wprost mi w banku powiedzieli, 偶e bardzo podwy偶sza moj膮 zdolno艣膰 kredytow膮

No i pytasz sie na forum czy dasz rad臋 si臋 utrzyma膰? Serio? Nie jeste艣 w stanie w kalkulatorze kredytowym obliczyc mniej wiecej potencjalnej raty kredytu i jakie bedzie mia艂o to prze艂o偶enie na Twoje aktualne potrzeby i wydatki?

No to Ci chyba sod贸wa do glowy uderzyla od tej "peryspektywicznej" pracy, ze tak mi cisniesz. Przeciez napisalam, ze nic na temat kredytu nie wiem i chcialam normalnej odpowiedzi聽 od normalnych ludzi (nie od kalkulatorow) czy mam na nie szanse, chocby mial to byc kredyt na 30 lat, to chcialam wiedziec, jak to w prawdziwym zyciu wyglada.

Udost臋pnij ten post