Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gostek

JAK ĆWICZE HANTLAMI TO LEWĄ RĘKĘ MAM SŁABSZĄ, CZY TO DLATEGO ŻE JESTEM PRAWORĘCZNY?

Polecane posty

Gość gostek

Jak ćwicze hantlami to lewą rękę mam słabszą, zależy przy jakim obciążeniu ćwicze ale prawa ręka zrobi od kilku do 10 powtórzeń więcej niż lewa do momentu kiedy czuje się jakby ból, takie mocne przeciążenie mięśnia, czy to dlatego że jestem praworęczny? czy to idzie jakoś wyćwiczyć żeby obie ręce miały taką samą siłę i wytrzymałość? Jak to wtedy ćwiczyć?

Gość gosc

tu nie chodzi o to czy biorę 1kg czy 2kg, bo obiema wezme tyle samo (ćwicze 10kg hantlami) ale chodzi o to że lewą ręką zrobie troche mniej powtórzeń niż prawą, prawa jest zdecydowanie silniejsza i chciałbym to jakoś wyrównać żeby obie były równie mocne, jak podciągnąć tą lewą żeby była mocniejsza? ogólnie staram się robić po tyle samo powtórzeń na każdą ręke ale lewa przy końcowych powtórzeniach już mi siada i tak ledwo ledwo dociągam do końca serii, mimo że jest ciężko to staram sie jednak nie odpuszczać tylko dociągać te pare ostatnich powtórzeń jak już łapa słabnie

Gość gość

ja mam tak samo , jestem praworęczny ale trzepanie już chyba z 25 lat , prawiczek nie jestem i sex mam dość często .