Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja123

O krok od tragedii

Polecane posty

Gość Ja123

Dziś wracając z dwójką dzieci ze szkoły, miałam strasznie stresująca mnie sytuację ( do tej pory się nie otrzasnelam) przechodząc przez ulicę potracilby mnie i moje dzueci samochod. Mężczyzna jeszcze się zatrzymał i miał straszliwe pretensje do mnie i się śmiał! Sytuacja wyglądała tak, że kierwowca wyjeżdżał z drogi jednokierunkowej i w ogóle nie zasygnalizowal, że skręca w lewo( tam gdzie ja przechodzilam z dziećmi , a jako kierowca zwracam uwagę na światła kierunkowskazy itp) byłam praktycznie pewną ze jedzie prosto, a poza tym byłam pewna ze gdyby widział iż ja się rozglądam i wychodzę już za ulicę bo jedno auto się zatrzymało to on nie skręcić, a on wyjechał nie dos ze szybko, to gdyby nue mój refleks i się zatrzymalam to by nasza trójkę przejechał ! Robił mi wyrzuty,że powinnam patrzeć na drogę itp to mu powiedziałam czy nas nie widział i ze powinien jeździć wolniej niedaleko terenu szkoły .. uważam,że to jest wina kierowcy,że zaistniała taka sytuacja . Najbardziej rozwscieczylo mnie to gdy się z tego śmiał. Mi do śmiechu nie bylo.  Podpowiedzcie mi proszę czy powinnam to gdzieś zgłosić ?!

Gość mis

Powinnas wezwac policje, i zapamietac numery rejestracyjne.

Gość Gość

Jak masz nr to na policję. Ja zgłosiłam bo facet praktycznie przejechał mi po stopach mimo że byliśmy na środku przejścia. W ostatniej chwili się cofnęłam i pociągnęłam syna bo by potrącił. A jak wchodziliśmy na pasy to był na tyle daleko że nawet nie musiał się zatrzymywać, wystarczyłoby gdyby lekko zwolnił 😠

22 minuty temu, Gość Ja123 napisał:

Podpowiedzcie mi proszę czy powinnam to gdzieś zgłosić ?!

Teraz już raczej nic się nie da zrobić, mogłaś od razu reagować (jak wyżej mis napisał/a - zapisać numer, albo zrobić zdjęcie tablicy rejestracyjnej, i od razu wezwać policję). Jeśli jest tam monitoring, na upartego możesz zgłosić incydent. Z drugiej strony, jeśli monitoringu brak, a świadkowie zdarzenia by się nie znaleźli, będzie to słowo przeciw słowu i władza i tak umorzy sprawę.

Gość Gość

Myślisz że facet by czekał na policję? Ja akurat miałam świadka bo szłam z koleżanką, ale jeśli są nr to warto zgłosić, to nic nie kosztuje.

Gość Ja123

Byłam w szoku i nie zapamiętałam nr. 

Gość mis
13 minut temu, Gość Gość napisał:

Myślisz że facet by czekał na policję? Ja akurat miałam świadka bo szłam z koleżanką, ale jeśli są nr to warto zgłosić, to nic nie kosztuje.

No wlasnie pewnie by nie czekal, dlatego warto w takiej sytuacji zapamietac nr rejestracyjny.