Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MichałZ6543

Moja dziewczyna jest chora.

Polecane posty

Gość MichałZ6543

Witam, zwracam się do was z pewnym problemem. Otóż moja dziewczyna jest zbyt wrażliwa powiedziałbym nawet, że jest nadwrażliwa i to momentami sprawia, że myślę o odejściu od niej. Nie radzi sobie w pracy, ciągle ją zmienia, nie ma przy niej stabilności żadnej. A sama stwierdzi, że niby istnieje coś takiego w psychologii jak wysoko wrażliwa osoba. Chciałem aby poszła do lekarza, na terapię aby się z tego wyleczyła, ale ona twierdzi, że tego się nie da wyleczyć. Czy macie może podobną sytuację u siebie? Jak sobie z tym radzicie? Ja chyba będę zmuszony ją opuścić, bo ciężko mi się przy niej rozwijać. Jestem ekstawerykiem nastawionym na życie w ciągłym ruchu, lubię wyzwania, ludzi i swoją pracę. Wydaje mi się, że ona przez swoją postawę życiową zabiera mi całą energię życiową, którą mógłbym przeznaczyć dla jakiejś normalnej dziewczyny, która nie ma postawy księżniczki i ma apetyt na życie...

Gość 875

Musisz ją namówić na wizytę u psychiatry i terapię. Jednak jeśli się męczysz, a ona nie chce nic zmienić, to nie dasz rady, sam podpadniesz w jakieś zaburzenia.

Gość MichałZ6543

Od jakiegoś czasu mam wyrzuty sumienia, bo doszło już do tego, że nakrzyczałem na nią i powiedziałem żeby w końcu przestała być taka delikatna i żeby pokazała jaja i charakter, bo ludzie wokół zaczynają już się niej nabijać i to dosłownie. Wstyd mi trochę, bo widzę jak dziewczyny moich kolegów radzą sobie, walczą o siebie, a ona daje się traktować gorzej niż wycieraczka. Mobilizuję ją takimi słowami zauważyłem, ale działa to max na kilka dni, a potem popada w depresję i nie wychodzi w ogóle z domu. 

Gość 123

Może cierpi na depresję, lub ma inne zaburzenia? Krzyki nie pomogą. Tego nie można zmienić ot tak, to się leczy. Pretensje, wyrzuty, mówienie weź się w garść tylko pogarsza sprawę. Chcesz ratować związek, ona musi iść do lekarza. Innej rady nie ma. 

Gość Sisia 1

Do lekarza koniecznie!

Gość gość

srarza nie lekarza, bo wszyscy muszą byc jednakowi, są i tacy introwertycy. Ty nawet nie starasz się jej zrozumieć a te testy że się z niej śmieją hmmm totalne dno. Ty ją chyba bardziej dołujesz. Da sie to przezwyciężac ale małymi krokami i lepiej chyba jej rzeczywiście będzie bez ciebie....boże co za jełop

Gość gość

jak dla mnie to ty cierpisz na debilizm, a ona oby znalazła kogoś wartościowszego

Gość gość

Po co ci ona jak ty jej nie akceptujesz trzymajcie mnie.....no nie wierzę

Gość gość

zamiast byc wsparciem to jestes pier...kulą u nogi, tak ty

3 godziny temu, Gość MichałZ6543 napisał:

Witam, zwracam się do was z pewnym problemem. Otóż moja dziewczyna jest zbyt wrażliwa powiedziałbym nawet, że jest nadwrażliwa i to momentami sprawia, że myślę o odejściu od niej. Nie radzi sobie w pracy, ciągle ją zmienia, nie ma przy niej stabilności żadnej. A sama stwierdzi, że niby istnieje coś takiego w psychologii jak wysoko wrażliwa osoba. Chciałem aby poszła do lekarza, na terapię aby się z tego wyleczyła, ale ona twierdzi, że tego się nie da wyleczyć. Czy macie może podobną sytuację u siebie? Jak sobie z tym radzicie? Ja chyba będę zmuszony ją opuścić, bo ciężko mi się przy niej rozwijać. Jestem ekstawerykiem nastawionym na życie w ciągłym ruchu, lubię wyzwania, ludzi i swoją pracę. Wydaje mi się, że ona przez swoją postawę życiową zabiera mi całą energię życiową, którą mógłbym przeznaczyć dla jakiejś normalnej dziewczyny, która nie ma postawy księżniczki i ma apetyt na życie...

To przeznacz czas dla 'normalnej' dziewczyny. Nie pomożesz jej takim podejściem i takim o niej myśleniem. Już Ci się znudziło. Jesteś zmęczony w związku i nie pasuje Ci to jaka ona jest to zakończ to. A ona ma coś ala borderline. 

Gość Hhi8ijjio

Nie lubisz nadwrazliwych to szukaj zimnej wyrachowanej s..ki..obys trafił na taką a ta nadwrazliwa znajdzie takiego który ją zaakceptuje

Gość Poooetka

Zostaw ją bo sie nigdy nie dogadacie,po prostu do siebie nie pasujecie..bywa

Gość WWO

Sama jestem WWO- wysoko wrażliwą osobą. Tylko należę do mniejszości która jest ekstrawertykami w tej uroczej cesze. Ale rozumiem ją, nie powinieneś na nia naskakiwać i mowic jej żeby "zmężniała". To dobija jeszcze bardziej, zwłaszcza, gdy Ona sama wie, że nie może tego w żaden sposób zmienić. Taka już jest- wysoko wrazliwa, i inna nie będzie. Albo z nią szczerze porozmawiasz, albo daj sobie spokój. Bo uważam, że może i się z nią męczysz, ale dla niej musi być to bardzo smutne, jeżeli Ty jej nie akceptujesz taka, jaka jest. Albo zmienisz nastawienie, albo daj jej spokój i szansę na znalezienie osoby która ją w pełni zaakceptuje. Bo szczerze uważam, że to Ona się bardziej męczy z Tobą niż Ty z nią. I, ze to Ty wysysasz z niej te całe "życie" tekstami, że nie odpowiada Ci to jaka jest. I nie staję po jej stronie bo jestem kobietą i zobowiązuje mnie "solidarność jajników" ale dlatego, że wiem jak dziewczyna może się czuć przy chłopaku który jej totalnie nie akceptuje. i otwórz oczy bo wydaje mi się, że to nie ona jest tą "księzniczką" w związku, i Ty z pewnością nie jesteś osobą która jest najbardziej pokrzywdzona w tej relacji. Zachęcam też do przeczytania instrukcji obsługi osób z WWO, może trochę Ci to pomoże zrozumieć czy podołasz takiej wyjątkowej dziewczynie, czy nie 🙂 i skłoni do podjęcia właściwych decyzji. 

Gość Ussa89

Pieknie napisane...niech da Jej spokoj i nie męczy Jej,Ona kiedys trafi na kogos odpowiedniego

14 minut temu, Gość WWO napisał:

Sama jestem WWO- wysoko wrażliwą osobą. Tylko należę do mniejszości która jest ekstrawertykami w tej uroczej cesze. Ale rozumiem ją, nie powinieneś na nia naskakiwać i mowic jej żeby "zmężniała". To dobija jeszcze bardziej, zwłaszcza, gdy Ona sama wie, że nie może tego w żaden sposób zmienić. Taka już jest- wysoko wrazliwa, i inna nie będzie. Albo z nią szczerze porozmawiasz, albo daj sobie spokój. Bo uważam, że może i się z nią męczysz, ale dla niej musi być to bardzo smutne, jeżeli Ty jej nie akceptujesz taka, jaka jest. Albo zmienisz nastawienie, albo daj jej spokój i szansę na znalezienie osoby która ją w pełni zaakceptuje. Bo szczerze uważam, że to Ona się bardziej męczy z Tobą niż Ty z nią. I, ze to Ty wysysasz z niej te całe "życie" tekstami, że nie odpowiada Ci to jaka jest. I nie staję po jej stronie bo jestem kobietą i zobowiązuje mnie "solidarność jajników" ale dlatego, że wiem jak dziewczyna może się czuć przy chłopaku który jej totalnie nie akceptuje. i otwórz oczy bo wydaje mi się, że to nie ona jest tą "księzniczką" w związku, i Ty z pewnością nie jesteś osobą która jest najbardziej pokrzywdzona w tej relacji. Zachęcam też do przeczytania instrukcji obsługi osób z WWO, może trochę Ci to pomoże zrozumieć czy podołasz takiej wyjątkowej dziewczynie, czy nie 🙂 i skłoni do podjęcia właściwych decyzji. 

Czytam o takich osobach i tak się zastanawiam, czy związek z takimi osobami ma sens? Bo z tego co widzę trzeba chodzić na paluszkach chuchać i dmuchać, robić za lokomotywę życią, a w zamian co? Jakie są plusy życia z taka osobą? Jeśli są tak wrażliwe na ból i mają tak wiele objawów somatycznych to nawet życie seksualne musi być słabe. 

