Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lunamoona

podjelam decyzje o samobojstwie mam pytanie

Polecane posty

Gość Gosciuwa

Tworząc ten temat (już patrząc co w nim napisane zostało) widać że mocno pragniesz czyjejś atencji. Taka forma wołania o pomoc lepsza niż żadna ale zdając sobie sprawę z problemu może warto iść do kogoś i pogadać a nie pytać o zdanie forumowiczów.

Gość gosciuniu z Opola

bo ja wiem czy to proba przyciagniia atencji ? autor zadal tylko jedno i pytanie i napisal, ze temat do zamkniecia. co mu dadza dalsze wpisy, tosz on sie nie zali tutaj nawet, co nie? 

Gość Gość

Jakbym chciała popełnić samobójstwo, a ktoś gadałby mi bzdury o urojonym bogu i modlitwie to by tylko przyspieszyło sprawę. Jeśli masz depresję polecam wizytę u psychiatry. Leki stabilizują nastrój, każdy dzień nie jest cierpieniem. Sama byłam w takim punkcie, gdzie szukałam najlepszego sposobu  na odejście. Jeśli jednak twoja decyzja jest nieodwracalna, załatw wszystkie sprawy tak, by nikt nie miał problemów. Olej rodzinę która ma cię gdzieś.

Zalezy  od tego jaką masz rodzinę. 

Ja mam patologiczną i musiałam od niej uciec, już od ponad 3 lat ich nie odwiedziłam, z jednym wyjątkiem, pogrzebem dziadka (najgorszego paskudztwa) i się przekonałam znowu jacy są, obgadywali mnie gdy myśleli ze mnie nie ma obok, najgorsze kłamstwa wymyślali. 

Gdybyś miał TAKĄ rodzinę to ja na twoim miejscu bym nie poszła.

Jestem za tym żeby eutanazja na życzenie była legalna i każdy miał prawo decydować o swoim życiu i śmierci, ale ponieważ zachęcanie do samobójstwa (czego tutaj nie robię) czy nie udzielenie pomocy jest karalne, to ten tego, zachęcam cię byś sobie pomógł i poszedł do psychologa, psychiatry etc. ewidentnie potrzebujesz pocieszenia, terapii, wiedz ze stan depresji może być stanem, tylko przejściowym (Po uzyskaniu odpowiedniej pomocy) i warto walczyć o swoje szczęście. 

Gość GOŚĆ

Nie ważne jaka rodzina, jeśli kochająca to lepiej się z nimi nie spotykać bo będzie żal. Zegnac się przecież nie będzie tym bardziej mówić o swoich planach. 

Jeśli rodzina olewajaca lub patologiczna to tym bardziej nie odwiedzać. W każdym przypadku wychodzi na to samo 

Z resztą laska zarzuciła temat i zniknęła. Co za różnica. Nie wiadomo czy to prowo czy co. 

nie warto

robić nic

nawet się zabijać

nie warto

każde działanie

jest bez sensu

Gość Maggie

Jedynie warto spać oraz leżeć 

To jedyne czynności które mogę wykonywać na tym łez padole