Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szukam inspiracji

Jakie kaszki podajecie swoim niemowlakom

Polecane posty

Gość Szukam inspiracji

Mój niemowlak ma 7 miesuecy je kaszkę manna z bobovity na mm narazie kilka łyżek tzn dziś juz ok 20. 

Jaka kasze wprowadzić potem? Jakie są zdrowe i wartościowe? Jaka porcję powinien jeść taki maluch.?

Gość Gość

Owsianke robilam sama, to samo kaszki ryzowe. Dodawalam do nich owoce lub wanilie. Z bobovity kupowalam tylko gryczana ze sliwka, ktora syn uwielbial. Manny nie lubil i chyba mu szkodzila, wiec nie dawalam w ogole. A ile powinien zjesc? Na kaszkach masz napisane, jesli dopiero wprowadzadz to jak zje 70ml to dobrze, moze tez 120. Zalezy od dziecka, bo moj syn skubal a nie jadl. Jedyne co mu wchodzilo to zupka dyniowa od hipp, reszte bral na dwa razy. 

Gość Szukam inspiracji

Co masz na myśli szkodzila? Moj wczoraj zrobił zbita kupę, może po tej kaszy?  

Proszę powiedz dokładnie robiłaś? Na wodzie? Ile ml i ile kaszy blederowalas? Chciałabym zrobić jaglana ale nie wiem jakie proporcje zaraz garnek Spale. A może lepiej płatki jaglane na początek? 

Jaka nasze gkutenowa mogę podawać zamiast manny? Wgl jedzą wasze dzieci ta kasze? 

Gość Szukam inspiracji
12 minut temu, Gość Gość napisał:

Owsianke robilam sama, to samo kaszki ryzowe. Dodawalam do nich owoce lub wanilie. Z bobovity kupowalam tylko gryczana ze sliwka, ktora syn uwielbial. Manny nie lubil i chyba mu szkodzila, wiec nie dawalam w ogole. A ile powinien zjesc? Na kaszkach masz napisane, jesli dopiero wprowadzadz to jak zje 70ml to dobrze, moze tez 120. Zalezy od dziecka, bo moj syn skubal a nie jadl. Jedyne co mu wchodzilo to zupka dyniowa od hipp, reszte bral na dwa razy. 

Tak dopiero wprowadzamy posiłki po 6 miesiącu.  Manne dopiero 5 dni temu wprowadziliśmy. 

Mój widzę ze ma ogromny apetyt ale boję się mu dawać duże ilości i tez jeszcze nowości dziele na pol albo jak pierwszy raz coś je to sloiczek na 3 

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Szukam inspiracji napisał:

Co masz na myśli szkodzila? Moj wczoraj zrobił zbita kupę, może po tej kaszy?  

Proszę powiedz dokładnie robiłaś? Na wodzie? Ile ml i ile kaszy blederowalas? Chciałabym zrobić jaglana ale nie wiem jakie proporcje zaraz garnek Spale. A może lepiej płatki jaglane na początek? 

Jaka nasze gkutenowa mogę podawać zamiast manny? Wgl jedzą wasze dzieci ta kasze? 

Tak, na wodzie, gotowalam i pozniej dodawalam mm. Dokladnie , traktowalam blenderem, dodawalam troche banana, brzoskwini, jabluszka, maliny...co mialam akurat w domu. A po mannie syn mial zaparcia, stekal,mialam wrazenie ze boli go brzuszek, czasem zwymiotowal. Wiec szybko zrezygnowałam. Teraz ma 2 lata i niedawno zrobilam mu kaszke manne, zjadł ladnie, ale w nocy nie spal i sie meczyl. Chyba brzuszek. Wiec nie daje wiecej. 

Gość Szukam inspiracji

O kurcze w takim razie już nie będę mojemu mu jej podawać. A bglutenowa ton jaka będzie? Czy nie ma potrzeby podawania mu glutenowej?

Gość Szukam inspiracji

Non tak owsianka gkutenowa ☺ juz bez problemu w tym wieku mogę mu ugotować?

Gość Ilo

Spróbuj jeszcze jaglanej albo jaglano-ryzowej z bobovity porcja zboz teraz się pojawiła ,moja lubi z hippa najbardziej z ciasteczkiem , jogurtowa teraz mamy ale jej szkodzi bo zaczęła po niej wymiotować i żołądek choruje , szukaj najlepiej kaszek bez cukru bo w zwykłych Bobovita jest tona cukru tak samo w Nestle , coraz więcej firm ma bez cukrowe , różne próbuj bo nie wiadomo co dziecki zasmakuje są też dyniowe kaszki ale moja np. ich nie lubi , z holle są chyba male opakowania to na próbę możesz zmienić wziąć 

Gość Gość

Po co w ogóle jakieś gotowce? Normalnych płatków w sklepach jest pełno: ryżowe, kukurydziane, owsiane, jaglane, gryczane. Sama gotuj.