Gość 90llk

Autorze..poczytaj w google i uswiadom sobie ze ludzie wwo to nie ludzie chorzy!a moze Ona tez juz nie chce byc z Tobą bo sie męczy,zapytaj Ją..niech kazdy bedzie z kims pasującym do siebie a nie na siłe czy z litosci

Gość Bogini
5 minut temu, Piaskun napisał:

Czytam o takich osobach i tak się zastanawiam, czy związek z takimi osobami ma sens? Bo z tego co widzę trzeba chodzić na paluszkach chuchać i dmuchać, robić za lokomotywę życią, a w zamian co? Jakie są plusy życia z taka osobą? Jeśli są tak wrażliwe na ból i mają tak wiele objawów somatycznych to nawet życie seksualne musi być słabe. 

i nigdy tego nie zaznasz, bo żeś prostak, pozdrowionka

Gość miiireaa

nie ma sensu taki zwiazek,najlepsze rozwiazanie dla was to rozejsc sie 

Przed chwilą, Gość Bogini napisał:

i nigdy tego nie zaznasz, bo żeś prostak, pozdrowionka

Nie bogini a zwykły bałwan, czy inny nieobrobiony kloc, który nie widzi czego tyczy i do kogo jest skierowane pytanie.

Gość majkaOla

Nie chcialabym miec faceta który pisze o mnie ze ludzie sie ze mnie juz smieją..moze faktycznie lepiej dla niej jak ją zostawisz

Gość Bogini
3 minuty temu, Piaskun napisał:

Nie bogini a zwykły bałwan, czy inny nieobrobiony kloc, który nie widzi czego tyczy i do kogo jest skierowane pytanie.

jestem wwo a ty zes prostak, brak i finezji i fantazji a w mojej alkowie tylko najlepsi, buziaki na osłodę

jestem wwo a ty zes prostak, brak i finezji i fantazji a w mojej alkowie tylko najlepsi, buziaki na osłodę

Jeśli ty jesteś najlepszym przedstawicielem tej grupy ludzi to musi to byc naprawdę żałosna banda..

Gość Bogini
2 minuty temu, Piaskun napisał:

Jeśli ty jesteś najlepszym przedstawicielem tej grupy ludzi to musi to byc naprawdę żałosna banda..

w koncu ktoś cię musiał uswiadomić ze nie jestes dobrym przykładem na wspaniałego czułego wrazliwego i namiętnego kochanka...żegnam

1 minutę temu, Gość Bogini napisał:

w koncu ktoś cię musiał uswiadomić ze nie jestes dobrym przykładem na wspaniałego czułego wrazliwego i namiętnego kochanka...żegnam

Nawet w swoich obelgach nie masz ładu i składu. Kobieto, poprana jesteś dokumentnie.

Gość Bogini
4 minuty temu, Piaskun napisał:

Nawet w swoich obelgach nie masz ładu i składu. Kobieto, poprana jesteś dokumentnie.

oj czuły punkcik, ehhh te kompleksy 🙂

oj czuły punkcik, ehhh te kompleksy 🙂

Twoja głupota jest tak nędzna, że wymyka się nawet szyderstwu.. 

Gość Bogini
2 minuty temu, Piaskun napisał:

Twoja głupota jest tak nędzna, że wymyka się nawet szyderstwu.. 

Widocznie za mało masz polotu, co nota bene ciągle powtarzam

Gość MichałZ6543

Przeczytałem Wasze wszystkie wypowiedzi i stwierdzam, że jednak lepiej będzie jak się rozstanę ze swoją dziewczyną dla jej dobra. Ja nie jestem wrażliwym facetem i może nie potrafię współodczuwać. Może ona potrzebuje wrażliwego faceta. Moja dziewczyna jest zbyt empatyczna, miła, a dla mnie to jest wręcz męczące. Ja nie potrzebuje w związku dziecka tylko ewentualnie przyszłej matki mojego dziecka. 

Gość gość
6 minut temu, Gość MichałZ6543 napisał:

Przeczytałem Wasze wszystkie wypowiedzi i stwierdzam, że jednak lepiej będzie jak się rozstanę ze swoją dziewczyną dla jej dobra. Ja nie jestem wrażliwym facetem i może nie potrafię współodczuwać. Może ona potrzebuje wrażliwego faceta. Moja dziewczyna jest zbyt empatyczna, miła, a dla mnie to jest wręcz męczące. Ja nie potrzebuje w związku dziecka tylko ewentualnie przyszłej matki mojego dziecka. 

Jedno nie wyklucza drugiego, już zakończ te przytyki w jej stronę bo to jest niesmaczne jak i twoja ignorancja... ;/

Gość Ddd

Zostaw ta biedna laske niech znajdzie czulego faceta a ty szukaj takiej jak ty serio dziewczyna tego niewytrzyma z toba,,,,zostaw ja,,,,