shinelips 0 Napisano Grudzień 14, 2018 Witam, Zacznę od tego, że po zakonczeniu antykoncepcji mialam regularne cykle 28 dni. Przedostatnia miesiaczna miala miejsce 25.10. Stosunek odbyl sie 2 razy 2.11 i 9.11 (myśle ze w moje dni plodne). Stosunek odbyl sie w prezerwatywach ktore po zakonczeniu nie byly uszkodzone a wytryski mialy miejsce poza pochwa. Ostatnia "miesiaczka" miala miejsce 17.11 czyli w 24 dniu cyklu (za wczesnie). Byłam wtedy zadowolona bo mialam pewnosc ze nie moge byc w ciazy. Miesiaczka trwala 5 dni, z poczatku miala brunatne zabarwienie ale z czasem byla ciemno rozowa oraz pojawialy sie skrzepy i lekkie bole brzucha. Teraz czekam na kolejna miesiaczke, spoznia sie 2 dni (biorac pod uwage cykl 28 dni). Tydzien/2 tygodnie temu mialam podwyzszona temperature, bylo mi goraco i bolaly mnie piersi (najbardziej sutki). Moje pytanie czy to 17.11 moglo byc krwawienie implantacyjne i jestem w ciazy? Boje sie zrobic test ciazowy ale bede musiala gdy miesiaczka nie pojawi sie do tygodnia. Dajcie znac prosze czy ta miesiaczka 17.11 moze byc krwawieniem implantacyjnym bo czytajac w internecie opis krwawienia implantacyjnego polowa sie zgadza a polowa nie. Krwawienie implantacyjne pojawia sie 7-12 dni po zaplodnieniu (moja "miesiaczka" pojawila sie 16/9 dni po zaplodnieniu, patrzac czy zaplodnienie mialo miejsce 2.11 czy 9.11) ale reszta wskazuje na zwykla miesiaczke (brunatne/ciemno rozowe zabarwienie, bole brzucha, skrzepy, dlugosc trwania 5dni gdzie plamienie implantacyjne trwa PODOBNO max 3 dni i nie jest obfite i jest bez skrzepow). Błagam pomozcie.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shinelips 0 Napisano Grudzień 14, 2018 jak powinno wygladac krwawienie implantacyjne? moja rzekoma miesiaczka trwala 5 dni, poczatkowo brunatna a pozniej czerwona + bole podbrzusza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Paulina88 Napisano Grudzień 15, 2018 Stosunek w prezerwatywie z końcem poza tobą- to nie może skończyć się ciążą. Jeśli jednak nie stosujesz innej antykoncepcji tylko tę mechaniczną to warto byś znała swój cykl. Pamiętaj, że hormony bardzo rozregulowują cykle i dojście do równowagi po ich przyjmowaniu może zająć nawet do 3-4 miesięcy czyli cykli . Ja bym ci poleciła kontrolę dni płodnych za pomocą bardziej nowoczesnych urządzeń, a nie tak "na oko" z wyliczeń kalendarzykowych. Ja stosuje komputer cyklu myway i jestem z niego bardzo zadowolona. Nie jest inwazyjny, nie wymaga specjalnego przygotowania, ani dodatkowych akcesoriów. To co w nim najlepsze, to fakt, że wyniki owulacji są zbierane z jednego cyklu. Ja swój komputer kupiłam na stronie naturalnaplodnosc- tam w ich sklepie jest najtaniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach