Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Smutne Ziarno

Lekarze mnie nie słuchają

Polecane posty

Gość Monika

.. sprawdzilam tez zespol lamliwego hromosomu x o ktorym pisales, no to jesli masz pasujace do niego cechy fizyczne to wtedy koniecznie poradnia genetyczna,bo bardzo pasuje do Twoich objawow. Powodzenia :)

Gość Werty

Mogę cimwyjasnic dlaczego, lekarze orzekli schizofrenie, podejrzewam ze masz objawy tzw. Negatywne. Ona sie dzieli na objawy pozytywne i negatywne, pozytywne to te omamy, a często bywa ze ktoś ma schizofrenie prosta z samymi,objawami negatywnymi, która jest bardzo,podobna do aspergera. Wejdź w Wikipedię, wpisz schizofrenia i wejdź w link objawy negatywne. Jest to,np. zubozenie mowy, apatia, anhedonia, spłycenie emocjonalne, problemy z mysleniem abstrakcyjnym. 

Chociaz wywody piszesz długie, jak ludzie z Aspergerem. B cieżko odróżnić te zaburzenia, a te zdolności imzainteresowania przy  Aspergerze tez sa nieco wyolbrzymiane. 

Jakiej renty ci odmówili, z ZUS?

pewnie nie masz przepracowanych 5 lat? To,pewniejsze powinieneś starać o,rentę socjalna. Moze byś dał,radę w pracy przy sprzątaniu?

Gość Werty

sory za bledy, ale pisze na tablecie

Do renty Zusowskiej miałem spełnione wszystkie warunki, po prostu uznali mnie za zdolnego do pracy na komisji. 

Myślałem właśnie o ochronie albo sprzątaniu, to naczęstrze propozycje dla niepełnosprawnych, czekam tylko na orzeczenie o niepełnosprawności, mam nadzieję że je dostanę wtedy będę miał trochę więcej ofert, myślałem też o jakimś stróżu. 

Wiem o objawach negatywnych schizofrenii jednak uważam tą diagnozę za błędną temu że mam problem od kiedy pamiętam a schizofrenia jest chorobą która raczej uaktywnia się w pewnym wieku.

Ten łamliwy X dla mnie też jest prawdopodobny, wcześniej o tym nie wspominałem ale mam wrażenie że to coś rodzinnego w różnym nasileniu, brat i siostra też mają swoje odchyły, też od kiedy pamiętam jednak oni na szczęście radzą sobie w życiu... 

Gość werty

No tak, te dolegliwosci b czesto sa rodzinne, u mnie to samo.

Własnie jestem ciekawa, czy te schize prosta mozna miec od urodzenia. Moim zdaniem powinienes poszukac lekarza co sie własnie specjalizuje w Aspergerze, ale mozliwe, ze nigdy nei dostaniesz 100 % diagnozy. Nawet moze sie okazac za iles lat, ze stwierdza ze nie ma schizofrenii, tylko inne choroby, bo niektóryz sadza, ze to co sie uwaza za schizofrenie to jest kilka róznych chorób. 

Moze porozmawiaj z lekarzem, dlaczego jego zdaniem ta choroba z uwagi, ze masz to od urodzenia. 

ale zdaje mi sie, ze renta przeciez tez przysluguje ze zdolnoscia do pracy, tylko jest wtedy mniejsza. Jak dostałes decyzje negatywna, to koniecznie sie powinienes był odwołac do odpowiedniego organu, i miałbys b duze szanse na pozytywne skutki, bo sądy b czesto przyznaja. w decyzji masz zawsze napisane, gdzie mozna sie odwoływac, tylko zawsze jest termin, i ten termin jest b krótki i nieprzekraczalny. Od decyzji i orzeczeniu o niepełnosprawnosci tez sie mozna odwołac. Wiem ze ludzie wygrywaja.