Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przegryw

Jaka wymowke wymyślic dla rodziców, że powtarzam rok?

Polecane posty

Gość Przegryw

To już pewne, będę miała rok obsowy i nic z tym nie zrobię. Będę broniła się rok później. Nie ukrywam, całkowicie z mojej winy, lenistwa i imprezowania. Co powiedzieć rodzicom? Macie jakieś sensowne wytłumaczenie, najlepiej z autopsji, jak oszukać rodziców, bo nie mam pomysłu? Proszę o pomoc, bede miała piekło w domu inaczej.

Gość Przegryw

No co ja poradzę, na pewno się nie ucieszą, wszyscy będą marudzić i się krzywo patrzeć, wolałabym coś wymyśleć na usprawiedliwienie, tylko nie wiem co by brzmiało wiarygodnie.

Gość jaa

Parę lat temu byłam w identycznej sytuacji. Powtarzalam rok. Przyznalam  się po paru miesiącach i miałam w domu straszną awanturę, rodzina się przeze mnie poklocila i niektórzy nie odzywają się do tej pory. Z perspektywy czasu żałuję że się przyznalam, chociaż pewnie później to i tak samo by wyszło.

Autorko, jeżeli utrzymujesz się sama lub Twoi rodzice nie są zbyt ogarnięci w kwestii studiów to nie musisz im mówić, ale raczej prędzej czy później się dowiedzą.

Gość Przegryw

Jejku, przestraszylas mnie bardzo 😞 są ogarnięci dosyć, tzn. wiedzą, że powinnam za rok się bronić, nie za bardzo mogę ich oszukać, bo umieją używać internetu, to sprawdza jak zacznę coś kręcić. Nie wiem co zrobić, muszę powiedzieć, ale coś ckliwego wymyślić najlepiej, tylko nie wiem co

Gość Viktoria

Powiedzieć prawdę. To na pewno nie jest nic przyjemnego, ale są rzeczy gorsze. Rodzice powinni zrozumieć. Ja na przykład nigdy nie kłamałam i tego nie robię. Jeśli bym nie powiedziała prawdy, to później rodzice mieliby pretensje nie o to, że coś źle zrobiłam, ale o kłamstwo.