Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jom

Czas na luz w święta

Polecane posty

Gość Jom

Co roku o tej porze na Kafeterii pojawiają się dziesiątki okołoświątecznych tematów, większość w tonie wkurzonym. Ludzie narzekają, że teściowie nie zapraszają na święta / wymuszają przyjazd, są sfrustrowani, bo nie wiedzą, kiedy kogo odwiedzić, są niezadowoleni z prezentów, nie mają kasy na prezenty, nie mają ochoty na zakupy, płaczą, że tyrają w kuchni i sprzątają dom przed świętami, a nikt tego nie docenia... I tak dalej. 

Ludzie! Pamiętajcie, że to tylko 2, w porywach 2,5 dnia! Żeby nie wiem, jak pięknie było (a na ogół nie jest, bo wszyscy są zmęczeni, sfrustrowani, wkurzeni lub pijani), to tylko mały procent wszystkich dni w roku. Wyluzujcie, bo to naprawdę nie ma znaczenia, czy dom jest czysty na błysk i czy jest kupa jedzenia, żeby nakarmić wszystkich. Przestańcie się przejmować tym, co inni myślą - jesteście dorośli i to do WAS należy decyzja, jak te dwa dni spędzicie! Te dwa dni NICZEGO w waszym życiu nie zmienią, więc olejcie świąteczną presję i sobie po prostu odpocznijcie!!!

Gość Dobrze gadasz :D

Dobrze gadasz wiec trzeba polać Ci hehe:) no tak masz rację i to całkowitą ale potem do tej wizji dochodzą:

-wyrzuty sumienia bo tradycja nakazuje a ja zrobię inaczej?

- bo to ja bede ta najbardziej spocona/czerwona od roboty przy garach, niech wiedzą że to ja sie najbardziej napracowałam/ miałam najgorzej a nie ktoś inny i to ja jestem superbohaterka bo ogarnęłam 

- strach/obawa przed odmawianiem innych i potem przez tych innych obgadywaniem

- chciwość/adrenalina ciekawe jednak co dostane na prezent?

- chęć/ukryte pragnienie bycia gwiazdą wieczoru bo mam super kieckę drogą/ jestem chuda/ moje dziecko to geniusz/ bo przyniosłam zajefajne prezenty to beda sie przede mną płaszczyć w podziękowaniu 

- silna ochota poplotkowania/ upicia się

- no i na końcu ciche intymne pragnienie/nadzieja na magiczne święta jak z Kevina ehh

To tak po krótce jak to jest naprawde mocno uogólniając i nie wrzucając wszystkich do jednego worka oczywiście. Na pewno są osoby które mysla i robią inaczej i dobrze!:) Wesolych świat ludzie!

Gość gosc

Moze u ciebie sa to 2 dni .. U mnie to jest wolne do 7 stycznia 🙂

Firma jest zamknieta  🙂

Musze je dobrze rozplanowac, by po przedswiatecznym zrywie odpoczywac spokojnie 🙂

Gość gość

to masz się fajnie

Gość Jpr

No chyba nie taki luz, skoro założyć trzeba o tym temat. Ile wy macie lat że się tak spinacie.